Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκος Θ. Νταής: ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Κοντά στο Λύκειο του Μύτικα και στο γήπεδο!

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

του κ. Νίκου Θωμά Νταή

         Βρώμα και δυσωδία επικρατεί στον Δημόσιο χώρο, κάτωθεν του γηπέδου Μύτικα και κοντά στο Λύκειο! Κυριολεκτικά ο χώρος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο! 
     «Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα….». Σκουπίδια, μπάζα και απορρίμματα πάσης φύσεως σε μεγάλο όγκο και έκταση δίπλα από το Λύκειο Μύτικα, που φοιτούν τα νέα παιδιά και δίπλα από το γήπεδο, που αθλείται η νεολαία μας και η ποδοσφαιρική ομάδα του «ΑΛΥΖΙΑΚΟΥ», που συναντάται και δίνει ποδοσφαιρικούς αγώνες και με άλλες εκτός έδρας ποδοσφαιρικές ομάδες, οπότε οι επισκέπτες και φίλαθλοι απολαμβάνουν ένα ντροπιαστικό θέαμα, που δεν αρμόζει στο Μύτικα! 
         Έχομε γίνει κυριολεκτικά ρεζίλι! Σκουπίδια, παπλώματα, στρώματα, παλιοσίδερα, ψόφια ζώα και ότι φανταστεί  ο νους του ανθρώπου στο μεγαλείο τους……..



       Διερχόμενες από το σημείο αυτό δύο ομογενείς Μυτικιώτισες του εξωτερικού, έμειναν έκπληκτες αντικρίζοντας το απαράδεκτο αυτό θέαμα και την πικρία τους εξέφρασαν με συγκίνηση λέγοντας: «ΝΤΡΟΠΗ, ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ……».
      Απέναντι είναι και τα σπίτια του οικισμού της Παναγούλας και το θέαμα είναι ορατό και από τον διερχόμενο εκεί δρόμο. Πολύ πλησίον είναι και η Ξενοδοχειακή Μονάδα Αδελφών Βασιλάκη «ΚΑΒΟ ΜΥΤΙΚΑΣ», που καταλύουν ντόπιοι και ξένοι τουρίστες. Διεθνής λοιπόν η δυσφήμηση του Μύτικα! 

           Επίσης πλησίον του Λυκείου είναι και ο Δημόσιος χώρος 2000τμ περίπου, που προορίζεται για την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, πλημμυρισμένος από αγριοχόρτα, πανύψηλα καλάμια κλπ άχρηστα αντικείμενα, στον οποίο χώρο πέρσι είχε σημειωθεί πυρκαγιά  που χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να τη σβήσει. Απέναντι από το Λύκειο  στο νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας  Μύτικα  η ίδια απαράδεκτη κατάσταση! Στο έλεος του Θεού ο Μύτικας! ΚΡΙΜΑ!

            Αφού λοιπόν Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, παραμένει αδιάφορη και έχομε γίνει «ρεζίλι» στα μάτια Ελλήνων και ξένων τουριστών και η απαράδεκτη και  επικίνδυνη αυτή κατάσταση απειλεί τόσο την ΥΓΕΙΑ της Μαθητιώσας Νεολαίας και της Αθλούμενης Νεολαίας μας, αλλά και των κατοίκων,  ΓΙΑΤΙ το Συμβούλιο του «ΑΛΥΖΙΑΚΟΥ», το Λύκειο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Λυκείου,  δεν ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ προκαλώντας και την ΕΠΕΜΒΑΣΗ  και άλλων Υπηρεσιών; Θέλει μεγάλη σκέψη η ενέργεια αυτή; ΟΧΙ!
       Θέλει  ΘΕΛΗΣΗ, την οποία δυστυχώς δεν βλέπει ο κόσμος μας στο πρόσωπο των ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ!

Σεπτέμβριος 18-9-2018

Νίκος Θωμά Νταής
σ Συμβολαιογράφος

http://ksiromeritikimatia.blogspot.com/

6 σχόλια:

  1. ποιός τα έριξε αυτά δεν μας λέει ο επιστολογράφος σας. μήπως η θεία Μέλπω απο τον Κάλαμο ; η θεια Γιώργενα απο την Επισκοπή ; η θεια Κώστενα απο τον Βάρνακα ή ο μπαρμπα Λιάς απο τη Ζάβιτσα ; Η λογική λέει οτι το πιθανότερο είναι έργο των εκεί διαβιούντων.Το σημείο αυτό που αναφέρεται , είναι χρόνια τώρα εστία μολύνσεως. ΝΑΙ πολλά χρόνια ...πάρα πολλά και οι ευθύνες βαρύνουν ΟΛΟΥΣ όσους ασχολήθηκαν με τα κοινά απο το 2000 και δώθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μπάζα τα βλέπουν τα λύματα που τ αδειάζουν μέσα στα φρεάτια γιατί δεν γράφουν ένα άρθρο και γι αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος αγαπητέ. Μπάζα ρίχνανε μια ζωή. Χωματερή σκουπιδιών έχει γίνει τον τελευταίο καιρό. Και όπως δεν ιδρώνει το αυτί του δημάρχου και της αυλής του για πολλά στο Μύτικα, έτσι δεν ιδρώνει και γι αυτό. Απλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θερμά συγχαρητήρια κύριε Νταή .
    Γι ‘αυτό το πολύ σοβαρό και συνάμα αλγεινό θέαμα , το οποίο αναδείξατε με μια άριστη γραφή ,που θα πρέπει να σας μιμηθούν και νέοι ηλικιακά άνθρωποι , αποδείξατε συνάμα πως εκτός από ενεργός πολίτης ,αφού συχνά παρεμβαίνετε με παρρησία και θίγετε τα κακώς κείμενα , εκφράζετε έναν φρέσκο και δυναμικό πολιτικό λόγο , τον οποίο θα ζήλευαν πολλοί νέοι , οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά .!!!!
    Αυτό θα έπρεπε ,να το είχε αναδείξει η Αντιπολίτευση του Δήμου ,αλλά αφού δεν το έπραξε, ως όφειλε εκ του θεσμικού της ρόλου , είναι πολύ ελπιδοφόρο , πως υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσάς και το πράττουν χωρίς καμία ιδιοτέλεια ή να συκοφαντήσουν ή να προσβάλουν κάποιον , αλλά από αγάπη για τον τόπο τους .!!!!
    Με χαροποιήσατε ιδιαίτερα και εκτός από τα συγχαρητήρια , θέλω να σας εκφράσω και τις ευχαριστίες μου .!!!
    Με εκτίμηση
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολλά υποσχόμενη δημαρχιακή διοίκηση βρίσκεται απέναντι στους δημότες και καταπίνει τη γλώσσα της. Η καθημερινότητα του πολίτη δήμαρχε δεν είναι έργο που το παίζουν τα κανάλια. Το ζουν οι πολίτες μόνοι τους όταν εσείς διαλέγετε σκηνοθέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ορθόν και για τα λύματα να γραφεί. Αλλά να πώ κάτι για τα λύματα. Όταν πήγαν και υπέδειξαν σε Δήμαρχο τα φρεάτια στα οποία έπεφταν λύματα, η δημοτική αρχή έκανε τουμπεκί. Ομοίως και για τα περιβόητα ζώα στούς δρόμους. Και ομοίως και για το κόψιμο του σωλήνα ύδρευσης για να ποτίζουν κάποιοι πονηροί συμπολίτες τα ζώα τους λίγο έξω απ το χωριό. Για να φτιάξεις ομελέτα θα σπάσεις αυγά. Κοινώς θα πρέπει να τα βάλεις με τον κόσμο. Ή τουλάχιστον κάποια πράγματα να τα προλάβεις. Και να ειδοποιείς για το θέμα της συλλογής βαριών αντικειμένων και να ζητήσεις από την αστυνομία να τηρηθεί ο νόμος για τα ζώα και να μηνύσεις και αυτόν που κόβει το νερό για να ποτίσει τα ζωντανά του. Τώρα για τα λύματα τι να πώ? Ότι όλοι έχουν τριγύρω βιολογικό εκτός από εμάς? Και αυτό είναι κάτι για το οποίο φταίει σαφέστατα η δημοτική αρχή που δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία παλιότερα (την εποχή που έφτιαξε βιολογικό ο Αστακός και η Πάλαιρος) αλλά και κάποιοι άλλοι παράγοντες (που έβαλαν το χεράκι τους για να ΜΗΝ γίνει), οι οποίοι κάνουν καριέρα σε άλλα αυτοδιοικητικά "μετερίζια" (μην ξεράσω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο