Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Επιτροπή ομάδας περιβαλλοντικής προστασίας Ξηρομέρου: ΟΧΙ στην εγκατάσταση μονάδας με βιομάζα στη Χρυσοβίτσα

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ ΣΤΑ "ΚΛΗΜΑΤΙΑ" ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου

      ΜΕ πρωτοβουλία του προέδρου του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας, Γεράσιμου Ζορμπά συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Φορείς, πολίτες και εκπρόσωποι κατοίκων. 
      Στην συνάντηση ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που προκαλούν τέτοιες μονάδες στην ατμόσφαιρα, στους κατοίκους, στο ζωικο και φυτικό βασίλειο, όπως και στους Αρχαιολογικους χώρους (Ντιζελ).....

 
       Μετά το πέρας της συζήτησης αποφασίστηκε να συγκροτηθει η "Επιτροπή ομάδας Περιβάλλοντος Ξηρομερου" και να ταχθει αρνητικά στην εγκατάσταση "Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας" με Βιομαζα στην θέση "ΚΛΗΜΑΤΙΑ" για τούς κάτωθι λόγους. 
1)Βρισκεται σε απόσταση αναπνοής από το Αρχαιολογικό κάστρο "ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ".
2)Στις επιπτώσεις πού θα έχει στην υγεία των κατοίκων λόγω της μικρής απόστασης αυτών από την εγκατάσταση τής μονάδας, επίσης στο περιβάλλον και μορφολογια τού εδάφους, στην κτηνοτροφια και στην γεωργία. 

Σήμερα η  Επιτροπή  ομάδας περιβαλλοντικής προστασίας Ξηρομέρου κοινοποίησε στο Δήμο Ξηρομέρου την αρνητική της θέση ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας βιομάζας στη Χρυσοβίτσα. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο