Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

«Μπουλντόζες» στον Σκορπιό για την επένδυση 184 εκατ. ευρώ του Ριμπολόβλεφ

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο γραφείο του στην Κέρκυρα, ο σύμβουλος και εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Σεργκέι Τσερνίτσιν.
Ο κ. Τσερνίτσιν, ενημέρωσε τον κ. Γαλιατσάτο για την άμεση επενδυτική αξιοποίηση του Σκορπιού, ύψους 184 εκατ. ευρώ, σε έκταση περίπου 10.000 τ.μ., που ξεκινά τον Οκτώβριο και τον ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξη της ΠΙΝ, ως προς την «προσπέλαση» της γραφειοκρατίας και τη θετική προσέγγιση του επενδυτικού σχεδίου.

Την ίδια ώρα, στη συζήτηση αναπτύχθηκε το κοινό ενδιαφέρον του Ρώσου μεγιστάνα και της ΠΙΝ, για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόθεση του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, να υποστηρίξει την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης, από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο NATURA 2000, στην περιοχή της Λευκάδας και του Μεγανησίου. Το θέμα είχε συζητηθεί και με τον αντιπεριφερειάχρη Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά, που είχε θέσει την συγκεκριμένη πρόταση, έχοντας υπ' όψη του το ενδιαφέρον του κ. Ριμπολόβλεφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Περιφερειάρχης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.
 https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο