Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κατοχή: Παρήλασαν σε κλειστό από τα… διπλοπαρκαρίσματα δρόμο!

   28η Οκτωβρίου. Ημέρα Εθνικής Εορτής, ημέρα Εθνικής μνήμης, ημέρα τιμής για τους ήρωες – πεσόντες και μη – συνανθρώπους μας. Και… ημέρα Ντροπής για την Κατοχή Οινιαδών.
    Ενώ οι μαθητές των σχολείων μας είχαν προσέλθει για να συμμετάσχουν στην παρέλαση και να τιμήσουν τους εθνικούς μας ήρωες, αυτό δεν ήταν εφικτό. Κάποιοι συμπολίτες μας είχαν φροντίσει να διπλοπαρκάρουν στον κεντρικό δρόμο της Κατοχής, εκεί όπου κάθε χρόνο (γνωστό σε όλους) διεξάγονται οι εκδηλώσεις των εθνικών μας εορτών.
    Εικόνα ντροπής, πράξη αναίδεια; Και ασέβειας. Αυτή η εικόνα ντροπιάζει την τοπική μας κοινωνία, μας ντροπιάζει ως πολίτες και ως Έλληνες. Ζητούμε από τους μαθητές μας να συμμετέχουν στις παρελάσεις αλλά ως κοινωνία τι πρότυπα δίνουμε στα νέα παιδιά; Την αδιαφορία μας ως προς την ιστορία μας;........



      Προσωπικά ως Κατοχιανός πολίτης, ως εκπαιδευτικός και ως άνθρωπος διαμαρτυρήθηκα. Ανέφερα το περιστατικό στον πρόεδρο Τοπικού ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ενημέρωσε τον Διοικητή Α.Τ. Αιτωλικού, ωστόσο δεν έγινε καμιά ενέργεια.
        Οι μαθητές μας παρήλασαν αξιοπρεπώς παρόλο που κάποιοι φρόντισαν να έχουν κλείσει το κεντρικό δρόμο. Συγχαρητήρια στους μαθητές των σχολείων μας. Και να θυμίσω ότι δεν μπορούμε να διεκδικούμε την αναβάθμιση της περιοχής μας.
    Κάθε φορά λίγο πριν τις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές όταν οι πράξεις μας, ο ατομικισμός μας και η αδιαφορία μας υποβαθμίζουν σε καθημερινή βάση τον τόπο μας.
Επαμεινώνδας Πανάς

https://www.agriniopress.gr

1 σχόλιο:

  1. τα ιδια γινονται και σε εκλογές.
    ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΣΜΕ στη Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ
    και τωρα ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ
    "καληνϋχτα κεμάλ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο