Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ: Αφήνουμε πίσω το παλιό και σάπιο και κοιτάμε μπροστά!

       Σε αυτούς τους 7 μήνες διακυβέρνησης της χώρας, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρότι είχε να αντιμετωπίσει μια «Ευρώπη» της λιτότητας και των σκληρών μνημονίων, είχε επίσης να αντιμετωπίσει την εγχώρια διαπλοκή, την εγχώρια τρόικα με εκφραστές την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που λυμαίνονται την χώρα 40 χρόνια, και όμως κατάφερε με σθεναρό τρόπο να θέσει νέες βάσεις στις κατά τα άλλα σκληρές διαπραγματεύσεις.
   Στην αρχή των διαπραγματεύσεων η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει 18 χώρες, χώρες με συγκεκριμένη ατζέντα, που υποστήριζαν την σκληρή λιτότητα συμβάλλοντας έτσι στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
   Η κυβέρνηση όμως εναντιώθηκε σε αυτή την παράλογη «λογική» της ύφεσης και των σκληρών μνημονίων. Εναντιώθηκε με θάρρος απέναντι σε αυτές τις πολιτικές της καταστροφής. Εναντιώθηκε με μοναδικό σκοπό την ευημερία του Ελληνικού Λαού......


  
     Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση δεν πέτυχε όλα όσα θα ήθελε προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών και επειδή είμαστε και εμείς κομμάτι του Λαού μας που δυσαρεστήθηκε με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, σε καμία των περιπτώσεων δεν «σκύβουμε το κεφάλι», αντίθετα προχωράμε ώστε να φέρουμε την ελπίδα απέναντι στην Ευρώπη του κεφαλαίου και της λιτότητας όπως είχαμε υποσχεθεί.
   Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα με όλες αυτές τις αντιξοότητες η Κυβέρνηση προσπάθησε και πέτυχε να θέσει εκ νέου τις βάσεις για την διαγραφή ή επιμήκυνση του χρέους κερδίζοντας και την κοινή πεποίθηση όλων των εταίρων πως το χρέος δεν ήταν και δεν είναι βιώσιμο και απαιτείται μια ριζική διαγραφή ή επιμήκυνση.
   Σίγουρα η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αλλάξει από μόνη της την πολιτική της Ευρώπης, ωστόσο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έθεσε τις βάσεις ώστε να υπάρξει διαβούλευση προς μια νέα κατεύθυνση, μια κατεύθυνση που δεν θα έχει ως οδηγό τα μνημόνια αλλά την πραγματική ανάπτυξη.
   Αρχικά υπήρχαν 18 χώρες έχοντας απέναντι την Ελλάδα και σήμερα είναι 10 χώρες έχοντας απέναντι 9 χώρες που εναντιώθηκαν στην σκληρή πολιτική «γραμμή» της Γερμανίας. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που κατάφερε να «πυροδοτήσει» αυτή την αλλαγή, για μια νέα «στροφή» της Ευρώπης με επίκεντρο την ανάπτυξη και την ευημερία των Λαών της.
   Σε αυτούς τους 7 μήνες η Κυβέρνηση του Σύριζα παρότι κυρίως αναλώθηκε στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων, μεταξύ άλλων, προέβει στην ψήφιση του Νόμου 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην ψήφιση του Νόμου 4321/2015 για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών (100 δόσεις) σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία δίνοντας «ανάσα» σε χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίους, ενεργοποίησε το ταμείο βοήθειας για τους απόρους, κατήργησε το εισιτήριο των 5 ευρώ ανά επίσκεψη και προέβει στην διασφάλιση της περίθαλψης για τους ανασφάλιστους.

Γι’ αυτό λοιπόν:
   -Στις 20 Σεπτέμβρη αφήνουμε πίσω μας το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα που επί 40 χρόνια «ρήμαξε» το μέλλον του Ελληνικού Λαού.
   -Στις 20 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε ενάντια στην διαπλοκή και τα συμφέροντα των συγκεκριμένων.
   -Στις 20 Σεπτέμβρη συμμετέχουμε στη γιορτή της Δημοκρατίας και κοιτάμε μπροστά.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ

9 σχόλια:

  1. ayto soy eleipe zania mas mantrwses sto syriza tosa xronia fwnazes giauto kai twra tha mas pigaines allou?dw pou maste kai opou bgei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΜΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ ΜΟΥ ΧΕΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΙΝΤΡΟΦΕ ΔΙΜΗΤΡΗ.ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΙ ΔΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρη και χρηστο και ταλλα παιδια της τοπικης να ξερετε οτι θα σας στηριξουμε ξανα σαυτη την προσπαθεια οτι θεωρει η μαχητικη νεολαια του τοπου μας σωστο ειναι και για μας σωστο.
    Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα που επί 40 χρόνια «ρήμαξε» το μέλλον του Ελληνικού Λαού κυριαρχεί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι και πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μνημονιο- συμφωνια , ειναι ενας ενδιαμεσος σταθμος , στην πορεια προς την επιτευξη της ανορθωσης της Εθνικης οικονομιας !
    Δεν ειναι το μεγαλο προβλημα το μνημονιο - συμφωνια , αλλα το γιγαντιαιο προβλημα ειναι το εξωτερικο οικονομικο χρεος , που παρελαβε τον Γεναρη του 2015 ο Συριζα και μαλιστα οικονομικο χρεος και χωρις ο Συριζα , να ευθυνεται γι' αυτο το οικονομικο χρεος.
    Συνεπως , εαν καταφερει ο Συριζα ως αυριανη κυβερνηση να ρυθμισει καιταυτοχρονα να πετυχει μια μεγαλη διαγραφη - απομειωση του χρεους , τοτε με μεγαλυτερη αισιοδοξια θα μπορουμε να ελπιζουμε σε κατι καλυτερο για την ανακαμψη της οικονομιας.
    Εαν συμβει αυτο , θα εχει ως αποτελεσμα να πληρωνουμε , λιγοτερα χρηματα για , χρεολυσια -τοκοχρεολυσια , ετησιως η' μηνιαιως στους δανειστες μας.
    Να κανει δηλαδη η κυβερνηση , αυτο που θα καναμε ολοι μας ως ανθρωποι, εαν χρωστουσαμε υπερογκα ποσα σε τραπεζες.
    Απο εκει και περα , η κυβερηση Συριζα - εαν εκλεγει - θα κριθει και στο εσωτερικο πεδιο της οικονομιας και της κοινωνιας !
    Ανασυγκροτηση της παραγωγικης βασης και περισσοτερη κοινωνικη δικαιοσυνη ! με στοχευμενες παρεμβασεις σε επιμερους και κατα τοπους θεματα που υπαρχουν εντονες ανισορροπιες-αδικιες , δηλαδη.
    Καπως ετσι μπορουμε να ελπιζουμε σε κατι καλυτερο.
    Και τελος , την καλυτερη κυβερνηση να εκλεξουμε στις επικειμενες εκλογες !
    Εαν εμεις ως ανθρωποι - πολιτες ! δεν κανουμε την δικη μας ατομικη στροφη , προς το καλυτερο - και ολοι μας το γνωριζουμε τι' ειναι καλυτερο ! δεν προκειται να ανακαμψουμε ως ατομα και ως κοινωνια !
    απο Χωριο του Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχην πιο παλιο αφηνετε πισω της ιδιες πολιτικες εφαρμοζετε απο εποχη ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ποια καταργηση του 5ευρω αφου αυξησατε της εισφορες περιθαλψης ετσι ωστε οι συνταξεις ειδαν μειωσεις απο 10 ευρω και πανω.Καλυτερα να αφηνατε τα 5ευρω, ειχαν τα νοσοκομεια τουλαχιστον καποιο ταμειο για διαφορες καλυψεις,ελλειψεις για αγορες..ΣΥΝΕΠΩΣ αν ολοι καθοσασταν απο την κυβερνηση ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και συνεργαζοσασταν σημερα θα ειμασταν πολυ καλυτερα,αλλα εισασταν εσεις και η νεα δημοκρατια απο πισω και χτυπαγατε,της προσπαθειες αποφηγυς τις ατακτης χρεωκοπιας,με μονο στοχο,να κυβερνησετε την χωρα και να το παιξετε ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΤΣΙΠΡΑΣ ειστε ολοι υπευθηνοι για την κατασταση που ζουμε.Ναι αν κατεβαινε το ΚΙΝΗΜΑ του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θα τον ψηφιζα ευχαριστως,αλλα τωρα μπροστα στο να ερθει πρωτο κομμα η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,μπορει να στηριξω των ΣΥΡΙΖΑ,παρολο τα τοσα ψεμματα που ειπατε στον ελληνικο λαο....Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΑΠΙΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΑΛΛΑ ΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΙΘΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΟΥΝ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΜΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ.ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΕ ΗΘΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καντε επιτελους μια κυβερνηση απο ολα τα κομματα σε βαθος 4τιας,και αφηστε τους ΠΑΤΡΙΔΟΣΩΤΗΡΕΣ και τους ΨΕΥΤΟΙΔΕΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο