Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΗΣ κατεβαίνει υποψήφιος πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας ΑΣΤΑΚΟΥ

          Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας ΑΣΤΑΚΟΥ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, ανακοίνωσε ο Κώστας Γαλάνης.
      Ο γνωστός Αστακιώτης και πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Αστακού (ΝΑΟΑΣ) κατεβαίνει υποψήφιος με το ανεξάρτητο συνδυασμό «ΦΑΡΟΣ», στον οποίο είναι επικεφαλής.
Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση του ΚΩΣΤΑ ΓΑΛΑΝΗ: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες!
     Με την επικοινωνία μας αυτή, επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αστακού, στις προσεχείς εκλογές, επικεφαλής συνδυασμού «ΦΑΡΟΣ».
        Η επιθυμία μου να αγωνιστώ για ν’ αποκτήσει η πόλη μας τη φυσιογνωμία που της ταιριάζει, σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία απ΄την ενασχόλησή μου με τα κοινά και τον ελεύθερο χρόνο που μπορώ να διαθέσω, είναι – νομίζω – σημαντικά στοιχεία για την πολιτική δραστηριοποίησή μου............



      Φυσικά και γνωρίζω ότι ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων έχει υποβαθμιστεί σ΄ένα σύστημα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δημαρχοκεντρικό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αφήνουμε τα πράγματα μοιρολατρικά στην τύχη τους∙ αγωνιζόμαστε – κυρίως με τους νέους μας -, διεκδικούμε, δημιουργούμε. Και λίγα να πετύχουμε, πάλι κέρδος θα είναι για τον τόπο.
          Προσωπικά δεν  έπαψα ποτέ να ενδιαφέρομαι και να ασχολούμαι για το κοινό καλό. Πιθανόν να γνωρίζετε τον ανιδιοτελή αγώνα, εμού και των συνεργατών μου, όχι μόνο για την ύπαρξη, αλλά και τη βελτίωση της λειτουργίας του Ναυτικού Ομίλου Αστακού, που δίνει τη δυνατότητα στους νέους και νέες του τόπου μας να ασχολούνται με την άθληση σε υψηλό επίπεδο, σ’ ένα τομέα που ταιριάζει πολύ στον παραθαλάσσιο τόπο μας. Κι αυτή η προσπάθειά μας γίνεται με μεγάλες δυσκολίες, όχι μόνο οικονομικές, που σε καμιά περίπτωση όμως δεν μας απογοήτευσαν. 
        Τα όποια λάθη του παρελθόντος αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο για τη ζωή μου, όπως και σε κάθε άνθρωπο άλλωστε, γιατί αυτά διδάσκουν. Έχοντας κάνει την αυτοκριτική μου, θεωρώ ότι έχω κάθε δικαίωμα να απευθυνθώ σε σας και να ζητήσω τη στήριξή σας.
       Είμαι στη διάθεσή σας να μιλήσουμε για τον τόπο μας και την πιθανή συνεργασία.

Με τιμή 
Κώστας Γαλάνης
Πρόεδρος Ν.Α.Ο.ΑΣ

22 σχόλια:

  1. Ναμας αλαξεις τα ρολογια παλλη.εχουνβγει κατι κενκυργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είδες εσυ επιτυχίες ΚΩΣΤΆΚΗ απ τον ΝΑΟΑΣ,Εμείς στον Αστακό ξέρουμε οτι
    ΑΙΟΛΟΣκαι ΝΑΟΑΣ είναι αν'υπαρκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλη δυναμη Κωστα στο δυσκολο αγωνα που εχεις μπροστασου.θα ηθελα ομως για να ξερω αν θα σε ψυφησω να μου πεις ποιον θα στυριξεις για δημαρχο.Τον Γαλουνη τον Σταικο η τον Μαντζαρη. Για να ξερουν κ οι πολιτες ποιον προεδρο ψηφιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βιασύνη βλάπτει την υγεία και την δημοκρατία

      Διαγραφή
  5. Αν τελικα κατεβει ο καλησωρακος δευτεροτριτο σε βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η φιλη των 3:22 έχει τον λόγο της που τα λέει .........κόπηκε το μαρουλάκι .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Κώστα ξέρεις ποια είναι η διαφορά του αυτοφώρου από το ετερόφωτα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή επιτυχία κ. Κώστα! Είστε εντιμος, πετυχημένος, δραστήριος και με θετική διάθεση άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιος ΝΑΟΣ ρε? Τα κλεισατε όλα,ιστιοπλοΐα. σκακι, μπάσκετ, μονο για τιποτα κλαρινα στην παραλια ειστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχεις καταντησει γραφικός κωστα δυστυχώς δεν μας πείθεις...καλό θα ήταν στην ηλικία που είσαι μετά από τόσα χρόνια ενασχολήςης με τα κοινά...αφού βλέπεις δεν σου βγαίνει κάτσε στην άκρη σου λοιπόν Τι το παιδεύεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέχασες να γράψεις ότι εκτός από πρόεδρος στον ναοας είσαι και αναπληρωτής αντιπρόεδρος στο λιμενικό ταμείο Χιχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητε φυλε Κωστα αν πραγματικα ηστε ανεξαρτητως οπως λετε τοτε θα πρεπει να κανεται μια δυλωση οτι δεν θα στυριξεται κανεναν υποψυφιο δημαρχο κ οχι να νομιζεται οπως σας συμβουλεψαν οτι μπορυται να δουλεψεται το εκλογικο σωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα τον στηρίξει ο σφιχτόχερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολοι ξαφνικά ενδιαφέρονται και θέλουν να βοηθήσουν τον Αστακό.... Τόσα χρόνια κατάντησαν το τόπο νεκροταφείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προχώρα Κώστα με το καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. OTAN SOU LEGE O PANTAZIS NA SE KANI DIMARXO DEN ITHELES KE MAS EVALES ALON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε των 6:49 είσαι από το γνωστό κύκλωμα ,που κόπηκε το μαρουλάκι μάλλον...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλη η φίλε του 6:49 είσαι από το κύκλωμα μάλλον όπου κόπηκε το μαρουλάκι από το μεγάλο ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν υποβαθμιστηκε η θεση του τοπικου...ειδικα με τον κλεισθενη αναβαθμιστηκε πιο πολλες ευθυνες ο προεδρος κ με.δικο του προυπολογισμου.θα το ξερες εαν τον διαβαζες πριν βγεις για υποψηφιος.,γιαυτο σ προτεινω κατσε ελει π σαι κ ασε κανα νεο να δουλεψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δυστυχώς , αγαπητέ 12.12 π.μ και με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και με την " αριστερή" κυβέρνηση το ΤΟΠΙΚΟ Συμβούλιο έχει καθαρά ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ χαρακτήρα και τίποτα παραπάνω... [ Ν. 44555/ φεκ 133/ αρθρο 82 και 84 ]. Όσο για τον προυπολογισμό πάντα τα ΤΟΠΙΚΑ Συμβούλια συνέτασσαν προυπολογισμό για τα χωριά τους ( ήταν τυπικό και υποτυπώδες) και εφόσον ήθελε το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που είχε και τον αποφασιστικό ρόλο εκτελούσε κάποιο έργο που πρότεινε το ΤΟΠΙΚΟ Συμβούλιο κι όχι ο πρόεδρός του . Με λίγα λόγια , σήμερα, ο πρόεδρος του ΤΟΠΙΚΟΥ Συμβουλίου δεν έχει καμία μα καμία νομική υπόσταση και ισχύ όπως οι παλιότεροι (πριν τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ) πρόεδροι που μπορούσαν να κάνουν απευθείας αναθέσεις μέχρι 12.000.000 δρχ , να κάνουν προσλήψεις εποχιακού προσωπικού , να συντάσσουν και υπογράφουν συμβάσεις , να εκδίδουν κανονιστικές πράξεις που είχαν νομική ισχύ . ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου , πλέον , εχει καθαρά ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ κι επικουρικό τρόπον τινά χαρακτήρα . Και το κυριότερο ; ΟΥΔΕΙΣ δήμαρχος δεν έχει μέχρι τώρα εκχωρήσει καμία αρμοδιότητα στα ΤΟΠΙΚΑ Συμβούλια ....πόσον μάλλον άν το ΤΟΠΙΚΟ Συμβούλιο δεν εκλεγεί ως φίλα προσκείμενο στον Δήμαρχο. Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να ψηφίσει νόμο όπως διατείνονταν ( και ορθώς) όταν ήταν αντιπολίτευση , δηλαδή ενιαίο και ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τους Δημάρχους , ενιαίο και ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τους Δημοτικούς Συμβούλους , και αρμοδιότητες εκτελεστικής εξουσίας και στα Τοπικά Συμβούλια που επαναλαμβάνω από το 1998 και εντεύθεν έχουν ΜΟΝΟΝ γνωμοδοτικό χαρακτήρα και τίποτα άλλο , με αποτέλεσμα οι όποιες γνωμοδοτικές αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο δεν τις ενέκρινε και ψήφιζε δικές του διαμετρικά αντίθετες με τη γνώμη της Τοπικής Κοινότητας . Και φυσικά είχαν και έχουν και σήμερα ισχύ ΜΟΝΟΝ οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή είναι η αλήθεια φίλτατε.
    ευχαριστώ
    ΜΕΜΟΣ Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κώστα Προχώρα! έχεις αποδείξει Πόσο αγαπάς τον τόπο σου μέσω της πολυετούς ενασχόλησης σου με τα κοινα ! μην λάβεις υπόψη σου τα κακεντρεχή σχόλια Με τη δράση σου κατάφερες να αλλάξεις την εικόνα του τόπου για πολλά χρόνια Ανέδειξες τον πολιτισμό και τον αθλητισμό έχεις ήθος, εντιμότητα, πείσμα και επιμονή. Σου εύχομαι καλή επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα σε εμπιστευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο