Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στην Αμφιλοχία | Αιχμή οι εξισωτικές, τιμές |Εκτός εξισωτικής αποζημίωσης οι αγρότες σε Βόνιτσα, Άγιο Νικόλαο, Περατιά και Πλαγιά!

         Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρος Κοτοπούλης αναφέρθηκε και στο θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων και στις περιοχές που μένουν εκτός «χάρτη μειονεκτικών και με φυσικούς περιορισμούς περιοχών», με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας να χάνουν την επιπλέον επιδότηση.
          "Η Βόνιτσα, ο Άγιος Νικόλαος, η Περατιά, η Πλαγιά είναι μερικές μόνο από τις εδώ περιοχές που μένουν από φέτος εκτός. Ωστόσο μιλάμε για περιοχές με ξηρασία, μη παραγωγική γη και άρα τεράστιο κόστος παραγωγής που «βαραίνει» τους αγρότες, οι οποίοι είχαν πραγματική".

       Ενόψει του συλλαλητηρίου που προγραμματίζουν οι σύλλογοι αγροτών και τα σωματεία στο κόμβο Αμφιλοχίας στις 17 Οκτωβρίου για τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.....



      Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου κ. Θεόδωρος Γρίνος, επεσήμανε το μείζον ζήτημα του υψηλού κόστους παραγωγής για τους παραγωγούς, μίλησε για «αρπαγή χρημάτων από τον ΕΛΓΑ, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα»,για τον υψηλό ΦΠΑ αλλά και τις «εξευτελιστικά χαμηλές τιμές σε γάλα και κρέας» όπως χαρακτηριστικά είπε, καλώντας σε καθολική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.
            Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρος Κοτοπούλης από την πλευρά του, σε ότι αφορά τους Αιτωλοακαρνάνες παραγωγούς, εστίασε στις υπερβολικές καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις των σταβλικών εγκαταστάσεων ενώ επεσήμανε πως αρκετοί βιολογικοί παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι από το 2015, ενώ κάποιοι ακόμη και από το 2012!

          «Ανοίγουμε με το συλλαλητήριο στον κόμβο Αμφιλοχίας τον νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων. Τα προβλήματά μας παραμένουν και αυξάνονται. Καταρρακώνουν τις τιμές σε κρέας και γάλα, γονατίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες και δίνοντας τον πλούτο στις βιομηχανίες», επεσήμανε.
         Μίλησε για τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος και φέτος που πωλούνται ως ελληνικά προϊόντα, ενώ επεσήμανε πως οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ δεν αφορούν τη μικρομεσαία αγροτιά:
  «Έχουμε μείωση του αφορολόγητου κατά 3000 ευρώ άμεσα, αύξηση του κόστους του αγροτικού πετρελαίου αλλά και αύξηση στο 100% του αγροτικού ρεύματος. Το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ που είχε εξαγγείλει ο κ. Αποστόλου για τον Αύγουστο του ’18, δεν το είδαμε να υλοποιείται…», είπε μεταξύ άλλων.
       Αναφέρθηκε και στο θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων και στις περιοχές που μένουν εκτός «χάρτη μειονεκτικών και με φυσικούς περιορισμούς περιοχών», με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας να χάνουν την επιπλέον επιδότηση.
           «Η Βόνιτσα, ο Άγιος Νικόλαος, η Περατιά, η Πλαγιά είναι μερικές μόνο από τις εδώ περιοχές που μένουν από φέτος εκτός. Ωστόσο μιλάμε για περιοχές με ξηρασία, μη παραγωγική γη και άρα τεράστιο κόστος παραγωγής που «βαραίνει» τους αγρότες, οι οποίοι είχαν πραγματική.

        Αναλυτικά οι διεκδικήσεις της ΟΑΣ όπως αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα στο συλλαλητήριο.
-Καμιά μείωση της τιμής του γάλακτος και κρέατος.(τελευταίο παράδειγμα ασυδοσίας από τις γαλακτοβιομηχανίες να μην παραλαμβάνουν γάλα σε παραγωγούς που παράγουν κάτω από 10 τόνους)
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος
-Μείωση του κόστους παραγωγής στο ρεύμα και τις ζωοτροφές, με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση.
-Ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνει επιτέλους ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα, καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο γάλα.
-Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις ζωονόσους και τα άλλα φαινόμενα και την παραγωγή και το κεφάλαιο.
-Άμεση πληρωμή των απλήρωτων προγραμμάτων φυτικής και βιολογικής κτηνοτροφίας.

https://www.agriniopress.gr

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο