Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Διονύσης Χόρτης: Ο Αναμορφωτής του πολιτισμού στη Βόνιτσα

       Στη σημερινή εποχή της κρίσης, ο σύλλογος εν Αθήναις Βονιτσάνων βιώνει τις μεγαλύτερες του επιτυχίες και γνωρίζει καθολική αναγνώριση στον τομέα του πολιτισμού. Βλέπετε, οι μεγάλες εκδηλώσεις του καλοκαιριού στη Βόνιτσα και οι εξαιρετικές στην Αθήνα, είναι τέτοιες που μόνο απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν από τους φίλους, εντός και εκτός Βόνιτσας.
     Τον τελευταίο χρόνο ο σύλλογος εν Αθήναις Βονιτσάνων κατάφερε τα πάντα. Βασικό συστατικό επιτυχίας ήταν η τοποθέτηση του Διονύση Χόρτη στις 15/6/2014, στη προεδρία του Συλλόγου. Ο Διονύσης κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων με τη δουλειά του, τη μεθοδικότητά του, με αποτέλεσμα να  μεταμορφώσει την σύλλογο, λίγο μόνο χρόνο μετά που τον ανέλαβε. Αμέσως έγινε ένα με τον σύλλογο, αγάπησε το Δ.Σ, δέθηκε με τον κόσμο και ευτύχισε να πετύχει σπουδαία επιτεύγματα σε μόλις 15 μήνες παρουσίας του......



      Κι όμως, όταν ερχόταν πριν, υπήρχαν «μαύρα» σύννεφα και ελάχιστοι πίστευαν ότι στη σημερινή εποχή της κρίσης και της παρακμής θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι ουσιαστικό. Όμως τα κατάφερε. Χρειάστηκε μόνο λίγοι μήνες παρουσίας για να μπορέσει να περάσει τη φιλοσοφία του, να δημιουργήσει σπουδαίες εκδηλώσεις πολιτισμού  και τα πράγματα μπήκαν στον σωστό δρόμο. 
     Δύο ήταν οι μεγάλοι στόχοι: άνοιγμα στην Βόνιτσα και στον κόσμο. Άνοιγμα στην Βόνιτσα ήταν η προσέλκυση εκατοντάδων κατοίκων και κυρίως νέων στις εκδηλώσεις. Για δέκα ημέρες έζησαν μια υπέροχη εμπειρία, όταν πολλοί Βονιτσάνοι ήταν εκεί παρακολουθώντας με ευλάβεια και σεβασμό τη συναυλία χορωδιακού τραγουδιού, τα χορευτικά τμήματα, το σκάκι, η τοποθέτηση πλακέτας για τον ποιητή Φιλοκτήτη Λαμπράκη, κ.α. και σε όλους τους παρευρισκόμενους μπορούσε κανείς να παρατηρήσει στα πρόσωπά τους ευχαρίστηση, παρά τις δυσκολίες που ζούμε, αλλά και ελπίδα. 
      Είναι, λοιπόν, αναγκαίο να καταλάβουμε ότι ο πολιτισμός σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή, ανανεώνει τις παλιές αξίες και χτίζει καινούργιες. Έτσι μόνο μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσω του πολιτισμού μπορεί να υπάρξει μια άλλη μέρα στον τόπο μας. Αποτελεί το αντίπαλο δέος της κρίσης, της κοινωνίας των αξιών που καταρρέουν και του γκρίζου κλίματος των ημερών μας. 
      Να επισημάνουμε ότι αυτή την εποχή πρέπει να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη έμφαση στον πολιτισμό για να διευρύνουμε την πολιτιστική μας αξιοπιστία και είναι ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασώσουμε μια χαμένη αξιοπρέπεια.



1 σχόλιο:

  1. Από τη Διαύγεια διαπιστώνει κάποιος ότι ο εν λόγω σύλλογος, διάφορες ΜΚΟ, άλλοι σύλλογοι, ποδοσφαιρικές ομάδες χρηματοδοτήθηκαν από το Δήμο δηλ από τους Δημότες. Πριν πω τη θέση μου για τα παραπάνω θα παρακαλούσα τους υπευθύνους των συλλόγων, των ΜΚΟ κλπ να ενημερώσουν τους Δημότες για τους οικονομικούς απολογισμούς των εκδηλώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο