Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Με δίμηνα θα λειτουργήσουν «μεταβατικά» οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ξηρομέρου.

      Τελικά στο Νομικό Πρόσωπο ανακάλυψαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου, μετά την ακατανόητη και άφρονα για εμάς απόφαση τους να μην προχωρήσουν στην ανανέωση ΟΛΩΝ των συμβάσεων των υφιστάμενων 13 εργαζομένων.
 
Τώρα ασθμαίνοντας τρέχουν τις διαδικασίες για πρόσληψη 9 εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση, έως ότου ότου προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψης των 11 νέων εργαζομένων που έχει ζητήσει το Νομικό Πρόσωπο.
 
Στην τελευταία μας ανάρτηση για το θέμα (δείτε εδώ) κλείναμε ως εξής: .....
Να θυμίσουμε σε όλους, ότι οι συμβάσεις των 13 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που αποφάσισε να μην ανανεώσει ο Δήμος Ξηρομέρου (σε αντίθεση με όλους τους άλλους Δήμους της Ελλάδας!!!) λήγουν 6 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τρίτη.
7 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη, πρέπει να παρουσιαστούν οι νέοι εργαζόμενοι.
Ελπίζουμε κάποιοι να το θυμούνται και κρατήστε το στην μνήμη σας αυτό, γιατί πιθανόν να μας χρειαστεί.... και μακάρι να πέσουμε έξω 100%, γιατί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου πρέπει με το νέο σχολικό έτος να λειτουργήσουν απρόσκοπτα προς ωφελεία την τοπικής μας κοινωνίας. Όλοι το θέλουμε αυτό.

Τον συγκεκριμένο κίνδυνο τον είχαμε επισημάνει πάρα πολλές φορές σε αυτούς που με ελαφρά την καρδία, παίρνουν αποφάσεις, που αφορούν τόσο ευαίσθητες κοινωνικές δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί, με μοναδικό τους κριτήριο όλοι γνωρίζετε ποιο.
Αντί το απλό και το σύνηθες που κάνουν όλοι οι Δήμοι, δηλαδή να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων, αφού το πρόγραμμα συνεχίζεται, αυτοί επέλεξαν να κάνουν τα δικά τους.  Όλοι γνωρίζετε την αιτία της συγκεκριμένης απόφασης.
Δεν χρειάζεται να σας παρουσιάσουμε πόσες φορές στο παρελθόν είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο να μην έχουμε εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς έγκαιρα μετά την ακατανόητη απόφαση της μη ανανέωσης των συμβάσεων. Το Νομικό Πρόσωπο με την απόφαση αυτή έβαζε σε κίνδυνο την ομαλή τους λειτουργία και το ήξεραν και προσωπικά είχαμε επιστήσει την προσοχή των διοικούντων στην μη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των παιδικών σταθμών.
Κάποιοι αποφάσισαν με λογική Γκρούεζα, όπως στην αξέχαστη ταινία του Ελληνικού Κινηματογράφου και όχι με κοινωνική ευθύνη και σοβαρότητα. Το αποτέλεσμα σε μία ευαίσθητη κοινωνική δομή προσχολικής αγωγής να έχουμε εργαζομένους περαστικούς για ένα δίμηνο. Δεν θα κάτσουμε να εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό για την προσχολική αγωγή, γιατί δεν έχει νόημα για ανθρώπους που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν, ούτε να σκεφτούν, ούτε να καταλάβουν. 
Αυτοί όλα τα λογαριάζουν και τα συνδυάζουν με κουκιά, ψηφαλάκια, υποσχέσεις, εγώ θα σε τακτοποιήσω και εκλογές. Η διαχρονική πληγή που μας κατατρώει και απ' ότι φαίνεται δεν πρόκειται να εκλείψει και μετά από εκατό μνημόνια... και κάνει μερικούς να αναφωνούν και να αλαλάζουν «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΡΟΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ».
Δείτε την απόφαση για τις 9 προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις εδώ.
 
πηγή:  http://mytikaspress.blogspot.gr

7 σχόλια:

  1. και γω που είμαι άνεργη και έχω σπουδάσει και θέλω να κάνω αίτηση τι πρέπει να κάνω?? γιατί κάποιοι αγωνίζονται να μην πιάσω εγώ δουλειά??? θα μου δώσει δουλειά ο μυτικας πρεσσ ή ο κύριος από το αρχοντοχώρι που γράφει συνέχεια για ανανέωση των συμβάσεων?? άλλα παιδιά από το Ξηρόμερο δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα να υποβάλουν τα χαρτιά τους για να εργαστούν. Πολύ καλά έκαναν και δε ανανέωσαν τις συμβάσεις . ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.
    Παρακαλώ το σχόλιο μου θα ήθελα να δημοσιευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό το δικαίωμα στην εργασία, αλλά δεν είναι λύση να απολύονται οι προηγούμενοι και να ανακυκλώνονται οι άνεργοι. Από τους 325 Δήμους μόνο 2 το έκαναν αυτό.Δεν γίνεται να σκέφτηκαν σωστά οι 2 και όχι οι 323 που ανανέωσαν τις συμβάσεις!!!!. Ναι στις νέες θέσεις εργασίας για ανέργους αλλά όχι την ανακύκλωση ανέργων και στα πεντάμηνα ή στα δίμηνα. Αυτό δεν είναι λύση στο θέμα της ανεργίας. Μετά από 8 μήνες να δούμε πόσοι προσληφθένετς θα σκεφτούν άλλους άνεργους και θα υποβάλουν οικιοθελώς αίτηση μη ανανέωσης για να προσληφθούν άλλοι άνεργοι!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητη συνδημοτισσα !
    Ευχομαι με ολη μου την καρδια , να βρεθει δουλεια και για εσενα
    και για ολα τα παιδια ! με οκταωρο - πενθημερο και πληρη ασφαλιση ! καλημερα !
    απο Αρχοντοχωρι



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητέ συνδημότη από το αρχοντοχώρι σε ευχαριστώ. πιστεύω ότι προσπαθεις να βοηθήσεις .όμως θα πρέπει να γνωρίζεις όλη την αλήθεια. μερικοί απο τους 13 που δεν ανανέωσαν δεν ηταν με ΑΣΕΠ αλλά με επιλογή δηλαδή με μέσον και μάλιστα με συνεργασία πρώην και νυν δημοτικής αρχής, γι αυτο δεν έβαλαν και τα ονόματά τους στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας.Εγω κόπηκα και πιστεύω άδικα. ας καταλάβουν τώρα τι πάει να πει αδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητη συνδημοτισσα ! 10 , 24
    Θεωρω οτι ολοι μας ως ανθρωποι εχουμε υποστει διαφορες αδικιες
    αλλα ταυτοχρονα ολοι μας ως ανθρωποι - ενδεχομενως - εχουμε προκαλεσει - συνειδητα η' ασυνειδητα - διαφορες αδικιες.
    και βεβαιως δεν εννοω εσενα οτι , εχεις προκαλεσει αδικιες.
    Γενικα αναφερομαι τι' μπορει να συμβαινει , μεσα στην καθημερινη μας
    επικοινωνια με συμπολιτες μας !
    και παλι ευχομαι να τυχει καθε καλο στην ζωη σου !
    απο Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλη αναγνώστρια 6:07 έχουμε μία μεγάλη διαφορά. Εμείς αν ήσουν εσύ στην θέση των 13 συμβασιούχων που απολύθηκαν (όλοι οι Δήμοι ανανεώνουν μην το ξεχνάς) θα λέγαμε ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. Εσύ θα έλεγες ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ με αυτά που τώρα λες αν ήσουν στην θέση τους, δηλαδή ''Πολύ καλά έκαναν και δε ανανέωσαν τις συμβάσεις . ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ''.
    Γι αυτό που λες ότι κάποιοι δεν μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ αλλά με πλάγιο τρόπο η άποψη μας είναι να χάσουν την θέση τους και με επιπτώσεις κιολάς, αλλά με επιπτώσεις πολύ σκληρότερες για τους αιρετούς που τα καλλιεργούν αυτά. Αυτό το άθλιο σύστημα εμείς κατακρίνουμε που εμπορεύεται την εργασία και την αγωνία των νέων ανθρώπων για εργασία. Εσύ απ' ότι είδαμε γι αυτούς δεν είχες να πεις ούτε λέξη ή μάλλον είπες ''μερικοί απο τους 13 που δεν ανανέωσαν δεν ηταν με ΑΣΕΠ αλλά με επιλογή δηλαδή με μέσον και μάλιστα με συνεργασία πρώην και νυν δημοτικής αρχής''.
    Τώρα γι αυτά που λες ''θα μου δώσει δουλειά ο μυτικας πρεσσ;'' μακριά από εμάς από αυτό το άθλημα. Μας μπερδεύεις με άλλους. Εμείς δεν μοιράζουμε δουλειές, ούτε τάζουμε ούτε πουλάμε εκδούλευση.

    Φιλικά, σεβόμενος και τιμώντας την αγωνία σου για εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο