Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Τα καλά νέα από τον τομέα της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας

 


Τα καλά νέα από τον τομέα της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας ήρθαν από την δέσμευση του υπουργού Θ. Πλεύρη ότι είναι στον σχεδιασμό η Μονάδα Εμφραγμάτων και στην συνέχεια το Αιμοδυναμικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Αγρινίου......


Κι επειδή τα όσα μπορεί να υποσχεθεί ένας υπουργός δεν είναι ποτέ αρκετά, ήρθε και η επιβεβαίωση από τον διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Αγρινίου και διδάκτορα Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γιώργο Αλμπάνη, ότι υπάρχει ήδη η κατεύθυνση για το πώς θα γίνει αυτό.

Κι ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει τον κορυφαίο επεμβατικό καρδιολόγο, διευθυντή της καρδιολογικής στο Σισμανόγλειο και πρόεδρο της Ένωσης των Επεμβατικών Καρδιολόγων Ελλάδας, κ. Γιώργο Τριάντη (φωτ.). Ο τελευταίος έχει θέσει εαυτόν αφιλοκερδώς στην υπηρεσία της περιοχής, προκειμένου να παράσχει όταν θα είναι όλα έτοιμα την βοήθειά του στο στήσιμο και την λειτουργία των δύο πολύτιμων δομών στο νοσοκομείο Αγρινίου. Αυτό, άλλωστε, ήταν ό, τι πιο αισιόδοξο είχε να ανακοινώσει ο κ. Αλμπάνης, ο οποίος προηγουμένως είχε περιγράψει με δραματικό τρόπο την καρδιολογική κατάσταση της περιοχής μας, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή υψηλά ποσοστά παθήσεων και θανάτων.


Ο διευθυντής της καρδιολογικής τόνισε ότι έχει εξαιρετική και προσωπική σχέση με τον κ. Τριάντη κι όπως είπε «γνωρίζω ότι είναι διατεθειμένος τους πρώτους μήνες της λειτουργίας της μονάδας εμφραγμάτων να κοιμάται στο νοσοκομείο Αγρίνιο όπως κι εγώ, μέχρι να γίνει η διαδικασία όπως πρέπει»! Η εφημερίδα «Συνείδηση», λοιπόν, ρώτησε τον ίδιο τον Γ. Τριάντη για το θέμα κι έλαβε την διαβεβαίωση ότι τα παραπάνω ισχύουν μέχρι κεραίας!

«Όντως ισχύουν όλα αυτά και χαίρομαι που μαθαίνω ότι το ζήτημα προχωρά. Το να δεσμευθεί ένας υπουργός δεν είναι λίγο, από την πλευρά μου έχω έρθει σε επαφή με τον διοικητή του νοσοκομείου και έχω θέσει εαυτόν στην διάθεσή του, όταν θα είμαστε έτοιμοι. Απλά, για να βάλω τα πράγματα στην σωστή διάσταση, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι απαιτούνται σίγουρα 2 χρόνια συγκεκριμένης δουλειάς για να στηθεί το εγχείρημα σωστά με τους πρώτους έξι μήνες να είναι πολύ κρίσιμοι για να περπατήσει. Αν στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του ένα αιμοδυναμικό δεν έχει λυμένα κάποια θεμελιώδη ζητήματα μετά δεν μπορεί να επανέλθει», εξηγεί ο κορυφαίος επεμβατικός καρδιολόγος.

Αναφορικά, πάντως, με το πώς θα συνδυάσει την δουλειά του στο Σισμανόγλειο με ένα τέτοιο εγχείρημα, άφησε να εννοηθεί ότι θα αφιερωθεί αποκλειστικά στην προσπάθεια στο νοσοκομείο Αγρινίου για το πρώτο κρίσιμο διάστημα. Από την άλλη, σχετικά με το τι θα μπορούσαν να κάνουν οι υπόλοιποι τοπικοί παράγοντες στο θέμα η συμβουλή του μάλλον φέρνει κι άλλους προ των ευθυνών τους:

«Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα που τους το επιτρέπει και θέλουν να βοηθήσουν, θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι να συμβάλουν. Δεν πρέπει να περιμένουμε να βρεθούν όλοι οι πόροι μόνο από το Κράτος γιατί θα χαθεί χρόνος και η εικόνα των καρδιολογικών στην περιοχή δεν είναι καθόλου καλή», επεσήμανε.
Γιάννης Συμψηρής
sinidisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο