Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Βαρύ κλίμα στο εσωτερικό του Συλλόγου Βονιτσάνων. Αιχμηρή επιστολή του Διονύση Χόρτη προς νεοκλεγέντες: Μόνο με νόμιμα έγγραφα η παραχώρηση της σφραγίδας του συλλόγου!

       Το κλίμα είναι πάρα πολύ βαρύ στο εσωτερικό του Συλλόγου Βονιτσάνων με αντεγκλήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις που είναι σε πλήρη εξέλιξη με φόντο τις εκλογές του συλλόγου.
     Σε αυτή την ιδιαιτέρως φορτισμένη ατμόσφαιρα, έρχεται με νέα αιχμηρή ανακοίνωση του ο Διονύσης Χόρτης, ο οποίος τονίζει: «Εν τω προκειμένω και για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αυτοανακύρηξη νέου ΔΣ έχουμε να κάνουμε την εξής ανακοίνωση – πρόσκληση: Καλούμε αυτό το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΝΣΥ, Πατησίων 5, Ομόνοια, Αθήνα, όποιον ενδιαφερόμενο, να προσκομίσει νομιμοποιημένα έγγραφα που να αποδεικνύουν το νόμιμο της παραχώρησης της σφραγίδας του Συλλόγου». 
Αναλυτικά: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 

        Μισαλλοδοξία είναι το μίσος για τον άλλο, όχι μόνο εκείνον που έχει διαφορετική άποψη, αλλά τελικά εκείνον που δεν ζει όπως εγώ. Μισαλλόδοξος είναι ο μη ανεκτικός ο μη ανοικτός είναι ο φανατικός είναι ο εμπαθής είναι ο δογματικός. Μισαλλοδοξία σημαίναι: γίνε εγώ! Ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια κοινωνία είναι να μισείς τον άλλον γιατί πιστεύει κάτι διαφορετικό από εσένα. 
    Είμαστε κάθε μέρα όλοι εν δυνάμει μισαλλόδοξοι. Η διαφορά είναι στο όριο εκείνο που αποφασίζουμε ή όχι να ξεπεράσουμε, δηλαδή να παρέμβουμε στις ζωές των άλλων ή όχι. Αυτά για κάποιους που θέλησαν να κάνουν τον Σύλλογό μας αρένα μισαλλοδοξίας. 
      Ο Σύλλογός μας δεν θα καταστραφεί, αν δεν έχει ήδη καταστραφεί μόνο από αυτούς που ενεργά επιζητούν την διαίρεση τον ρατσισμό τον φανατισμό και την μισαλλοδοξία. Αλλά και από αυτούς που παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να βγάζουν την ανώνυμη εμπάθειά τους και την ζηλοφθονία τους πίσω από ένα απρόσωπο πληκτρολόγιο. Και τι κάνεις με αυτούς;......


      Ώριμα συνειδητοποιείς πως δεν χρειάζεται να αντιδράς σε κάθε είδους κατάσταση. Απλά αφήνεις τους ανόητους να φέρονται ανόητα! Δύναμη δεν είναι να αντιδράς πέφτοντας κι εσύ στο επίπεδο των άλλων. Δύναμη είναι να ξέρεις ότι έχεις κερδίσει μάχες την στιγμή που οι άλλοι δεν το έμαθαν ποτέ, και τέτοιες μάχες έχουμε κερδίσει πολλές! 
      Κι όταν βλέπεις ότι ενώ εσύ έχεις θυσιάσει τα πάντα για κάποιους, εκείνοι θυσιάζουν εσένα στον βωμό του διχασμού τότε καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην ζωή σου για να σου δείξουν πόσο έξω έπεσες μαζί τους! Κάποιοι στον Σύλλογο και στην Βόνιτσα, ενώ όλοι είμαστε ίσοι, νομίζουν ότι είναι πιο ίσοι από τους άλλους. 
      Κάποιοι στην πατρίδα μας αλλά και στον Σύλλογο, νεότεροι αλλά και παλαιότεροι, έχουν αφυδατωθεί από ιδέες και έχουν στέρηση κάθε έμπνευσης. Με κακόβουλα προσβλητικά πικρόχολα και εξυπναδίστικα σχόλια, και με ύπουλες πράξεις του σκοτεινού παρασκηνίου νόμισαν ότι ακόμα βρισκόμαστε στον μεσαίωνα. Οι ανώνυμοι – και κάποιοι επώνυμοι – ανύπαρκτοι και ανήθικοι ηθικολόγοι διοχέτευσαν τα «ευγενικά» τους συναισθήματα προκαλώντας ρήξη στον κόλπο του Συλλόγου μας αλλά και του πολιτισμού γενικότερα. 
        Κάποιοι ενοχλούνται από την ύπαρξή μας και σοκάρονται από την πλούσια πολιτιστική δράση του Συλλόγου μας στον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Κάποιοι εξαφανισμένοι από τον Σύλλογο και ανύπαρκτοι στην πολιτιστική δράση της Βόνιτσας γενικά, θέλουν να εξαφανιστούμε από προσώπου γης για να μην φαίνεται η ανικανότητά τους και η ανυπαρξία τους
   Ο φανατισμός η βία η μισαλλοδοξία οι φανατικές φωνές οι κραυγές δήθεν θρησκευόμενων οι φοβίες οι αποκλεισμοί και οι αντιπαλότητες δεν έχουν θέση στον Σύλλογό μας. 
     Αλλά κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη και έφεραν εντός του Συλλόγου όλα αυτά τα κακά και επάρατα, με τελικό στόχο να πάρουν καρέκλες και να κάθονται σε αυτές καρπώνοντας την σπορά άλλων. 

      Εμείς αντίθετα δεν καθίσαμε κυριολεκτικά σε καμία καρέκλα αφού πάντα ήμασταν όρθιοι ακούραστοι εργάτες αφιερώνοντας χιλιάδες – ναι χιλιάδες - ώρες για τον Σύλλογο. Έναν Σύλλογο ο οποίος όπως λέει το καταστατικό υπάρχει για τους Βονιτσάνους οι οποίοι δεν ζουν στην πατρίδα, αλλά και για αυτούς που δεν γεννήθηκαν στην Βόνιτσα αλλά μακριά από αυτήν και από Βονιτσάνους γονείς. 
       Με σεβασμό προς τους Βονιτσάνους που γεννήθηκαν και ζουν στην Βόνιτσα θέλουμε να τους πούμε ότι θα έπρεπε να χαίρονται όλοι μα όλοι που κάποιοι που ζουν ξεκομμένοι από την πατρίδα αρχίζουν να συνδέονται με αυτήν μέσω του Συλλόγου ο οποίος όπως λέει το καταστατικό λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ Βόνιτσας και Αθηναίων Βονιτσάνων αλλά και κατ επέκταση των απανταχού Βονιτσάνων. 
Προς τί λοιπόν το Βονιτσόμετρο από κάποιους; 

      Το Ε9 και η αναγραφή σε αυτό κτίσματος εντός Βονίτσης κρίνει το αν κάποιος είναι Βονιτσάνος; Ή μήπως το θρήσκευμα αν δεν είναι το ίδιο με αυτό της πλειοψηφίας θα κρίνει το αποδεκτό ή μη του γνήσιου και καλού Βονιτσάνου; Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι οι άλλοι; Και στους άλλους γιατί κάποιοι τοποθετούν όλους αυτούς που δεν στήριξαν τον ρατσισμό την μισαλλοδοξία και τις φασιστικές συμπεριφορές; Στο τέλος μήπως θα κάθονται κάποιοι στα μαγαζιά της παραλίας στοχοποιώντας με βελάκια, κάθε τι διαφορετικό που κυκλοφορεί; 
        Η υστερία με την οποία ταυτίστηκαν κάποιοι απολίτιστοι καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από το να οικειοποιηθούμε σαν τοπική κοινωνία, προοδευτικά και ανοιχτόμυαλα χαρακτηριστικά. Το τί κάνει ο καθένας εκτός Συλλόγου δεν αφορά κανέναν μα κανέναν. Όσο κι αν αυτό ακούγεται δύσκολο για μια παραδοσιακά παρεμβατική στις υποθέσεις των διπλανών της κοινωνία, πρέπει να διασφαλίζονται από όλους τα δικαιώματα όλων, και μάλιστα να αποτελεί αυτό επιδίωξη όλων! 
         Η εχθρότητα και η έλλειψη ανοχής για κάθε διαφορετική άποψη θεωρία και θρησκευτική αντίληψη πρέπει να γίνει νόμος μέσα στην καρδιά μας. Γιατί νόμος του Κράτους και του Συντάγματος έχει ήδη γίνει και δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Το φαινόμενο της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας αλλά και γενικότερα της ζήλειας στον Σύλλογό μας αλλά και στην Βόνιτσα (ευτυχώς από πολύ λίγους) είναι μια ασθένεια που πρέπει να γιατρευτεί με την συνέργεια όλων μα όλων των παραγόντων του τόπου. Δεν είναι ένας προσωπικός αγώνας κάποιου ή κάποιων. 
        Στον Σύλλογό μας όλα λειτουργούσαν σε ικανοποιητικά καλό βαθμό και σίγουρα απείρως καλύτερα από ότι στο παρελθόν μέχρι να μαθευτεί και να κυκλοφορήσει η διαφορετικότητα του Προέδρου του Συλλόγου σε σχέση με τα θρησκευτικά του πιστεύω. 
    Ναι, ξαφνικά αρχές Αυγούστου μόλις τελείωσαν οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στην Βόνιτσα εκκλησιαστικοί κύκλοι με δύο άτομα του Συλλόγου μας άλλαξαν γνώμη για τα πάντα. Όλα λάθος όλα άσχημα όλα ύποπτα όλα κακώς καμωμένα. Και αντί να θέσουν το όποιο ζήτημα προς συζήτηση στο ΔΣ ξεκίνησαν παρασκηνιακές συναντήσεις και άρχισαν να σκάβουν στα θεμέλια του Συλλόγου προσπαθώντας να χτίσουν δικούς τους πύργους. 
         Η καθοριστική κίνηση που έδινε το σάλπισμα του πολέμου ήταν η επιστολή του Μητροπολίτη του Νομού μας ο οποίος ισχυριζόμενος την επικινδυνότητα του προέδρου λόγω του θρησκεύματός του και μόνο ζήτησε ως Αυτοκράτωρ να πράξει τα δέοντα ο Σύλλογος και να απομακρύνει τον Πρόεδρό του. Η επιστολή αυτή υπάρχει φυσικά, άσχετα με το ότι δεν έχει δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα, ήταν η σημαία των αποστατών και των μισαλλόδοξων οι οποίοι έχοντας και «Κυβερνητικό εκπρόσωπο» άτομο άσχετο με τον Σύλλογο κατάφεραν να καταστρέψουν τον μεγαλύτερο εν δυνάμει Σύλλογο του Ξηρομέρου! 

         Εν τω προκειμένω και για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αυτοανακύρηξη νέου ΔΣ έχουμε να κάνουμε την εξής ανακοίνωση – πρόσκληση: 
    Καλούμε αυτό το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΝΣΥ, Πατησίων 5, Ομόνοια, Αθήνα, όποιον ενδιαφερόμενο, να προσκομίσει νομιμοποιημένα έγγραφα που να αποδεικνύουν το νόμιμο της παραχώρησης της σφραγίδας του Συλλόγου. 
       Καλούμε επίσης στην συνάντηση αυτή τον Πρόεδρο της ΟΠΣΥΞ Κύριο Στεργίου όπως και κάθε μέλος του ΚΣ της ΟΠΣΥΞ, τον Πρόεδρο της ΠΑΝΣΥ Κύριο Χολή όπως και κάθε μέλος του ΚΣ της ΠΑΝΣΥ , την εξελεγκτική επιτροπή του Συλλόγου μας, το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης που ταυτόχρονα ήταν και Προεδρείο Εκλογών, τα μέλη του Συλλόγου που υπέγραψαν την ένσταση και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου. 
        Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν νόμιμα έγγραφα - αφού ξέρουμε ότι δεν απέδωσαν όσες προσπάθειες κι αν έγιναν - τότε καλούμε όλους τους παρισταμένους να παρουσιάσουν γραπτώς αν γίνεται την πρότασή τους προς επίλυση του προβλήματος. 
       Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου θα παρουσιάσουν από την πλευρά τους την δική τους πρόταση. Με την ευχή να βρούμε όλοι την ηρεμία μας και την ψυχική υγεία μας…… 

ΧΟΡΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ «Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ». 

ΑΘΗΝΑ 27/1/2016

44 σχόλια:

  1. Οχι Ξηρομερο! Το κλίμα στον σύλλογο μια χαρά είναι! Αυτός ο τύπος προσπαθεί να συντηρεί τον εαυτό του στην επικαιρότητα και λέει οτι τάχα είναι βαρύ το κλίμα! Βαρύ γιατι; Λόγω της απουσιας του; Ελεος! Μπουχτήσαμε με τον Χόρτη! Εδώ ο κόσμος χάνεται και το .........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατι ανθρωποι σας εσας καταστρεφεται τους ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ Συλλογους χορτη.....θα επρεπε να ντρεπεστε για αυτα...ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Χόρτη, το να προσβάλεις το Μητροπολίτη δε με εκπλήσσει, στο επιβάλει η αίρεσή σου. Το να μιλάς όμως για πατρίδα τη στιγμή που δεν την υπηρέτησες δείχνει ότι δε σέβεσαι ούτε τον εαυτό σου. Η αγάπη σου για τη Βόνιτσα γεννήθηκε ξαφνικά και είναι μόνο στα λόγια, αφού είχες να την επισκεφθείς πάνω από 35 χρόνια. Όσο για το μίσος που μας κατηγορείς ότι έχουμε μέσα μας, οι Βονιτσάνοι μας γνωρίζουν πολύ καλά εδώ και πολλά χρόνια. Εσένα μαθαίνουν τώρα κι εύχομαι να σε μάθουν καλά.
    Γιώργος Μπρούμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσένα κύριε Μπρούμο,εξίσου.

      Διαγραφή
    2. Εσένα ανώνυμε 11.11 θες να σε μαθουμε η προτιμάς να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία του blog...

      Διαγραφή
  4. Επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί με τον κύριο Χόρτη, θα ήθελα να πω κάποια πράγματα. Κύριε Χόρτη σε κάποια παρέμβασή σας επικαλείστε το σύνταγμα για να πείσετε ότι έχετε υποστεί ρατσιστική επίθεση λόγω των πεποιθήσεών σας! Να σας υπενθυμίσω κύριε Χόρτη τα εξής: Πρώτον, το Σύνταγμα των Ελλήνων ξεκινά με την επίκληση της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος! Σέβεστε εσείς την Αγία Τριάδα; Από πότε; Να συνεχίσω; ‘Αρθρο 3, παράγραφος 3: Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο….Εσείς το έχετε αλλοιώσει! Είναι γνωστές σε όλους οι κακοδοξίες που έχετε περάσει μέσα στα κείμενα της Αγίας Γραφής!
    Ποιος στρέφεται με μισαλλοδοξία απέναντι στον άλλον; Ποιος στερεί από κάποιον την ελεύθερη έκφραση είτε ιδεών είτε Θρησκευτικών πεποιθήσεων; Ποιός κύριε Χόρτη με διέγραψε από το γκρουπ του συλλόγου;Εσείς!Γιατί;Γιατί δεν σας άρεσαν αυτά που αιτήθηκα για ανάρτηση!Μου στερήσατε το δικαίωμα της έκφρασης!Ναι, εσείς που κόπτεστε για δημοκρατικές διαδικασίες! Γιατί; Με διαγράψατε με το έτσι θέλω αντί να μου απαντήσετε, παρόλο που τόσες φορές σας έθεσα ερωτήματα.Είναι δείγμα πολιτισμού αυτό κύριε Χόρτη, αναμορφωτή του πολιτισμού στην Βόνιτσα;Ποιο ήταν το προσβλητικό;Μια ανάρτηση για ένα κοριτσάκι που χρειαζόταν αίμα; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αποκρύπτετε μια τόσο σημαντική πληροφορία και να παίζετε με την ανθρώπινη ζωή;Όλοι γνωρίζουν, ότι οι ιεχωβάδες είναι κατά των μεταγγίσεων αίματος!Θεωρούν όσους λαμβάνουν αίμα σαν πόρνους και μοιχούς!Σας ενόχλησε η ανάρτηση με τον Σταυρό και τον Άγιο Ευστάθιο που σας ζήτησα να ανεβάσετε με την ευχή «Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες» την ημέρα του Αγίου Ευσταθίου;Προφανώς, αφού είχε τον Σταυρό του Κυρίου μας κι εσείς τρέμετε τον Σταυρό!Τον Χριστό τον παλούκωσαν λέτε στην παραποιημένη σας μετάφραση του Ευαγγελίου! Κορελόπανο αποκαλείτε την ελληνική σημαία επειδή έχει πάνω της τον σταυρό, οι της οργάνωσής σας.
    Είναι δείγμα πολιτισμού να αποδέχεται κανείς την ήττα του.Δεν εκλεχθήκατε, τελείωσε!Χωνέψτε το!Μας έχετε κουράσει με το να γυρίζετε σαν κλαίουσα χήρα από μπλόγκ σε μπλόγκ εκφράζοντας δήθεν την αγανάκτηση σας για νοθεία του αποτελέσματος!Ξεχνάτε κύριε Χόρτη ότι στον σύλλογο αυτό δεν εκλεχθήκατε πρόεδρος αλλά σας τοποθέτησαν;Πόσο νόμιμο ήταν αυτό; Μήπως ήσασταν παράτυπα πρόεδρος;Και στο κάτω κάτω κύριε Χόρτη, έλεος!Πρόεδρος σε ένα σύλλογο ήσασταν, δεν ήσασταν όπως σωστά έγραψε και ένας σχολιαστής παλαιότερα, πρόεδρος των ΗΠΑ!Αν θέλετε τόσο πολύ να είστε πρόεδρος φτιάξτε ένα σύλλογο, κάντε εκλογές και βγείτε δια ανατάσεως της χειρός και πανηγυρικά να το χαρείτε κιόλας, έτσι για να ηρεμήσετε!
    Τέλος όσον αφορά τον Μητροπολίτη μας είστε πολύ μικρός για να το πιάνετε στο στόμα σας!Ο Μητροπολίτης μας, κάνει αυτό που έχει χρέος και ευθύνη να κάνει!Να προστατεύσει το ποίμνιό του από κάτι προβατόσχημους λύκους σαν του συναφιού σας!Αν αγαπάτε το σύλλογο και τη Βόνιτσα αποδεχθείτε το αποτέλεσμα και στηρίξτε το σύλλογο σα μέλος (αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη ούτε σαν μέλος δεν θα έπρεπε να είστε πλέον στο σύλλογο αυτό μετά από την απαράδεκτη στάση σας)! Σταματήστε (για να χρησιμοποιήσω και μια φράση του σεβαστού κυρίου Μπελεσιώτη) να σπέρνετε ζιζάνια στο σύλλογο! Ουδείς αναντικατάστατος κύριε Χόρτη!Αν αγαπάτε και την πατρίδα σας όπως λέτε, ελάτε αύριο, θα τιμήσουμε έναν ήρωα στο Μοναστηράκι που δεν ήταν ριψασπις! Πολέμησε μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός του! Ελάτε να του αποτίσετε φόρο τιμής όπως θα κάνουμε όλοι μας! Εμείς όλοι θα εξακολουθούμε χωρίς φόβο να υπερασπιζόμαστε τα ιερά και τα όσια του Γένους μας! Αυτό τον όρκο έχουμε δώσει!Θα προσπαθούμε, όσο μπορούμε βέβαια, με την βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού να δίνουμε την καλή μαρτυρία και τον καλό αγώνα ενάντια στην προσπάθεια που γίνεται για τον αφελληνισμό και τον αποχριστιανισμό της πατρίδας μας! Επαναλαμβάνω τη ρήση του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι βολεμένος φίλε,πήγαινε σε καμιά παραμεθόριο και μετά έλα να μιλήσεις....

      Διαγραφή
    2. Σε δειλούς που δεν έχουν το θάρρος της επώνυμης άποψης δεν απαντώ. Θέλω να ξέρω σε ποιον μιλάω. Μέχρι τότε κάτσε στη μιζέρια σου...

      Διαγραφή
    3. Αυτό ήταν το επιχείρημα σου σε όσα έγραψε ο Νιαφας; Ουαου! Οπως είχε πει και ο Βαρουφακης! Πρέπει να έκαψες τα δύο τρία εναπομείναντα εγκεφαλικα σου κύτταρα! Και τώρα; IQ ραδικιού!

      Διαγραφή
    4. Προς ανώνυμο, 9.32π.μ.
      Κατ'αρχάς λόγω χρήσης της λέξης "Ανώνυμος" δεν ειμαι σε θέση να καταλάβω αν εισαι άνδρας ή γυναίκα μιας και σχολιαζεις ανωνυμα. Διακρίνω έναν φθόνο στα λόγια σου και μία χολή προς τον κ. Νιαφα. Ο λόγος που ρωτάω αν εισαι άνδρας ή γυναικα είναι γιατί αν εισαι άνδρας θα σε παρακαλούσα να μας πεις τις δικές σου ιστορίες από το "μέτωπο" η απο όποια παραμεθόριο υπηρετήσες την θητεία σου. Αν υπηρετησες βεβαια, γιατί πολλοί για διάφορους λόγους δεν κανουν στρατιωτική θητεία και ειναι λογικό να συμβαείχε ενδιαφέρον να μας πεις και εσύ που έχεις υπηρετήσει αν και ειναι τελείως διαφορετικά τα μέτρα σύγκρισης. Αν εισαι γυναικα, μην λάβεις υπόψη σου τα όσα έγραψα, δεν σε αφορούν καθόσον οι γυναίκες δεν υπηρετείτε στον στρατό.

      Διαγραφή
  5. Μπράβο κύριε Χόρτη καλά τους τα λέτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ένας άθρησκος και ο άλλος 9,33 θρήσκιος. Και οι δύο δεν πατανε στην εκκλησία. ΑΝΕΚΔΟΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειδαμε κ σας που πατατε σην εκκλησια με τους μακρους σταυρους ! κυριε Χορτη αποφασισα να μαζεψω απο τους συμπολιτες μου εδω υπογραφες για τον διασυρμο που κανετε συνεχως για την πολη μας .Εχετε καταντησει γελοιος κ μαζι με σας ολοι εμεις που μας βγαζετε στην ενημερωση! να σας πω κ τουτο απο την στιγμη που ενας συλλογος βγει κ δεν δωσετε σφραγιδα εχετε δικαστικες κυρωσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θλιβερή η τοποθετηση του κυρίου Χόρτη, θλιβεροί και οι σχολιαστές που επικαλούνται την θρησκεία για να μιλήσουν για πολιτισμό.
    Την απόλυτη ταύτιση της θρησκείας με το πολιτισμό επιχείρησαν και οι ναζήδες της χούντας με καταστροφικά και γελοία αποτελέσματα.
    Τι δουλειά έχουν οι μητροπολίτες να παρεμβαίνουν σε πολιτιστικούς συλλόγους και να έχουν γνώμη ΔΕΝ το καταλαβαίνω.

    Αν θυμάμαι καλά ο Μακρυγιάννης που επικαλείται ο θρήσκος σχολιαστής ήταν αφενός τοκογλύφος και αφετέρου ο ρόλος του στην Ελληνική επανάσταση αμφισβιτείται ιστορικά.

    ΥΓ

    Φαντάσου(λέμε τώρα) ο σύλογος βονιτσάνων να κάνει μελλοντικά ένα αφιέρωμα στον θόδωρο Αγγελόπουλο κάποιο επόμενο καλοκαίρι στην Βόνιτσα και να παρέμβουν οι χριστιανο-ταλιμπάν της περιοχής διότι ο Αυγουστίνος Καντιώτης (της Φλώρινας)τον είχε αφορίσει ...ως άθεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη από τα γραφόμενα σου φαίνεσαι ατομο με ανοικτο πνεύμα, σου προτείνω να αναζητήσεις στο YouTube, σχετικά βιντεάκια με το πώς δρα η οργάνωση των μαρτύρων του Ιαχωβα. Τοτε θα καταλαβεις και την σταση του Μητροπολίτη μας. Ελα, μου φαίνεσαι ανοικτό πνεύμα, Ψαξου και τα λεμε έπειτα. Αν δεν το κάνεις σε παρακαλώ μην μας κάνεις "μαθηματα" κουλτούρας...

      Διαγραφή
    2. http://greecesaid.blogspot.gr/2015/02/blog-post_74.html?m=1 Διαβάστε παρακαλώ. Όπως είπε και ο παραπάνω σχολιαστής όχι μόνο Σκάι.

      Διαγραφή
  9. Καλααα σας κανει ο Χορτης τωρα! Ηρθε απο το πουθενα ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ που την αγαπαει οσο κανεναν στην Βονιτσα και τον κανατε και προεδρο! Μαλιστα! Αυτος ο κυριος που ειχε να ρθει στη Βονιτσα πανω απο 30 χρονια ! εκτος και αν ερχοταν νυχτα και την εβλεπε και εφευγε και δεν τον εβλεπε κανεις! Εφτιαξε επισης και ομαδα στο φβ και δεν κανει διαχειρηστες απο τι ειχα μαθει πιο παλια ! Μαλιστα κυριε Χορτη ! Σταματα να ξεφτυλιζεις την Βονιτσα με ολα αυτα που κοινοποιεις και αποδεξου την ηττα σου ! Αυτα τα λιγα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε του 28 Ιανουαρίου 2016 - 9:34 π.μ. είναι λυπηρό να μη σέβεσαι την ιστορία της Ελλάδας. Οι ‘’χριστιανο ταλιμπάν’’ το 1821, προέταξαν στο Σύνταγμα της Α΄ Εθνοσυνελεύσεως στην Τροιζήνα «το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος» και θυσιάστηκαν για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία. Εσύ εκτός από το να χλευάζεις αυτούς και εμάς τους χριστιανούς, δεν έχεις ούτε το θάρρος να γράψεις το όνομά σου σε ένα blogspot.

    Γιώργος Μπρούμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eπώνυμε σχολιαστή στις 11:24

    1)To Σύνταγμα σέβεται την ανεξιθρησκία (άρθρο 3 , παράγραφος 12)
    2)Οι χριστιανο-Ταλιμπαν του 1821 δεν ήταν ακριβώς χριστιανο-ταλιμπάν , αλλά κάθε καρυδιάς καρύδι που ήθελε ελεύθερη πατρίδα.
    Στο σχολείο ΔΕΝ σου είπαν ποτέ ότι πολλοί από τους ήρωες του 1821...΄δεν μίλαγαν καν ελληνικά (αρβανίτες κ.λ.π.)π.χ. Μπουμπουλίνα (!!!), Μποτσαραίοι , ο Ανδρέας Μιαούλης πήγαινε στις συνελεύσεις των οπλαρχηγών με ..μεταφραστή!!

    3)Οι χριστανο-ταλιμπάν δεν είχαν πρόβλημα κανένα να δικάσουν για εσχάτη προδοσία τον στρατηγό Κολοκοτρώνη (τον μεγαλύτερο ήρωα αυτής κατά εμένα)

    4)Η εκκλησία της εποχής εκείνης απολάμβαναν ιδιαίτερα προνόμια και ήταν ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην Ελληνική επανάσταση.Φυσικά και υπήρχαν φωτεινές εξαιρέσεις (Παπαφλέσσας κ.λ.π)
    Δεν θυσιαστικαν για του χριστού την Πίστη....αλλά για την Ελευθερία της Πατρίδας.

    Δεν μπορώ να φανταστώ εάν αυτές είναι οι απόψεις που έχεις για την ιστορία , ποιές είναι οι απόψεις σου για τον πολιτισμό, διότι ως μέλος του προηγούμενου συλλόγου και του τωρινού καλείσαι να "παράγεις" πολιτισμό , και πολιτισμό εμείς οι Βονιτσάνοι ΔΕΝ βλέπουμε δει κυριε Μπρούμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε κανένα βιβλίο και κόψε το ΣΚΑΪ!

      Διαγραφή
    2. http://greecesaid.blogspot.gr/2015/02/blog-post_74.html?m=1Διαβάστε κι εσείς παρακαλω.

      Διαγραφή
  12. Οι πραγματικοι χριστιανοι !
    δεν τραβανε οταν βλεπουν
    οτι θα κοπει το σχοινι
    το αφηνουν για χαρη της αξιοπρεπειας - ενοτητας και της συνοχης μιας κοινωνιας ενος πολιτιστικου συλλογου !
    ενω φαινομενικα " η υποχωρηση " θεωρειται υποτιμηση και ηττα
    στην ουσια και στην πραγματιτητα , ειναι εξυψωση ! " η υποχωρηση "
    ειναι μια αντιληψη που οδηγει με βεβαιοτητα στην Συμφιλιωση !
    οτι πιο ιδανικο για μια κοινωνια !
    ολοι λοιπον καντε ενα βημα πισω , δηλαδη βημα μπροστα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι για την ιστορία.... Άλλο Χριστιανοί Ορθόδοξοι, άλλο Μαρτύρες του Ιαχωβα.... μερα με τη νύχτα σε οτι αφορά το δόγμα...το πρώτο ειναι Θρησκεία με ιδρυτή τον Ιησού Χριστό, το δεύτερο ειναι οργανωση-αίρεση που ιδρύθηκε στο Μπρουκλυν της Αμερικής. Ψαξου λιγο στο youtube με σχετικά βιντεάκια και θα καταλάβεις. Καπου τα έχεις ψιλομπερδεμενα στο μυαλό σου τα πραγματα.

      Διαγραφή
  13. κάποιοι που σχολιάζουν περί ιστορικών θεμάτων, είτε με πνεύμα ειρωνείας είτε με πνεύμα "ξερολα", ας διαβασουν και καμια άλλη ιστορία περα από αυτη της Ρεπούση καθώς και τα απομνημονεύματα των αγωνιστών και των τότε ηρώων που δυστυχώς δεν προβάλλονται σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βονιτσανοι κάθεστε και βγαζετε χολή ο ένας για τον άλλον και ο μόνος που χαίρετε αυτη την στιγμή μπροστα στην οθόνη του υπολογιστή του ειναι ο Χορτης που σας βλεπει ΟΛΟΥΣ να τσακωνεστε. Μην του δίνετε αυτη την ΧΑΡΑ γιατί βλέπετε οτι ΠΑΕΙ να ΠΕΤΑΞΕΙ την μπάλα στην εξέδρα, βάζοντας και αλλους μεσα στο "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" της κόντρας του με τα νέα εκλεγμενα μελη του συλλογου. Μην του ΚΑΝΕΤΕ αυτη την χαρη. Οσο ασχολείστε μαζι του, καλό του κάνετε γιατι τον διατηρείτε στο προσκήνιο. Με αλλα θα έπρεπε να ασχολειται ο σύλλογος και οχι με κάποιον που δεν λέει να αφήσει την καρέκλα του προέδρου με τίποτα.
    Ένας Βονιτσανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μήνες πρίν όλοι υποδέχοσταν τον μεσία φοτογραφιζόσαστε δίπλα δίπλα πέρνατε μετάλια και το παλιό φραγλοδίφραγγο και τώρα σταυροσον αυτόν. Τορα τον λετε ψευδομεσία. Ειναι; δεν είναι; εσεις ειστε υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απο 12 , 43 προς 4 , 03
    Μπορει να τα εχω " ψιλομπερδεμενα στο μυαλο μου " οπως λες
    αλλα δεν ειναι πρεπον να προβαινεις σε αστηρικτους χαρακτηρισμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΛΆΘΟΣ! Ο ψευδομεσιας μοιράζει βραβεία και μεταλια δεξιά και αριστερά για να δημιουργήσει κλίμα συμπάθειας προς το πρόσωπο του. Να έχει στο χέρι κόσμο. Ξέρει ΑΥΤΌΣ. Είναι εκπαιδευμένος.
    Ξέρει τεχνικές χειραγώγησης των αφελών! Στο κάτω κάτω η εταιρία για την οποία αφιλοκερδώς εργάζεται τον έχει εκπαιδεύσει και στηρίζεται σε αφελείς. Τέτοιους παρασύρουν.
    Ένας συνειδητοποιημενος Χριστιανός ξέρει και φυλαγεται! Οι αφελείς παρασύρονται.
    Γι αυτό έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε τους αδελφούς μας από τους δόλιους ΑΥΤΟΎΣ ανθρώπους.
    Μην σας ξεγελάνε οι αβρότητες, τα ψεύτικα χαμόγελα. Είναι επικίνδυνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. george 28 Ιανουαρίου 2016

    Κε Ανώνυμε του 28 Ιανουαρίου 2016 - 12:15 μ.μ. οι απόψεις μου για τον πολιτισμό και τα χριστιανικά ήθη και έθιμα της Βόνιτσας έχουν διατυπωθεί στο διαδύκτιο επώνυμα. Τα δε χριστινικά ήθη του νομού, αναπαράγονται και δημοσιοποιούνται από αρκετούς Συλλόγους σε διάφορα ιστολόγια. Οι Βονιτσάνοι τιμούν την Παναγούλα, την Αγία Παρασκεύή, τον Άγιο Παντελεήμονα, τον Αη Γιώργη με τα ανάλογα έθιμα. Εκτός αν οι εκκλησίες μας μετατράπηκαν σε τζαμιά ή βουδιστικούς ναούς και δεν το έχω καταλάβει. Αν βλέπεις ότι δεν παράγει πολιτισμό ο Σύλλογος μην ασχολείσαι μαζί του και απαίτησε από το Δήμο να μην καλύψει μελλοντικά αν ζητηθεί τις εκδηλώσεις, όπως έκανε το καλοκαίρι του 2015. Τέλος το σχολείο και η οικογένεια με έμαθαν να πιστεύω στο Χριστό και την Παναγία και να γράφω το ονοματεπώνυμό μου. Εσένα βλέπω σε δίδαξαν να γράφεις ανώνυμα. Γιατί, τι φοβάσαι;

    Γιώργος Μπρούμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Του Διοικητικού Συμβουλίου του εδρεύοντος στην Αθήνα αναγνωρισμένου σωματείου με την επωνυμία «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ «Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ»»

    Εμείς, τα μέλη του Δ.Σ. που εκλεγήκαμε στις 20.12.2015 κρατήσαμε μέχρι σήμερα ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους. Ως Δ.Σ. δεν προέβημεν σε κανενός είδους σχόλιο στον τοπικό τύπο και το διαδίκτυο (facebook κλπ.) και μάλιστα αποφύγαμε να δημοσιοποιήσουμε ευρύτερα ανακοίνωση-πρόσκληση την οποία στείλαμε στον κ. Χόρτη. Δυστυχώς ο κ. Χόρτης επιμένει με καθημερινές σχεδόν αναρτήσεις/ανακοινώσεις/προσκλήσεις παραληρηματικού τύπου να δυναμιτίζει το καλό κλίμα που θα θέλαμε για τον Σύλλογό μας, τα μέλη του και όλους τους Βονιτσάνους και φίλους της Βόνιτσας.

    Απλώς και μόνο προκειμένου να μην αιωρούνται αβάσιμες εντυπώσεις σε όσους αγνοούν τα πράγματα, επισημαίνουμε με λίγα λόγια (ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλ΄εν το ευ το πολύ!) τα εξής:

    1) Στις 20.12.2015 διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας.
    2) Διεξήχθη κανονική ψηφοφορία.
    3) Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας κανένας δεν υπέβαλε ένσταση.
    4) Μόνο μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας «άρχισαν τα όργανα».
    5) «Δημόσια» ένσταση κατά της εγκυρότητας των αρχαιρεσιών δεν προβλέπεται.
    6) Μόνο με απόφαση από τα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια μπορεί να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη διοικήσεως σωματείου.
    7) Το ημέτερο Δ.Σ. που δεν αυτοδιορίστηκε αλλά προέκυψε από καταμέτρηση των ψήφων των μελών του Συλλόγου μας δεν υποχρεούται και δεν εκβιάζεται σε κανενός είδους έλεγχο για νομιμότητα βιβλίων παρά μόνο από τις αρμόδιες Αρχές
    8) Πράξαμε κάθε τι με βάση το νόμο, δεν σφετεριστήκαμε θέσεις και κατά τα λοιπά, προς πληρέστερη ενημέρωση όλων παραθέτουμε ευθύς αμέσως το περιεχόμενο δήλωσης-πρόσκλησης την οποία αποστείλαμε στον κ. Χόρτη στην οποία ο τελευταίος δεν ανταποκρίθηκε. Μάλιστα ο κ. Χόρτης απέφυγε να δημοσιοποιήσει την εν λόγω δήλωση-πρόσκλησή μας προκειμένου να αποκρύψει το ύφος και το ήθος αυτής. Αυτή η δήλωση-πρόσκλησή μας έχει επί λέξει ως εξής:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

    Του Διοικητικού Συμβουλίου του εδρεύοντος στην Αθήνα αναγνωρισμένου σωματείου με την επωνυμία «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ «Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ»»

    Π Ρ Ο Σ

    Τον Διονύσιο Χόρτη, κάτοικο Αθηνών, τέως Πρόεδρο του σωματείου μας

    Ι. Όπως καλώς γνωρίζετε, στις 20 Δεκεμβρίου 2015 έλαβαν χώραν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοικήσεως του σωματείου σας, με δική σας πρωτοβουλία. Κατά την τότε διενεργηθείσα Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου μας και την κατ΄αυτήν διεξαγωγή των εν λόγω αρχαιρεσιών, ουδεμία απολύτως ένσταση υπεβλήθη στην Εφορευτική Επιτροπή.

    Μόνον εκ των υστέρων, επειδή προφανώς δεν σας ήταν αρεστό το αποτέλεσμα της γενομένης ψηφοφορίας, στην οποία και σεις ανεπιφύλακτα λάβατε μέρος και κατά της οποίας ουδεμία αντίρρηση ή ένσταση υποβάλατε κατά την διεξαγωγή της, αντιδράσατε, εντελώς απροκλήτως, με ορυμαγδό ανακοινώσεων και απαξιωτικών αναφορών κατά των μελών του νέου Δ.Σ. του σωματείου μας που εξελέγησαν και κατά των σχετικών αρχαιρεσιών.

    ΙΙ. Μάλιστα έκτοτε και μέχρι σήμερα ισχυρίζεστε και διαδίδετε ότι δήθεν οι ως άνω αρχαιρεσίες πάσχουν ακυρότητα και με πρόσχημα και πρόφαση τον ισχυρισμό σας αυτόν επιμένετε να διεκδικείτε για τον εαυτό σας την ιδιότητα Προέδρου του σωματείου μας, σαν να μην πραγματοποιήθηκαν οι εν λόγω αρχαιρεσίες. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή σας ισχυριστήκατε, εντελώς αβάσιμα και αναληθέστατα, ότι δήθεν οι εκλογές ξεκίνησαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν (!!) και μέχρι σήμερα, παρά τις εκκλήσεις μας, συνεχίζετε την ίδια καθόλα απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά και αρνείσθε να παραδώσετε την επίσημη σφραγίδα του σωματείου μας!

    ΙΙΙ. Θέτουμε υπ΄όψη σας ότι σύμφωνα με το νόμο (άρθρο 101 του Αστικού Κώδικα) και στην περίπτωση ακόμη ακυρότητας Γενικής Συνελεύσεως σωματείου (περίπτωση που πάντως δεν συντρέχει όσον αφορά τις αποφάσεις της από 20.12.2015 Γ.Σ. των μελών του σωματείου μας), οι αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως όπως και η εκλεγείσα από την Γενική Συνέλευση διοίκηση ισχύουν πλήρως μέχρι την τυχόν ακύρωσή τους, η οποία μπορεί να επέλθει αποκλειστικά και μόνο με δικαστική απόφαση του αρμοδίου Δικαστηρίου, εφόσον ασκηθεί και γίνει δεκτή σχετική ακυρωτική αγωγή. Συνεπώς, η διοίκηση που προήλθε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν κατά την Γ.Σ. των μελών του σωματείου μας της 20ής Δεκεμβρίου 2015, είναι, μέχρι τυχόν δικαστική ακύρωσή της, απόλυτα νόμιμη και πρέπει να γίνεται σεβαστή. Ακόμη δε και αν ακυρωθεί δικαστικώς, και εν τοιαύτη ακόμη περιπτώσει δεν αναβιώνει η παρελθούσα διοίκηση της οποίας ήσασταν Πρόεδρος, αλλά ανακύπτει έλλειψη διοικήσεως και διορίζεται νέα προσωρινή διοίκηση από το αρμόδιο Δικαστήριο.

    ΙV. Κατά συνέπειαν σεις δεν είστε σήμερα Πρόεδρος του σωματείου μας και, συνεπώς, εμείς, διαμαρτυρόμενοι για την προεκτιθέμενη στάση και συμπεριφορά σας, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προηγούμενη προσφορά σας στον Σύλλογο, και επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος του σωματείου μας, σας καλούμε α) να απόσχετε εφεξής από κάθε σχετική αναληθέστατη διάδοση και ισχυρισμό (βεβαίως αν αληθώς πιστεύετε ότι οι αποφάσεις της από 20.12.2015 Γ.Σ. των μελών του σωματείου μας πάσχουν ακυρότητα, δύνασθε και οφείλετε να ακολουθήσετε την νόμιμη οδό της ασκήσεως σχετικώς αγωγής περί ακυρώσεώς των στο αρμόδιο Δικαστήριο), β) να παραδώσετε την επίσημη σφραγίδα του σωματείου μας, την οποία παρανόμως κατέχετε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η αυθαίρετη και παράνομη κατακράτηση από σας της επίσημης σφραγίδας του σωματείου μας είναι και αξιόποινη πράξη και γ) να ορίσετε τον Σύλλογό μας ως διαχειριστή της σελίδας facebook την οποία μέχρι σήμερα διαχειρίζεστε αποκλειστικά επ΄ονόματι του συλλόγου μας.

    V. Εκφράζοντας την καλή μας πίστη προς το πρόσωπό σας, σας καλούμε να παραμείνετε ενεργό μέλος στον σύλλογό μας και θα είμαστε χαρούμενοι να σας έχουμε στο πλευρό μας.
    Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2016
    ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς κύριον Νιάφα

    Εάν αυτά που ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα που παραπέμπεις τα λέει ο τεράστιος ιστορικός Κωστας Παναγόπουλος ( αλήθεια ποιός είναι αυτός;;) στο blog του ισχύουν .
    ΔΕΝ χρειάζεται αμφισβήτηση.

    Προς τον επώνυμο σχολιαστή ( Μπρουμο)

    Σύμφωνα με τα απομνημονευματα του Κολοκοτρώνη η επανάσταση έγινε απο την σφοδρή επιθυμία όλων για ελευθερία και όχι απο θρησευτικά κίνητρα.

    "...Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση"

    Τώρα εάν στο σχολείο σου σου μάθανε ότι έγινε για τα ιερά και όσια της θρησκείας είναι λάθος ο Κολοκοτρώνης και πολύ σωστό το σχολείο.

    Ειδικά εμπιστεύομαι το σχολείο γιατί εκπαίδευσε χρηστούς ανθρώπους ( τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα) οι οποίοι ΔΕΝ χρησιμοποίησησαν ΠΟΤΕ και χρησιμοποιούν πολιτικά μέσα για να βολευτούν επαγγελματικά στο Δημόσιο (π.χ. Βουλή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μας τα είπες για τον Κολοκοτρώνη αν και λιγα μας είπες και επιλεκτικά μου φαίνεται.... προσωπική μου αποψη. Γιατι δεν μας λες κατι και για τον Μακρυγιαννη η τον Αθανάσιο Διάκο; Για κοίταξε τα κιτάπια σου, μήπως σου βρίσκεται κάτι. Νομίζω η οποιαδήποτε προσπάθεια, οχι εσένα προσωπικα, αλλα εδω κ πάρα πολλα χρόνια από διάφορους κύκλους να διαχωρίσουν την αδιάσπαστη, για εκείνη την εποχή τουλαχιστον αλλα και αργότερα, των ιδανικών του Έλληνα για ελευθερία με την ταυτόχρονη δυνατή και ακλόνητη πίστη του τον Θεο ειναι κατι σύνηθες πλεον και δεν θα πρεπει να ξενίζει κανέναν. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν οτι κρυφά σχολειά δεν υπήρξαν κτλ κτλ.
      Ας μην αναλύσουμε τωρα το τι προσφέρει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στην ιστορική γνώση των παιδιών γιατι δυστυχως βλέπε Ρεπούση κτλ. Τωρα για το ποιος ειναι βολεμενος...κατ'αρχάς νομίζω οτι το να κατηγορεί κάποιος κάποιον άλλον μέσω ιστολογίου και μάλιστα κρυμμένος πισω από την ανωνυμία του, δεν ειναι και πολύ "παντελονατο", όπως λέει και ο σοφός λαός μας, έστω και αν η κατηγορια η μομφη ειναι με την μορφή κάποιου γενικού σχολίου, ειρωνικου συνήθως. Θα μπορούσες να μας πεις τι δουλεια κάνεις και εσύ για να κρίνουμε και εμείς ελεύθερα για σενα όπως κ εσύ τον κ. Μπρούμο, για τον είσαι η ήσουν βολεμένος ή όχι. Μην το παρεις προσωπικα, αλλα ειναι ενοχλητική αυτη η ανώνυμη κατηγορία. Δεν το θεωρώ "παντελονατο", εκτός βεβαια αν εισαι γυναίκα και σχολιάζεις ως Ανώνυμος, οποτε το τελευταίο σχόλιο που έκανα δεν σε αφορά. Τι να κάνουμε. Αυτα εχει η ανωνυμία του Διαδικτύου, οταν "δίνεις" ανωνυμα, παίρνεις και "ανώνυμα"...
      Υ.Γ. η καθημερινή πείρα εχει δειξει οτι.συνήθως αυτοί που κατηγορούν τους βολεμένους.ειναι.αυτοί που 1. ηταν λιγοτερο η εξίσου βολεμένοι, 2. Προσπάθησαν να βολευτούν κάποτε και δεν μπόρεσαν, 3. Τους δόθηκε η ευκαιρία να βολευτούν, δεν το έκαναν και μετά το μετανιωνουν και κατηγορούν τους βολεμένους. Διαλέγεις κ παίρνεις.. αν δεν ανήκεις σε καμια κατηγορία, τιμή σου, αλλα το "χαλάς" με το να βγαίνεις κ να κατηγορείς δημόσια και ανώνυμα....

      Διαγραφή
  22. Ανώνυμε του 29 Ιανουαρίου 2016 - 9:20 π.μ. την Ιστορία την παρουσιάσεις αποσπασματικά και όπως σε βολεύει. Είσαι φανατικός εχθρός των Ορθόδοξων Χριστιανών και είναι φανερό. Να εισηγηθείς να βγεί και ο σταυρός από τα λάβαρα του 1821 αν ενοχλείσαι τόσο. Εκεί που δουλεύω έχω ορκιστεί στο Σύνταγμα και έχω τηρήσει πιστά τον όρκο μου. Όπως και για την πατρίδα μου ορκίστηκα στο στρατό και θα πεθάνω γι αυτή αν χρειαστεί. Πράγμα που δεν έκανε αυτός που υποστηρίζεις φανατικά αν δεν είσαι ο ίδιος. Εσύ δεν ξέρω αν υπηρέτησες στο στρατό, γιατί βλέπω ότι είσαι πολύ δειλός και όχι τόσο άντρας αφού φοβάσαι τόσο πολύ να αποκαλύψεις το όνομά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ανακοίνωση του νεου ΔΣ πρέπει να έτσουξε λίγο... Χόρτη άστο! Έχει τελειώσει το θέμα! Πάρτο χαμπάρι!Άλλαξε ρότα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις, αν και το έχεις ήδη καταφέρει, είναι να σε σιχαθεί ο κόσμος της Βόνιτσας αλλά και όλου του νομού, γιατί η στάση σου είναι προσβλητική και για τους υπόλοιπους πολιτιστικούς συλλόγους.Τα νεα κυκλοφορούν γρήγορα σήμερα! Εμετική έχει καταντήσει η στάση σου! Απάλλαξέ μας από την παρουσία σου και μην μας ζαλίζεις άλλο!Κάτσε εκεί που ήσουν, πάρε την τσαντούλα στον ωμο και τράβα χτύπα καμιά πόρτα, όπως κάνουν οι συνάδελφοί σου.Μπορεί να έχεις μεγαλύτερη επιτυχία!Πράγμα βέβαια που αντεύχομαι!Ούτε ένας Χριστιανός να μην πλανηθεί από αυτήν την αντίχριστη οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κε ανώνυμε 9:20 πές μας το ονοματάκι σου! Ντρέπεσαι για το όνομά σου, γι αυτό που είσαι ή για αυτά που υποστηρίζεις;;; Τραγική φιγούρα σε κόβω πάντως! Ανθρωπάκι που δεν έχει το κουράγιο να υποστηρίξει επώνυμα αυτά που λέει! Δειλός και κουτοπόνηρος! Συνέχισε...μας διασκεδάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς τον 9:20!
    Αγαπητέ, επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια,αλλά και γιατί η σκόπιμη απόκρυψη της αλήθειας είναι ακόμη χειρότερη, σου παραθέτω την συνέχεια του λόγου του Γερου του Μοριά που πολύ όμορφα μας παρέθεσες πιο πάνω! ...Ἡ ἐπανάστασις ἡ ἐδική μας δὲν ὁμοιάζει μὲ καμμίαν ἀπὸ ὅσας γίνονται τὴν σήμερον εἰς τὴν Εὐρώπην. Τῆς Εὐρώπης αἱ ἐπαναστάσεις ἐναντίον τῶν διοικήσεών τους εἶναι ἐμφύλιος πόλεμος· ὁ ἐδικός μας πόλεμος ἦτο πλέον δίκαιος, Ἦτον ἔθνος μὲ ἄλλον ἔθνος… Πολεμοῦμε πρὸς τοὺς ἐχθρούς τοῦ Κυρίου μας... Ὁ πόλεμός μας δὲν εἶναι ἐπιθετικός, εἶναι ἀμυντικός, εἶναι πόλεμος τῆς δικαιοσύνης κατὰ τῆς ἀδικίας, τῆς χριστιανικῆς θρησκείας κατὰ τοῦ Κορανίου, τοῦ λογικοῦ ὄντος κατὰ τοῦ ἀλόγου καὶ θηριώδους τυράννου». « Είναι θέλημα Θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστη μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά μας, για την ζωή μας, την λευτεριά μας… Και όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει ποιος εχθρός ημπορεί να μας κάνει καλά…;».
    «Ἀφοῦ ὁ Θεὸς ὑπέγραψε τὴν ἐλευθερία τῆς ῾Ελλάδος, δὲν παίρνει πίσω τὴν ὑπογραφή του».«Καὶ ὅταν ὁ δίκαιος Θεός μᾶς βοηθάει ποιὸς ἐχθρὸς μπορεῖ νὰ μᾶς κάνει καλά;».«...Γιὰ νὰ ἰσάσετε τὴν πατρίδα, πρέπει νὰ ἔχετε θεμέλια τῆς πολιτείας, τὴν Ὁμόνοια, τὴν Θρησκεία καὶ τὴν Φρόνιμη Ἐλευθερία»... «καὶ μὴ στηρίζεστε στοὺς ξένους, ἀλλὰ στὸν ἑαυτό σας καὶ στὸν Θεό».
    Σε λυπάμαι! Γιατί επιλέγεις ότι σε συμφέρει απο τον μεγάλο αυτό αντρα! Αν το κάνεις σκόπιμα ΝΤΡΟΠΗ σου! Αν το κάνεις απο άγνοια που (δεν το νομίζω) έχεις ένα ελαφρυντικό! Αφού τώρα ξέρεις την αλήθεια, κοίτα να μοιάσεις στον Κολοκοτώνη που τόσο αγαπάς και λατρεύεις, τόσο στη αγάπη για την πατρίδα οσο και στην αγάπη για τον Θεό και την πίστη μας!
    Νιαφας Διονύσης

    ΥΓ:Τώρα καταλαβαίνω γιατι δεν γράφεις επώνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μιας και πολύ παραθέτετε links για να υποστηριξετε τις θέσεις σας, να δώσω και εγώ μερικά

    http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/03/1821.html

    http://sfrang.blogspot.gr/2007/03/i.html


    Από το παρακάτω link σε όσους ενδιαφέρονται μπορούν να κατεβάσουν του Γιαννη Σκαρίμπα "Το 1821 και η Αλήθεια"


    Επίσης στα υπόψει όσους θέλουν να διαβασουν την ιστορία βασισνένη σε πηγές μπορούν να αναζητήσουν το βιβλίο "Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας"

    Δειτε εδώ
    http://www.biblionet.gr/book/187918/%CE%A4%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1_%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82


    Προφανώς οι Λευκαδίτες και οι Πρεβεζάνοι είναι χαζοί που δεν διανοούνται χρόνια τώρα συνδέσουν τις γιορτές πολιτισμού με την θρησκεία και εμείς εμείς μάγγες που με προτροπή του κυρίου Μπρούμου βαφτίζουμε πολιτισμό τα έθιμα της αγίας παρασκευής και της απαναγούλας.
    Αντε και το δεχομαι , ποια είναι τα έθιμα της παναγούλας που παράγουν πολιτισμό κύριε Μπρούμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι κατάφερες ακριβώς? ? Λέει κάπου ότι δεν πολεμισαν κ άθεοι που θέλανε την ελευθερία τους? Δεν νομίζω ν αμφιβάλλει κάποιος ότι η πλειοψηφία ήταν χριστιανοί δεν ήταν όμως όλοι. Ήταν κάθε Έλληνας που ήθελε την ελευθερία του. Κοινή λογικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Χόρτη είμαστε.....δίπλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι είστε εσείς; Ένας εισαι και μάλιστα ούτε όνομα δεν εχεις

      Διαγραφή
  29. Μόνο και μόνο που γράφεις την Αγία Παρασκευή και την Παναγούλα με «π» και όχι με «Π» δείχνει τόσο το μένος σου απέναντι στον Χριστιανισμό όσο και την έλλειψη μόρφωσης σου! Ούτε ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ να ήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμε ‘’τις 29 Ιανουαρίου 2016 - 9:20 π.μ. ‘’ που συνεχίζεις να κρύβεσαι και δεν μας λες τι φοβάσαι ή τι ντρέπεσαι, εγώ ο μη χρηστός βολεμένος με πολιτικό μέσο όπως με αποκαλείς, έχω δώσει το αίμα μου 3 φορές για να σώσω τη ζωή ενός συνανθρώπου μου. Η αίρεση στην οποία έχει δηλώσει ότι ανήκει σε Δ.Σ. του Σεπτεμβρίου 2015 ο τέως πρόεδρος, το απαγορεύει. Δηλαδή ακόμη και συγγενής του να χρειαστεί άμεσα αίμα, δε θα δώσει. Μη μιλάτε λοιπόν για πολιτισμούς και για πατρίδες. Ακόμη και οι Ζουλού στην Αφρική είναι πιο πολιτισμένοι από εσάς, τιμούν το έμβλημα της φυλής τους και θα πεθάνουν χύνοντας το αίμα τους.
    Τώρα όσον αφορά τη σφραγίδα, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι πάντα στην κατοχή του γενικού γραμματέα. Ο οποίος άνετα μπορεί να πάει να καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του το λόγο απώλειάς της, για να είναι κατοχυρωμένος ο ίδιος και ο Σύλλογος, από τυχόν παράνομη χρήση της. Για τα νόμιμα έγγραφα του νέου Δ.Σ. που παραπλανείτε τον κόσμο ότι δήθεν είναι παράνομα, σας ενημερώνω ότι έχω ως γραμματέας όλα τα έγγραφα εκλογής του Δ.Σ. στις 15-6-2014 και τα πρακτικά όλων των Δ.Σ. και Γ.Σ. από τότε. Ας πάμε σε ένα δικαστήριο μαζί με τα έγγραφα των εκλογών στις 20-12-2015 να τα καταθέσουμε όλα να τελειώνει το θέμα.
    Το έχω προτείνει αλλά δεν απαντάτε, απλά μας λασπολογείτε σε διαδίκτυο, Συλλόγους και Ομοσπονδίες συνεχώς, γιατί δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο. Εμείς ως νέο Δ.Σ. συνεχίζουμε γιατί μας πεισμώσατε περισσότερο με αυτά τα θέατρα και τα ψευτοεμπόδια και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

    Γιώργος Μπρούμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο