Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΑΕΤΟΣ: Την εγκατάλειψη… την βάφτισαν ανάπτυξη!

        Διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παντελής Αποστολάκης, πρόεδρος του κέντρου Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σχετικά με την εγκατάλειψη του χωριού Αετός και πραγματικά γέλασε μέχρι και το παρδαλό κατσίκι, γελάνε και οι πέτρες, εκεί που γράφει ότι «ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας έφερε την ανάπτυξη στον Αετό!!». 
       Η ανακοίνωση του Παντελή Αποστολάκη που κατάφερε να γελοιοποιηθεί θυμίζει τον Παπαδόπουλο που ονόμασε τη Χούντα Επανάσταση.  Έτσι και ο Παντελής Αποστολάκης βάφτισε την ανυπαρξία και την εγκατάλειψη στο χωριό ΑΕΤΟΣ σε ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Άλλος βαφτίζει το σκατό λουκούμι κι άλλος το κρέας ψάρι…   
      Επανέρχεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετινών Αθήνας Γιώργος Καραμπέκιος (μαζί με τον γραμματέα Νίκο Τρυφιάτη και όλο το Δ.Σ.) και με ανακοίνωση που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεσκεπάζει με ξεκάθαρα λόγια τον Παντελή Αποστολάκη που προσπαθεί να καλύψει και  να ωραιοποιήσει την εγκατάλειψη του Χωριού Αετός που ως γνωστόν ανήκει στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. 

Αναλυτικά: 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΤΙΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 

    Αφού διαβάσαμε προσεκτικά την ανακοίνωση του κ. Αποστολάκη Παντελή, βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα και έχουμε την υποχρέωση να τοποθετηθούμε ξανά.
     Πριν απ' όλα αυτά όμως θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τον χαρακτηρισμό του, προς όλους αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη από αυτόν και να σημειώσω ότι έχει μάθει καλά τη "βρώμικη" δουλειά της πολιτικής αλλά δεν απέκτησε ακόμη και πολιτικό ήθος......



    Αρχικά θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι δεν έχει συγκεκριμένο διαχειριστή η Δημόσια Ομάδα μας στο facebook και ότι οποιοσδήποτε που είναι μέλος μας μπορεί να ανεβάζει ότι θέλει αφού πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της κριτικής. Επίσης να τον ενημερώσω ότι οι ανακοινώσεις ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού είχα μιλήσει με την Δημοτική (Τοπική) Ομάδα του Αετού και διάφορους συγχωριανούς πιστεύοντας ότι είναι οι καταλληλότεροι για μια εκτίμηση για την κατάσταση στο χωριό.
      Συγκεκριμένα μίλησα με τον Πρόεδρο Ντέμο Γιώργο τηλεφωνικά την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή που χαρίσαμε ως σύλλογος με την βοήθεια του Προέδρου δώρα στα παιδιά κι εσείς ως Δημοτική Αρχή την αδιαφορία σας.
      Η δεύτερη ενημέρωση που είχα ήταν μετά από συζήτηση που είχα με τον Αντιπρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ζαφείρη Γιώργο και τον Τοπικό Σύμβουλο Σταμάτη Δημήτρη, τις ημέρες που επισκέφτηκα το χωριό μου και μου εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους επειδή ένιωθαν παραγκωνισμένοι και ότι οι θεσμικοί τους ρόλοι ότι είναι για το θεαθήναι και φυσικά μίλησαν ακόμη διάφοροι συγχωριανοί που ζουν τη πραγματικότητα και τη καθημερινότητα.
      Εάν με έχουν παραπληροφορήσει όλοι αυτοί εγώ θα σας χρωστώ μια συγγνώμη. Δεν ξέρω ποιος έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα....

    Μας κατηγορείτε λοιπόν ότι φερόμαστε σαν πολιτικό όργανο αντιπολίτευσης. ΓΙΑΤΙ; Επειδή τολμήσαμε να διαμαρτυρηθούμε; Επειδή ασκήσαμε κριτική για τον μη στολισμό του χωριού μας; Αν ναι, κακώς το κάνατε. Αν όχι γι' αυτούς τους λόγους, τεκμηριώστε μας γιατί είμαστε πολιτικό όργανο. Είστε δημόσιο πρόσωπο (αν και δεν έγινε προσωπική κριτική αρχικά) που ρυθμίζει τις ζωές και τύχες των συγχωριανών μας και θα συνεχίσουμε να σας κάνουμε κριτική στα αρνητικά και να συγχαίρουμε στα θετικά.
       Ξεκινήσατε να μας περιγράφετε τα έργα ανάπτυξης από τα Χριστούγεννα του 2014 αν και δεν σας έγινε καμιά κριτική για την περίοδο αυτή επειδή θεωρήσαμε σωστό να πάρετε μια περίοδο χάριτος και προσαρμογής στα νέα σας καθήκοντα. Βοηθήσατε λοιπόν ''το γιορτινό κλίμα στα σχολεία'', για όσους δεν γνωρίζουν, αναφέρεστε στη σχολική γιορτή που προσφέρθηκαν  δώρα στα παιδιά, εσείς προσφέρατε από 1 ολόκληρο χυμό ΣΧΕΔΟΝ σε όλα τα παιδιά, φυσικά Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη πλατεία δεν υπήρξε όπως και στολισμός με τον Πρόεδρο ΝΤΕΜΟ Γ. να τοποθετεί κυπαρίσσι, να αγοράζονται στολίδια από το Αγρίνιο με προσωπικά χρήματα και να στολίζεται το δέντρο από κατοίκους εθελοντές. 
     Για το 2015 ενίσταμαι για την υποτιθέμενη συνεργασία Δήμου-Προέδρου καθώς όλοι γνωρίζουμε οτι έγινε με δική του πρωτοβουλία όπως και ο ίδιος έχει πει.
     Για την ποιότητα και το αποτέλεσμα η εικόνα που δημοσιεύσαμε νομίζω τα είπε όλα.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ: ΑΠΟ ΤΑ 7.230 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΑΤΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015, ΠΟΣΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ;;;

        Όσον αφορά τις εκδηλώσεις για την μάχη του ΑΕΤΟΥ όντως έγιναν με συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας ΑΛΛΑ δεν χρηματοδοτήθηκαν. Υπήρξε μερική οικονομική ενίσχυση, είναι μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, καθώς τα έξοδα ήταν σίγουρα περισσότερα. ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΜΕ το ΔΗΜΟ γι' αυτό, αλλά αυτό δεν σας βάζει στο απυρόβλητο ούτε εξαγοράζει τη σιωπή μας.
      Ο κ. Αποστολάκης σαν πρόσωπο που φέρνει την ανάπτυξη και τον πολιτισμό ''ξέθαψε'' και την διαμάχη μας, για την «μάχη του Αετού», με τον πρώην (με τις ευλογίες των) πρόεδρο Ζαφείρη Γιώργο.
       Είναι η πολιτική του ''ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" αλλά αυτή την φορά δεν θα έχει αποτέλεσμα καθώς με τον κ. Ζαφείρη Γ. περισσότερα πράγματα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν.
      Κλείνετε μοιράζοντας μπράβο σε άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους, ευχόμαστε όταν έχουν διαφορετική άποψη από την δική σας να μην γίνουν για εσάς κι αυτοί πολιτικά όργανα αντιπολίτευσης όπως έγινε μ'εμας με την αλα καρτ άποψη σας (Αύγουστος πολιτιστικός σύλλογος-Χριστούγεννα πολιτικος) κατά το συμφέρον σας.

       Για το Τεχνικό Πρόγραμμα απλά σας ζητώ να δημοσιεύσετε του 2015 και του 2016, να δούμε που διαφέρουν κι αν διαφέρουν.
       Η κατάσταση του γηπέδου ήταν και είναι άσχημη, ναι μεν μπήκαν πλακάκια στα αποδυτήρια αλλά μέχρι εκεί... ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΓΗΠΕΔΟΥ,ΤΟΙΧΙΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΡΝΕΡ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΜΝΗ, ΠΑΓΚΟΙ κ.α. ΘΑ γίνουν το 2016...

α)-Στο σχολείο όντως βάλατε τη σκεπή φτάνοντας μας στο ΑΜΗΝ, ενώ θα έπρεπε να είχε ήδη τοποθετηθεί και το πάτωμα (κι από εκεί μπορούν να μπουν φίδια και ποντίκια). Το σκέπαστρο και η δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο θα γίνουν άραγε πότε;;; -ΤΟ 2016...
β)-Οι δρόμοι που συντηρήσατε είναι ήδη χάλια και το φωνάζουν όλοι όπως επίσης και ότι οι κεντρικοί δρόμοι από και προς ΑΕΤΟ είναι γεμάτοι λακκούβες και επικίνδυνα σημεία, ας κοιτάξτε να διορθώσετε αυτά πρωτίστως. -ΤΟ 2016…
γ)-Τονίσαμε ότι ο φωτισμός χρειάζεται σχεδιασμό καθώς τα 5 βιδωτά μπήκαν σε κολώνες με ήδη υπάρχον φωτισμό και σε λάθος σημεία, κι αυτοί που δεν είχαν φωτισμό πηγαίνουν με τα λυχνάρια σπίτια τους στον Αετό της ανάπτυξης. Στην πλατεία δεν αρκεί η λάμπα που μπήκε στη γωνία και πρέπει να διορθωθεί ο φωτισμός του προαυλίου χώρου της πλατείας.
δ)-Καθαρίσατε την γεώτρηση αρχές του 2015 κι αφήσατε μέσα στη γεώτρηση την σκουριασμένη σκάλα και τον σωλήνα ΑΜΙΑΝΤΟΥ που είναι καρκινογόνος και τρομερά επικίνδυνος, το χλώριο που ρίχνετε για να καθαρίσει είναι πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να γίνεται το νερό χλωρίνη και οι κάτοικοι να αγοράζουν από το βυτιοφόρο της Κορπής νερό για να πιουν. Αναφέρετε ως έργο τη πληρωμή της ΔΕΗ, δεν είναι έργο, είναι το αντίτιμο της ανικανότητας σας για επαρκή λύση του προβλήματος και μάλιστα μιλάτε για υπέρογκα ποσά όταν την ίδια ώρα υπάρχουν διαρροές στο δίκτυο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Μιλήσατε για το Ταμείο Μολυβιάτη σε μια προσπάθεια να κάνετε το χάπι χρυσό ενώ ξέρετε πόσο δύσκολα πλέον μπορούν να απορροφηθούν αυτά τα χρήματα από το 2008 με την οικονομική κατάσταση της χώρας σήμερα.

     Εάν θέλετε να μιλήσουμε για έργα πνοής στον ΑΕΤΟ της ανάπτυξης ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:
     Κανονίστε να έρχεται γιατρός στο χωριό, αλλάξτε τις πινακίδες του Δ. Μεδεώνος και τοποθετήστε νέες όπου δεν υπάρχουν, ξεσηκωθείτε και παλέψτε ώστε να επιστρέψει αγωγός νερού από το φράγμα των Αχυρών στον τεράστιο ανεκμετάλλευτο κάμπο μας, να παραξουν οι νεοι έργο επιτέλους, να έχουν δουλειές και καλύτερες συνθήκες ώστε να παραμείνουν στο τόπο τους, φτιάξτε γυμναστήριο την αποθήκη του Συνεταιρισμού που σαπίζει, γραφείο συμβουλίων ή βιβλιοθήκη το παλιό κοινοτικό γραφείο που μούχλιασε.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ "ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΕ".

ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ.

ΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΡΑΜΠΕΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΡΥΦΙΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
………………

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ: 
-ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ O ΑΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

-Ο ΑΕΤΟΣ ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
…………………………

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ «ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΕΤΟΣ…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ…. 


Π. Αποστολάκης: «Ο Αετός του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε πορεία ανάπτυξης. Μόνο οι «μονόφθαλμοι» δεν το βλέπουν.»

Όλοι βιώσαμε και περάσαμε μια δύσκολη οικονομική χρονιά. Η Ελλάδα και οι Έλληνες  δοκιμάστηκαν το 2015 με την οικονομική κρίση στην πιο σκληρή μορφή της. Το ίδιο δοκιμάστηκε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που έζησε μια χρονιά αβεβαιότητας και προβλημάτων, που καθημερινά διογκώνονταν. Το 2016 φαίνεται ότι η οικονομική κρίση θα συνεχιστεί και μπορεί να είναι ακόμη πιο σκληρή για όλους μας και ειδικά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας πέρα από την οικονομική κρίση είχε και έχει να αντιμετωπίσει τα  μεγάλα χρέη που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας.
Παρόλα αυτά  τρέχει έργα ( ακόμη και έργα που είχαν ξεχαστεί για χρόνια) και βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Στον πολίτη που για κάθε πρόβλημα πρέπει να καταφεύγει στην Δημοτική ομάδα, τους Αντιδημάρχους, τον Δήμαρχο, που όρισε ο ίδιος (ο πολίτης) και όχι  σε μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που στόχο έχουν να διαφημιστούν και να ενίοτε να παραπληροφορήσουν.
Στην Δημοτική Κοινότητα Αετού με την βοήθεια του Δημάρχου Αποστολάκη Γεώργιου  της Δημοτικής του ομάδας και του Προέδρου του Αετού Νέμου Γεώργιου έγιναν έργα και σχεδιάζονται μικρά και μεγάλα έργα που σύντομα θα υλοποιηθούν.
Με έκπληξη όμως βλέπω τον υπεύθυνο διαχειριστή της σελίδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Εν Αθήναι Αετινών  να μιλάει για εγκατάλειψη του Αετού και για «παντελή αδιαφορία του Δήμου σε απλά και πιο σημαντικά προβλήματα του χωριού μας».
Με έκπληξη γιατί μάλλον ή δεν μπορεί να δει,  ή να αντιληφθεί τι έχει γίνει μέχρι τώρα στον Αετό, ή παραπληροφορείτε, ή δεν θέλει να έχει ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Αετού και την Δημοτική ομάδα. Μάλλον θέλει να μετατρέψει ένα Πολιτιστικό Σύλλογο, σε πολιτικό όργανο αντιπολίτευσης που την σκοπιμότητα αυτής της κίνησης δεν μπορώ να γνωρίζω.
Ας δούμε λοιπόν τι έχει γίνει μέχρι τώρα στον Αετό. Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας από την πρώτη στιγμή δεν αρνήθηκε τίποτα στον Πρόεδρο του Αετού . Ενίσχυσε την προσπάθεια  του για γιορτινό κλίμα στα σχολεία τα Χριστούγεννα του 2014, την Τσικνοπέμπτη του 2015, στο κλείσιμο των σχολείων το καλοκαίρι του 2015.
Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο στολίστηκε το 2015 για Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φυσικό δέντρο,  με λαμπάκια και φωτοσωλήνες σε κολώνες και σε άλλα σημεία που του παρείχε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας.
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις (που πραγματοποιήθηκαν το 2015) του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας  που έγιναν στον Αετό, έγιναν σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο εν Αθήναι Αετινών!!!!. Χρηματοδοτήθηκαν από το Κέντρο Μέριμνας  οι εκδηλώσεις για την Μάχη του Αετού.
Τα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις της Μάχης του Αετού πραγματοποιήθηκαν με τις φιλότιμες προσπάθειες του πρώην Προέδρου του Αετού και σημερινού Τοπικού Συμβούλου Ζαφείρη Γεώργιου. Πουθενά οι σύλλογοι , ελάχιστη η συμβολή του Δήμου. Τέλος το καλοκαίρι του 2015 έγιναν εκδηλώσεις για παιδιά (Παράσταση παραδοσιακού 
Καραγκιόζη).
Στόχος είναι και θα είναι να υπάρχει συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς για να  προβάλλονται  με τον καλύτερο τρόπο τα ήθη και τα έθιμα των Χωριών και για να επιβραβεύονται οι προσπάθειες των Πολιτιστικών Συλλόγων.
Κλείνοντας με τις εκδηλώσεις  να πω ένα μεγάλο μπράβο στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους φορείς του πρώην Δήμου Μεδεώνος απ την   Τρύφου ,την Κομποτή, την Κονωπίνα και την Κατούνα που είτε  με την συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας είτε με την βοήθεια των μελών τους  (των συλλόγων )  και των κατοίκων , ομόρφυναν τα φετινά Χριστούγεννα δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς σε όλους.
Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στους συλλόγους των πρώην Δήμων Παλαίρου και Ανακτορίου που πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και πέτυχαν την προβολή  του τόπο τους.
Συνέχεια των έργων και των συντηρήσεων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες σύμφωνα με το προγραμματισμένο Τεχνικό Πρόγραμμα του Τ.Κ. Αετού στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αετού σε αποδυτήρια και πάγκους.
Η κατάσταση που επικρατούσε στα αποδυτήρια του Αετού ήταν απαράδεκτη και τριτοκοσμική. Πλέον τα αποδυτήρια είναι έτοιμα. Το μόνο που μένει είναι η τοποθέτηση του Ηλιακού Θερμοσίφωνα που θα γίνει σύντομα ( έχει γίνει ήδη η παραγγελία του ) . Οι πάγκοι έχουν ξεκινήσει να γίνονται και τον Φεβρουάριο θα είναι έτοιμοι. Για το γήπεδο δόθηκαν σημαιάκια του κόρνερ ( δεν υπήρχαν)  και νέα δίχτυα για τα τέρματα. Επίσης παραδόθηκε νέο δίχτυ για να αντικαταστήσει το παλιό που είχε χαλάσει και συγκρατούσε τις μπάλες εντός γηπέδου. Τέλος δόθηκαν μπάλες για την ομάδα του Αετού και όποτε ζητηθούν θα δοθούν πάλι.
Για το 2016 στο γήπεδο του Αετού είναι προγραμματισμένο από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης να γίνουν εργασίες συντήρησης του γηπέδου Μπάσκετ που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο και  εδώ και χρόνια  έχει εγκαταλειφτεί.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Αετού ήταν η άθλια κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο του Αετού. Η σκεπή στα μαύρα της τα χάλια. Ποντίκια επισκέπτονταν  καθημερινά το σχολείο  και καμιά φορά περνούσαν και φίδια. Βάση Τεχνικού Προγράμματος Τ.Κ. Αετού επισκευάστηκε η σκεπή( η μισή είναι καινούργια) και κατέβηκε το ταβάνι δύο μέτρα για να μπορεί να θερμαίνεται  το κτήριο πιο σωστά. Προγραμματίζονται για το 2016  να υλοποιηθούν και άλλες οι εργασίες στο σχολείο.
Ο Αετός είναι μια αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή . Ένα από τα προβλήματα είναι οι αγροτικοί δρόμοι που σε πολλές περιπτώσεις ήταν δύσβατοι. Το 2015 συντηρήθηκαν και βελτιώθηκαν  αρκετοί από αυτούς . Το 2016 θα συνεχιστούν οι εργασίες σε πολλούς από αυτούς τους δρόμους  παρόλο που  τα βοσκοτόπια και τα χρήματα με νόμο πέρασαν στις Περιφέρειες.
Ο Δήμος θα συνεχίσει να συντηρεί τους Αγροτικούς Δρόμους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.  Όσο αφορά τον ηλεκτροφωτισμό του Αετού. Από τότε που δεν θυμούνται και οι γηραιότεροι του Χωριού  στον κεντρικό δρόμο  του Αετού υπήρχε ελλιπής- μηδαμινός φωτισμός. Το 2015 βάση τεχνικού προγράμματος της Τ.Κ. Αετού τοποθετήθηκαν 5 βιδωτά φωτιστικά στον κεντρικό δρόμο και στην εκκλησία, ένα σε παράδρομο  του Αετού  και δύο σε στενά του Αετού που σύντομα θα ανάψουν. Το 2016,θα συνεχιστεί η τοποθέτηση φωτιστικών και η προσπάθεια στρέφεται να καλυφθεί πλήρως ο Αετός
Καθαρίστηκε εξωτερικά η γεώτρηση και περιφράχτηκε το κτήριο της γεώτρηση. Το κτήριο  θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να περιφραχθεί.  Μια δεξαμενή που είχε πνιγεί κυριολεκτικά σε ακαθαρσίες ζώων και σε χόρτα που έπνιγαν τον χώρο .
τα χόρτα είχαν μικρύνει την διάμετρο του δρόμου με κίνδυνο ατυχημάτων. Ο  Δήμος το 2014 και το 2015 πραγματοποίησε συντήρηση  και καθαρισμό σε πολλά σημεία του δρόμου Κατούνας - Αετού παρότι δεν είναι στην δική του δικαιοδοσία  ( η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για την συντήρηση) ούτε ο καθαρισμός, ούτε η συντήρηση αυτών των δρόμων . Οι δρόμοι αυτοί είχαν στενέψει λόγο των χόρτων και των καλαμιών που είχαν γιγαντωθεί .
Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Αετού και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, καθαρίστηκε και συντηρήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  ο δρόμος  Αετού - Μπαμπίνης .
Όπως ήδη έχω αναφέρει, αναλάβαμε αρκετά χρέη .Ένα από αυτά ήταν η απλήρωτη ΔΕΗ του αντλιοστασίου του Αετού που ήταν απλήρωτη για σχεδόν μια τετραετία . Η οφειλή προς την ΔΕΗ ήταν περίπου 200.000 ευρώ !!!!!!!! . Το ρεύμα όμως δεν διεκόπη αφού το μεγαλύτερο μέρος πληρώθηκε από την σημερινή Δημοτική Αρχή. Μέρος του  υπέρογκου αυτό ποσό πληρώθηκε, χωρίς να αυξηθεί η τιμή μονάδας της ύδρευσης  ( τα ανταποδοτικά) ως σήμερα. Χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες του Αετού.
Ένα μεγάλο έργο  πνοής για τον Αετό ήταν τα χρήματα του ταμείου Μολιβιάτη (πυρόπληκτα ) που ήταν ξεχασμένο και χωρίς μελέτη για να απορροφηθούν τα χρήματα.  Παρά τις εκκλήσεις και τις προσπάθειες προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για εκκίνηση του έργου από τον πρώην πρόεδρο του Αετού Ζαφείρη Γεώργιο ( μόνος του πάλευε χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια του Δήμου) το έργο που θα άλλαζε τον Αετό παρέμενε στο συρτάρι.
Ο Δήμος με το που ανέλαβε κινητοποιήθηκε, ανάθεσε την μελέτη και μέσα στο 2015 τελείωσαν οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις. Το έργο του Ταμείου Μολιβιάτη  των 900000 με τίτλο “Αγροτική οδοποιία βαρκό προς Μέγα Κάμπου” χάρη στις ενέργειες του Δημάρχου Αποστολάκη Γεώργιου δεν λιμνάζει πια και  είναι για έλεγχο- αξιολόγηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και υπολογίζεται ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2016 θα δημοπρατηθεί.
Απορώ λοιπόν γιατί ορισμένοι μιλούν για εγκατάλειψη και κατάντια του Αετού. Γιατί προσπαθούν με την ασπίδα πολιτιστικών συλλόγων να ασκούν αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, όταν αυτή πραγματοποίησε όλα αυτά που έχω αναφέρει. Είναι όμως συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτα ουσιαστικό να κατηγορούν τους άλλους γιατί δεν τα έκαναν όλα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν θα σταματήσει να κάνει έργα στον Αετό , δεν θα σταματήσει να κάνει έργα για την ανάπτυξη του Δήμου και τον πολιτών , παρά τις αντίξοες και δύσκολες οικονομικές συνθήκες .

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΠΔΔ
«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ»

14 σχόλια:


  1. Στο μπετονι που κουβαλαει ο γαιδαρος του Παντελη εχει χλωριο ή αμιαντο? Αν εχει να παει στη δεξαμενη του Αετου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sinxaritiria ston apowtolaki afou ton ψifisan oi aetinoi kalla tous kanei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ. ΠΑΡΑΔΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανεις δεν έχει το δικαίωμα να μας προσβάλει εμάς και το χωριό μας,ας τον μαζέψει κάποιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρ Παντελη το κουτοχορτο να το μοιρασεις αλλου.Και μην ξεχνας οτι η μαιμου οταν ανεβει ψηλα φαινεται ο κ...ς της.Αν δεν ησουνα δημοτικος συμβουλος μαλλον κανεις δεν θα ασχολουνταν μαζι σου.Και οταν σε διωξουμε μην ξεχασεις να παρεις και τα σημαιακια σου.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΣΑΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O άνθρωπος που τρομοκράτησε τον 30κωνσταντη στόν γάιδαρο καβάλα;
    Πρέπει να αναβαθμιστεί.Να τον βάλετε σε μηχανάκι μπόμπο καλύτερα.Ονομα και πράγμα δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΩΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΝΕΡΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΛΟΥΖΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΟΛΔΑΤΟ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚ.ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ;ΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΜΕΛΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τον γάιδαρο...καβάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δήμαρχε αντικατέστησε τον. Διαφορετικά θα πάτε οι δύο σας και όλοι σπίτι σας. ο Αντιδήμαρχος ο Λάκιας τι λέει; Υπάρχει ανάπτυξη στον Αετό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανέβασε και τον Κάρυ απο ...πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαντησε μας κυριε αποστολακη για το ποια δημοτικη αρχη αφησε χρεη;; Η προηγουμενη ή οι προπροηγουμενη;; Μια ζωη φταινε οι προηγουμενοι;; Σταματηστε αυτη τη καραμελα. Πουλατε φυκια για μεταξωτες κορδελες... Ντροπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο