Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Εγκληματική οργάνωση διακινούσε ηρωίνη σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Άρτα (φωτο)


Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά (κυρίως ηρωίνη), στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και  στην Άρτα.....

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών και πολύμηνης συστηματικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που συνέλλεξαν, τόσο με φυσικές όσο και με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οργάνωσαν και υλοποίησαν, χθες (26-10-2018)  στην Πάτρα, στο Αίγιο και στην Άρτα, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες συνελήφθησαν  συνολικά έντεκα άτομα και πιο συγκεκριμένα οκτώ ημεδαποί (7 άνδρες και 1 γυναίκα)  ηλικίας από 25 έως και 72 ετών και τρεις αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 37, 39 και 55 ετών.
Επιπλέον ταυτοποίησαν ακόμη οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και πιο αναλυτικά πέντε αλλοδαπούς ηλικίας από 25 μέχρι και 44 ετών, και τρεις ημεδαπούς ηλικίας από 31 έως 49 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.
Σε βάρος των 19 μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της εισαγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών.
Επιπλέον, σε βάρος 22 συνολικά ατόμων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί έχει σχηματιστεί χαρακτήρα δικογραφία για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.
Ειδικότερα, από την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι 19 δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση,  με δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους και διακινούσαν ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη σε αγοραστές-χρήστες στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και  στην Άρτα.
Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο 39χρονος αλλοδαπός συλληφθείς, ο οποίος είναι  έγκλειστος φυλακών για παρόμοια αδικήματα, με υπαρχηγό τον 44χρονο αδερφό του, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.
Ο 39χρονος έδινε εντολές στον αδερφό, για τον  ακριβή χρόνο και τόπο εισαγωγής των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, καθώς και την ακριβή  ποσότητα ναρκωτικών που διακινούσαν στην Ελλάδα, την οποία μέσω του δικτύου της οργάνωσης  διέθεταν σε αγοραστές στην Χώρα μας.
Σε ότι αφορά το δίκτυο της εγκληματικής οργάνωσης προέκυψε ότι τα υπόλοιπα (17) μέλη της είχαν τρεις διακριτούς ρόλους : του διαχειριστή, του μεταφορέα και του διακινητή.
Ο ρόλος του διαχειριστή  ήταν να παραλαμβάνει, να αποκρύπτει και να διαμοιράζει ανάλογα με τις παραγγελίες, τις ποσότητες των ναρκωτικών.   Ο ρόλος του μεταφορέα ήταν να παραλαμβάνει και  να απόκρυπτει τις ποσότητες των ναρκωτικών που εισάγονταν στην Ελλάδα.  Τέλος οι διακινητές προμηθεύονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σχετικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες ακολούθως πωλούσαν-διέθεταν σε  τοξικομανείς των περιοχών που δραστηριοποιούνταν.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις για να μην εντοπιστούν από τις Αρχές, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη φρασεολογία και ψευδώνυμα, αλλάζοντας συχνά τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες ήταν ενεργοποιημένες  σε  άλλους κατόχους -κυρίως αλλοδαπούς ( ghost-phones-persons) – και χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τους τελευταίους δέκα μήνες πραγματοποίησαν συνολικά πεντακόσιες αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, κατά τις οποίες διακίνησαν τουλάχιστον (8.050) γραμμάρια ηρωίνης, (2800) γραμμάρια κάνναβης και (30) γραμμάρια κοκαΐνης.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών παρουσία δικαστικού λειτουργού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
·                       (1.353) γραμμάρια ηρωίνης,
·                       (85) γραμμάρια κάνναβης,
·                       (25) γραμμάρια κοκαΐνης,
·                       (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας ,
·                       (12) κινητά τηλέφωνα και
·                       3165 ευρώ.       
Οι ποσότητες των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και διακινήθηκαν συνολικά είναι 9,4 κιλά ηρωίνης2,9 κιλά κάνναβης και 55 γραμμάρια κοκαΐνηςσυνολικής αξίας τουλάχιστον 132.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
agriniopress.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο