Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Βόνιτσας: Εντός των ημερών η φιλοξενία όλων των παιδιών

Παράπονα εξέφρασαν γονείς από την Βόνιτσα στη «Σ», καθώς όπως ανέφεραν, ανέμεναν να πάνε για πρώτη φορά τα παιδιά τους στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας την 1η Σεπτέμβρη, αλλά μάταια! Σύμφωνα πάντως με τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Παντελή Αποστολάκη, αυτό δεν συνέβη αυτό, λόγω της περιόδου προσαρμογής που ισχύει εδώ και χρόνια.

Συγκεκριμένα ο κ. Αποστολάκης ανέφερε: «μέσα στο επόμενο δεκαήμερο όλα τα παιδιά θα ξεκινήσουν κανονικά. Αρχικά δεχθήκαμε τα νήπια που έχουν ξανάρθει στο σχολείο, διότι τις πρώτες μέρες κάθε σχολικού έτους τα παιδιά που είναι σε πολύ μικρή ηλικία τα κρατάμε λίγες ώρες στο σχολείο ώστε να προσαρμοστούν σιγά – σιγά. Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά. Το πρώτο διάστημα τα παιδιά ζητούν την μητέρα τους ή θέλουν να φύγουν από το σχολείο. Έτσι αφιερώνουμε χρόνο στην προσαρμογή όλων των παιδιών. Επιλέξαμε να πάρουμε τα παιδάκια που θα πάνε πρώτη χρονιά στα νήπια τελευταία, διότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο προσαρμογής και μεγαλύτερη προσοχή από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Τις επόμενες δέκα ημέρες όλα τα παιδιά θα ξεκινήσουν κανονικά το σχολείο τους. Αντιλαμβανόμαστε τους γονείς, αλλά αυτό που κάνουμε γίνεται κάθε χρόνο και είναι προς όφελος των παιδιών τους».
Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, ήδη ο δήμος έχει λάβει επιχορήγηση ύψους 47.000 ευρώ ώστε να λειτουργήσει άμεσα και το βρεφικό τμήμα, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί και παιδιά κάτω των 2,5 ετών. Ο δημοτικός παιδικός σταθμός Βόνιτσας θα ξεκινήσει με 50 παιδιά και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα διαθέτει 70.
Αν και το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι ήδη στην θέση του, το επόμενο διάστημα στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας αναμένεται η πρόσληψη συνολικά 8 συμβασιούχων βοηθών και μαγείρων που θα στελεχώσουν και τους 5 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

5 σχόλια:

  1. ΜΠΟΜΠΟΟ ΤΙ ΦΑΣΗ ΕΧΕΙΣ ΡΕ......ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΑΑ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ 8 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ....ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΜΑΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΕ ΠΕΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΤΟ ΜΑΗ.
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΦΑΡΑΣΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΓΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΛΟΥΦΑΡΕΙΣ ...... .ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΟΝΕΑΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρασαν τα δυο μου παιδιά από τον παιδικό σταθμό και με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Το ίδιο πράγμα ίσχυε, έπαιρναν τα παιδιά λίγα λίγα για την καλύτερη προσαρμογή τους σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον. Δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ. Για όνομα του θεού, κάποιοι γονείς γιατί το παίζουν ιστορία τόσο πολύ?

    Ένας γονέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν γονεας καθε χρονο το ιδιο πραγμα γινεται στο παιδικο σταθμο και υπαρχουν πολλα πραγματα να κατηγορησεις την υπαρχουσα δημοτικη αρχη και το Κεντρο κοινωνικης μεριμνας αλλα αυτος ο λογος δεν ειναι θεμα.Καθε χρονο πρωτα πανε με σειρα τα παιδια στο παιδικο σταθμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σημαντικό είναι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες
    Αν οι νηπιαγωγοι κρίνουν σωστή τη μέθοδο για τη προσαρμογή των παιδιών, τότε ας δείξουμε όλοι λίγο υπομονή. Δεν χάθηκε ο κόσμος με 2-3 μέρες παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο