Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Την Τετάρτη και ώρα 19:00 στη Γουριά Αιτωλ/νίας συγκεντρωθήκαμε οι αγρότες και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης η οποία αφορούσε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αποφασίσαμε ομόφωνα ότι:
1) Τα επικείμενα μέτρα αποτελούν την ταφόπλακα του μικρομεσαίου αγρότη.
2) Απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται πρέπει να απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής.
3) Την ανάδειξη άτυπης επιτροπής η οποία θα έχει την ευθύνη και τον συντονισμό του αγώνα.......

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους από κάθε χωριό, σε πρώτη φάση, να βγουν με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
Είμαστε σε θέσεις μάχης.
Κανένας δεν περισσεύει από τον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε.

Η ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

2 σχόλια:

  1. Όσο περνάει ο καιρός και με τον τρόπο που ξεδιπλώνονται τα φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα μέτρα σε βάρος των αγροτών, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, μάλλον βάσει τακτικής, να μεταφέρει όλο το βάρος των εισπρακτικών αναζητήσεων στους αγρότες, ενδεχομένως και σε κάποιους ελεύθερους επαγγελματίες, αφήνοντας κατά κάποιο τρόπο ήσυχη αυτή τη φορά την υπαλληλική τάξη που αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της εκλογικής της πελατείας. Κι αυτό, όχι γιατί η φοροδοτική ικανότητα των αγροτών είναι τέτοια που να μπορεί να σηκώσει τα νέα τεράστια βάρη, αλλά γιατί εκτιμάται ότι η έλλειψη οργάνωσης στις τάξεις τους δεν θα μπορέσει να ανατρέψει τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υπαλληλική τάξη ανέκαθεν ζει με την οικονομική πολιτική που θέλει η κυβέρνηση να επιβάλλει στους αγρότες.Το κράτος κατάσχει το 30% από το ΜΕΙΚΤΟ το οποίο δεν μπορεί να κρυφτεί. Τώρα από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο υπάλληλος στο super Market αποτελεί εκλογική πελατεία δεν το καταλαβαίνω.

      Τέλος χρόνια τώρα οι υπάλληλοι χαρακτηρίζονται ως συνήθη υποζύγια.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο