Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Γιώργος Μπελεσιώτης: Κάλεσμα για ενότητα στο σύλλογο των εν Αθήναις Βονιτσάνων

       Μήνυμα στήριξης στον πρόεδρο του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων Διονύση Χόρτη και κάλεσμα στα μέλη του συλλόγου για ενότητα, έστειλε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Μπελεσιώτης.
       Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα στο σύλλογο με την τεράστια δυναμική, έχει ξεκινήσει ένα κύκλος εσωστρέφειας και γκρίνιας και μάλιστα ο Γιώργος Μπελεσιώτης τονίζει: «Κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια στο σύλλογό μας με απώτερο σκοπό, να τον διαλύσουν και πάλι».
Αναλυτικά:

     Η προϊστορία του συλλόγου μας ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν αρκετά χωριά μας, είχαν είδη τους συλλόγους τους. Συγκεντρωθήκαμε μια μέρα στο σπίτι της Μαρίας Καλαντζή λίγοι, μεταξύ των οποίων εγώ με την Κλειώ, ο Δημοσθένης ο Πανταζόπουλος, ο Θανάσης ο Βασιλάκος και κάποιοι άλλοι -και να με συγχωρέσουν που δεν τους θυμάμαι- και αποφασίσαμε την ίδρυσή του.
      Το γλωσσικό ζήτημα ήταν πολύ μπερδεμένο την εποχή αυτή, γι αυτό έχει τον τίτλο «των εν Αθήναις Βονιτσάνων». Παραπαίαμε τότε, μεταξύ καθαρεύουσας και δημοτικής, και η κατάσταση αυτή κράτησε αρκετά χρόνια, μέχρι να ξεκαθαρίσει. Βάλαμε αρκετά χρήματα απ την τσέπη του ο καθένας μας, πιάσαμε ένα γραφείο στην Ακομινάτου και ο Σπύρος ο Τζώρτζης μας το επίπλωσε με γραφείο, τραπέζι συνεδριάσεων, καρέκλες και βιβλιοθήκη, που μετά από χρόνια, όταν παραδώσαμε τη διοίκηση στους νεότερούς μας, κατέληξαν στο μοναστηράκι, για παλιό-σίδερα.....



    Το 1980 ξανά-βάλαμε λεφτά απ την τσέπη μας, κάναμε επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας και με καταστατικό αυτή τη φορά και έδρα του, έγινε το γραφείο μου στο Παγκράτι. Τα υπόλοιπα μπορεί να τα συμπληρώσει ο Κώστας ο Τσαβαλάς που υπήρξε ένας από τους πιο άξιους προέδρους του συλλόγου μας.
       Υπάρχουν σήμερα, πολλοί φίλοι και μέλη στον σύλλογό μας ανεξαρτήτως θρησκευτικών πολιτικών και εθνικών πεποιθήσεων, αλλά αγαπούν ιδιαίτερα την Βόνιτσα. Οι φίλοι μπορούν μόνοι τους να απομακρυνθούν απ το σύλλογό μας αν δεν τούς αρέσουμε, τα δε μέλη με καταγωγή τη Βόνιτσα και ταμειακά εντάξει, μπορούν να συμμετάσχουν στις συνελεύσεις και στις εκλογές, του συλλόγου μας.

     Τα γράφω αυτά, γιατί στις μέρες μας κάποιοι, προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια στο σύλλογό μας με απώτερο σκοπό, να τον διαλύσουν και πάλι.


Γ. Μπελεσιώτης

16 σχόλια:

  1. Το καλοκαίρι ο σύλλογος σας έκανε εκδηλώσεις στη Βόνιτσα. Μπορείτε εσείς ή ο Πρόεδρος ή κάποιος αρμόδιος να μας ενημερώσει πόσα χρήματα πήρατε από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για να κάνετε τις εκδηλώσεις σας;

    Επιπροσθέτως πόσα χρήματα ξοδεύσατε σαν σύλλογος για τις εκδηλώσεις αυτές;


    Παρακαλώ θα ήθελα την άποψη σας
    αν συμφωνείτε ο κάθε σύλλογος με αναφορά το Δήμο μας, ΜΚΟ, ποδοσφαιρικές ομάδες να λαμβάνουν χρήματα από τους Δημότες με το πρόσχημα της συν διοργάνωσης.

    Στη περίπτωση αυτή πρέπει να συμμετέχουν χρηματικά όλοι οι συν διοργανωτές. Συμφωνείτε ή όχι;

    Συμφωνείτε ότι πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία του Δήμου και συμμετοχή όλων των φορέων του πολιτισμού και του αθλητισμού μια συζήτησης για τη χάραξη πολιτιστικής-αθλητικής Δημοτικής πολιτικής που δυστυχώς είναι ανύπαρκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Γιώργο καλά τα λέτε, αλλά μήπως θα ήταν προτιμότερο να απομακρυνθούν οι
    διαφορετικών θρησκευτικών αντιλήψεων!!!!!!!!!και να παραμείνουν οι γηγενείς
    Βονιτσιάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διχαστικό είναι το ίδιο το μήνυμα του Μπελεσιώτη,άλλωστε οι σοβαροί εν Αθήναις Βονιτσάνοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ μ'αυτόν το σύλλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα; Εμφανίστηκε ο κύριος Χόρτης; Τι θα γίνει κε Χόρτη με την περίπτωσή σας; Θα σας κυνηγάμε από μπλογκ σε μπλογκ για να μας απαντήσετε; Στο facebook με διαγράψατε από τους φίλους του συλλόγου και μου στερήσατε την πρόσβαση σε κάθε τι που έχει να κάνει με τον σύλλογο κατά φασιστικό και απολυταρχικό τρόπο! Ακόμη δεν μου έχετε εξηγήσει το γιατί! Απαντάτε βλέπω όμως επιλεκτικά κατά το δοκούν! Επειδή έχω υπομονή όπως σας είχα γράψει περιμένω την απάντηση σας ακόμη, και βέβαια να μου εξηγήσετε γιατί με διαγράψατε, αλλά και αν τα υπόλοιιπα μέλη του ΔΣ γνώριζαν και ήταν ενήμεροι για την πράξη σας αυτή! Γιατί κε Χόρτη δεν είστε μόνος! Ότι έγραψα το έγραψα στον τοίχο του συλλόγου και ΟΧΙ στον προσωπικό σας τοίχο!Εκτός και αν βέβαια θεωρείτε ότι είστε μόνος σας στον Σύλλογο, κάτι ανάλογο δηλαδή που πιστεύει και ο πάπας της Ρώμης! Όπου πάπας εκεί και εκκλησία! Όπου Χόρτης εκεί και σύλλογος! Τελικά για να μην σας αγχώνω άλλο, απάντησε ο γραμματέας του συλλόγου στο ερώτημα μου για το ποιός είναι ο διαχειριστής της σελίδας και τον ευχαριστώ γι αυτό, αφού όπως φαίνεται εσείς διαλέξατε την οδό της φυγής και της διαγραφής μου! Είπαμε κε Χόρτη παντελόνια φοράμε! Να τα τιμάμε! Κε Χόρτη το συγκεκριμένο μπλοκ σαν απέδωσε τον χαρακτηρισμό του αναμορφωτή του πολιτισμού της Βόνιτσας! Κι εσείς με «ταπεινότητα» (υποκριτική ταπεινολογία θα έλεγα ότι σας ταιριάζει καλύτερα) τον αποδεχτήκατε! Δεν είδα όμως πολιτισμό και ταπεινότητα όταν με διαγράψατε από την σελίδα του συλλόγου με το έτσι θέλω!

    Απευθυνόμενος προς το κύριο Μπελεσιώτη με ταπεινότητα και πάσα ειλικρίνεια, σεβόμενος τα χρόνια του και την προσωπική του διαδρομή, έχω να πω ότι δεν είμαι εγώ το ζιζάνιο, άλλος είναι ο λύκος! Τον σύλλογο τον θέλουμε και τον αγαπάμε!

    Ελπίζω να δημοσιευτεί από το μπλοκ!
    Ευχαριστώ!
    Νιάφας Διονύσιος

    ΥΓ: Παρακαλώ τα μελη του ΔΣ να εισηγηθούν στον διαχειριστή την άρση του αποκλεισμού μου! Δημοκρατία έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Χόρτη ενημερωθείτε από τη Διαύγεια για τα εντάλματα που αφορούν τις εκδηλώσεις σας και από το Δήμο και το Κέντρο Μέριμνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο καθένας είναι ελευθερος να πιστευει σε οποία θρησκεία θέλει.. .Εξάλλου τον άνθρωπο δεν τον κρίνουμε σε τι θεο πιστευει αλλα κρίνεται απο τα εργα του....
    Διονυση μη μασας...είμαστε μαζι σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΕ ΧΟΡΤΗ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο 2015 ζουμε. .δεν ζουμε στο μεσαιωνα . τι είναι αυτα τα πράγματα που κανετε....Γιατί υπάρχει αυτος ο θρησκευτικός ρατσισμος;;;για ρατσισμο πρόκειται.. ..τι πρεπει να γινει;;;να στηλουμε τον ανθρωπο στο εκτελεστικο αποσπσμα για τα θρησκευτικα του πιστευω;;;;ελεος...ο καθενας μας ειναι ελευθυρος να πιστευει οπου θελει...ο ανθρωπος κρίνεται απο τα εργα του...
    Μαρη Χρυσουλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ανώνυμο 06.00
    Μπορείς να μας πεις, ποιοι ακριβώς είστε "εσείς" και με ποια ιδιότητα, που ειστε μαζι με τον Διονύση; εννοώντας προφανως τον κ. Χορτη; Ελπιζω να είστε Βονιτσανοι τουλαχιστον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης ή ο Δήμαρχος να ενημερώσουν το κ Χόρτη και τους Δημότες αναλυτικά, πόσα χρήματα κόστισαν στο Δήμο οι εκδηλώσεις του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων < ο Αμβρακικός>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή Χρυσούλα μου δε ζούμε στον Μεσαίωνα θα ήθελα κατ αρχάς να σταθείς στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κύριος με διέγραψε από την σελίδα του συλλόγου χωρίς εξήγηση με το έτσι θέλω! Και ρωτώ ξανά! Ποιός του έδωσε την δικαιοδοσία αυτή;Την πήρε από μόνος του; Αυτή δεν είναι φασιστική συμπεριφορά; Ούτε την σελίδα του συλλόγου δεν μου βγάζει η αναζήτηση στο Facebook! Οπότε πριν ξεκινήσετε να μιλάτε περί θρησκευτικού δήθεν ρατσισμού, ασχοληθείτε με την έλλειψη δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης!Μεσαίωνα δεν θυμίζει αλλά άλλες εποχές θυμίζει.Τι λες; Και σε ποιά έργα αναφέρεσαι συγκεκριμένα; Πριν πάρεις θέση για κάτι και μάλιστα να το υπερασπίζεσαι με πάθος, φρόντισε να μάθεις όλη την αλήθεια! Και βέβαια να ακούεις και τις δυο πλευρές!
    Με αγαπη,
    Νιάφας Διονύσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Διονύση Νιαφα...
    Καλε μου Διονυση σε ξερω και με ξέρεις χρονια...είναι δικαίωμα του καθενος να πιστεύει όπου θελει....και ουτε είμαστε ικανοί και δεν αρμοζει σε κανεναν να κρινει τα πιστεύω του καθενος... μη ξεχνας και ο Τσιπρας δηλώνει οτι είναι αθεος για αυτο δεν είναι πρωθυπουργός μας...έχεις την αγάπη μου....
    Με εκτίμηση ΜΑΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ.. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κρίμα πραγματικά κρίμα. Ο ποιο δραστήριος σύλλογος του Ξηρομέρου με εκδηλώσεις γεμάτες με θεματικές ενότητες και με ΔΣ δραστήριο να προκαλεί αντιδράσεις σε ορισμένους, ακριβώς για το λόγο ότι είναι δραστήριος και προσπαθεί. Κακία , φθόνος και ζήλια. Τον καβαλάρη που ιππεύει με επιτυχία το άλογο τον θαυμάζεις τον επευφημείς ,προσπαθείς να του μιασεις στα καλά του και σε καμιά περίπτωση δεν προσπαθείς ,ούτε εύχεσαι να τον ρίξεις. "Η κατσίκα του γείτονα" στο μεγαλείο της.
    Δεν υπάρχει σωτήρια φίλοι μου δυστυχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΥΡΙΕ ΜΡΕΛΕΣΙΟΤΗ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΛΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Ο φανατισμός, η βία, η μισαλλοδοξία δεν έχουν έδρα, στο δικό μας χώρο. Φωνές φανατισμού, παρανοϊκές θεωρίες, μισαλλόδοξες κραυγές, δήθεν «Θρησκευόμενοι» που δηλητηριάζουν την κοινωνία, καλλιεργώντας φοβίες, αντιπαλότητες και αποκλεισμούς δεν έχουν θέση στο δικό μας μπλογκ.
    Το ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης και της αποστολής του, να στηρίξει την κατανόηση, τον αλληλοσεβασμό, τον ουσιαστικό διάλογο και δεσμεύεται στον αγώνα ενάντια στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.
    ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολιτισμός είναι να προάγεις τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και να σέβεσαι ότι η πλειοψηφία των Βονιτσάνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Μπορεί να πιστεύει όπου θέλει ο καθένας, αλλά αν ανήκει σε θρησκευτική αίρεση που πολέμάει αυτά τα ήθη δεν έχει δουλειά στο Σύλλογο. Οι αποδείιξεις πως τα πολεμάει θα φανούν στο Δ.Σ. της Δευτέρας 28/9/2015, όπως και θα φανεί και ο τρόπος λειτουργίας γενικά του Συλλόγου ως τώρα. Ευχαριστώ Γιώργος Μπρούμος Γενικός Γραμματέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο