Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτοσχεδιασμοί αυτοπροβολής και πειράματα...


Φωτογραφία από κα Βάσω Παππά.

Στις 29 Μαΐου το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, πήρε απόφαση όπου ζητά την παραχώρηση του χώρου στην τοποθεσία «Βορρός» στην είσοδο του Μύτικα, όπου θέλει λέει να δημιουργήσει ένα πάρκο/άλσος περιβαλλοντικών δράσεων, αναψυχής και ψυχαγωγίας για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Αστακού - Φυτειών - Κανδήλας)......

Στόχος της Κοινωφελούς, όπως η ίδια δηλώνει στο επίσημο έγγραφο της απόφασης της, να αποτελέσει ο «Βορρός», ένα χώρο  συνάθροισης, περιβαλλοντικών εκδηλώσεων, ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων εξωτερικού χώρου, εκδρομών κλπ. για τα 3 ΚΔΑΠ του Ξηρομέρου, αλλά και για τα σχολεία της περιοχής και γενικότερα για τους πολίτες (δείτε εδώ).
Πριν την αίτηση αυτή, ήδη στον χώρο είχε γίνει μία αρχική παρέμβαση μέσω δεντροφύτευσης, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εθελοντικής δράσης «Let's do it Greece», στην οποία συμμετείχε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου μας.
Εμείς το μάθαμε αμέσως αυτό και διαφωνούσαμε κάθετα για πολλούς λόγους. Πρώτον αυτός ο χώρος επουδενί δεν ενδεικνύεται για δημιουργία πάρκου και άλσους, είναι παντελώς ακατάλληλος, μιας και είναι πολύ μικρός και δίπλα στην θάλασσα και όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν να φυτευτούν εκεί δέντρα, απέτυχαν πλήρως για πολλούς και διάφορους λόγους, που είναι γνωστοί σε όλους τους Μυτικιώτες και δεύτερον και σημαντικότερο, ο συγκεκριμένος χώρος που είναι Δημοτικός, με καθορισμένες χρήσεις γης, εδώ και πολλά χρόνια (επί δημαρχίας Τριποτσέρη υπήρξε η πρόθεση), προορίζεται για δημιουργία μη μόνιμης γλίστρας καθέλκυσης μικρών βαρκών και σκαφών (κάτω από 6 μέτρα), ένα έργο απαραίτητο που θα αποσυμφορήσει το λιμάνι του Μύτικα τους καλοκαιρινούς μήνες, μειώνοντας ταυτόχρονα και την μεγάλη όχληση των περιοίκων της περιοχής, αλλά και όλου του οικισμού του Μύτικα, όπου στο λιμάνι του Μύτικα γίνεται χαμός από την φασαρία στην ώρες κοινής ησυχίας και οι περίοικοι κάθε καλοκαίρι δεινοπαθούν. Επίσης δημιουργείται κομφούζιο σε όλο το χωριό από τα τρέιλερ που μπαίνουν μέσα στο χωριό και κατόπιν βρίσκονται παρατημένα αριστερά και δεξιά.
Ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης στην Γενική Συνέλευση που έγινε το 2017 στον Μύτικα, παρουσία της Προέδρου του Μύτικα και του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Αλυζίας, είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει το θέμα της κατασκευής προσωρινής για τους καλοκαιρινούς μήνες γλίστρας μικρών σκαφών στο «Βορρό», στην είσοδο του Μύτικα, κάτι το οποίο σας ενημερώνουμε ότι στοιχίζει ελάχιστα χρήματα και θα ωφελήσει τα μέγιστα τον Μύτικα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.
Αλλά από ότι φαίνεται οι αυτοσχεδιασμοί στον Δήμο Ξηρομέρου είναι στην ημερήσια διάταξη και οι βουλές της Κοινωφελούς ήταν άλλες και εμείς απορούμε..., μα κανένας δεν βρέθηκε να ενημερώσει την Κοινωφελή, ότι εκεί προβλέπεται και είναι στα σχέδια η δημιουργία μη μόνιμης γλίστρας μικρών σκαφών;
mytikaspress

6 σχόλια:

  1. ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ -ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με καθορισμενη χρίση γης ????/αυτο δεν το καταλαβαινω ..... ο χωρος ειναι καταλληλος για δεντροφύτευση , και ιδικα γιατι απεχει μονο λιγα μετρα απο θαλασσα . το λαθος ειναι οτι πρεπει να γινει επιλογη του τι θα εμφυτευθεί . για μενα μακαρι να ευδοκιμούσαν τα πευκα . δεν ξερω τι βαλανε .. αλλα καλο θα ηταν για τον τοπο εκει .. να το φυτεψουν και ας κρατήσουν τα ((γελαδια μακρια)) .. επιβαλετε αυτο . αυτο το τριγωνακι εκει νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο για την εικονα του μυτικα ... βαλτε και κανα δεντρο στον μυτικα ... επιβαλετε ... ο καλαμος πρασινοσ ο μυτικας , αχρωμος ... καντε κατι . τα παιδια καλα κανανε και ξεκινησαν κατι καλο .. τα γελαδια πως εφτασαν εκει αφου λογικα θα πρεπει να ηταν περιορισμενα ......εξαλου γλυσρες μπορουν να γινουν παντου , ια ποιο λογο ιδικα εκει ??? το ιδιο in and out για γλυστρα υπαρχει και διπλα απο το εκκλησακι ... ενα μικρο παρκο θα ηταν ανασα ζωης εκει . θα αλαζε ολη την εικονα του μυτικα .. σκεφτειτε το /////// και κρατηστε τα γελαδια μακρια ... δεν εχουν καμια δουλεια σε παραθαλάσσιο χωριο και ιδικα σε τουριστικούς μηνες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΤΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 10:08 μ.μ ΤΩΡΑ ΓΛΥΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΓΛΥΣΤΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΜΑΙ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ . ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΛΥΣΤΡΕΣ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα τόσο μεγάλο έργο σε ένα τόσο μικρό χώρο πως θα χωρέσει; Ας υλοποιηθούν τα προεκλογικά υποσχειμένα έργα και ας μείνουν οι "αποφάσεις" / υποσχέσεις χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. Μυρίζει εκλογική ψηφοθηρία η υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρτε τα γελάδια και κάντε τα κοκκινιστα στην κατσαρόλα. Κατσίκια, βόδια και πρόβατα αρμενίζουν στις γύρω περιοχές, χωρίς ο Δήμος να ρίχνει πρόστιμα. Στο δρόμο κυκλοφορούν βόδια μέσα στο δρόμο και κανείς δεν νοιάζεται γι αυτό την επόμενη φορά να καλέσετε την αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο