Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Διαδικτυακή ενημέρωση – webinar με θέμα: «Ψυχική ανθεκτικότητα & COVID-19». Το βίντεο της εκδήλωσης.


Ημερομηνία 22.9.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ & COVID-19».....

Ο Δήμος Ξηρόμερου αντιλαμβανόμενος τις επιδράσεις της πανδημίας στην ψυχική και κοινωνική υγεία του πληθυσμού, πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, διαδικτυακή ενημέρωση – webinar με θέμα: «Ψυχική ανθεκτικότητα & COVID-19».

Όπως ανέφερε η Αμ.Σύμβουλος Υγείας κ. Μαρία Σακουφάκη, η πανδημία πέρα από τις εμφανής επιπτώσεις που δημιούργησε στην ζωή μας (νοσηρότητα, θάνατο) επέφερε ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις, οι οποίες παραμένουν αθέατες και θα πρέπει να αναδειχτούν.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών και την ψυχική ενδυνάμωση τους, τόσο στο θέμα της διαχείρισης των επιπτώσεων του κορωνοιού, όσο και των άλλων θεμάτων της καθημερινότητας.

Η εισηγήτρια της εκδήλωσης κ. Φλωρεντία Σ. Μπακομήτρου, Κλινική Ψυχολόγος Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια, Phd & Msc, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Άγιος Παντελεήμων, συνεργάτιδα Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μια άρτια εμπεριστατωμένη ομιλία, περιέγραψε και ανέδειξε τις επιπτώσεις (αρνητικές και θετικές) της ψυχικής υγείας που δημιουργήθηκαν σε όλο το διάστημα της υγειονομικής κρίσης, ανέδειξε την σπουδαιότητα της έγκυρης πληροφόρησης, τους τρόπους αντιμετώπισης σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και αυτοφροντίδας, της διαχείρισης των συναισθημάτων.

Η εξαιρετική ομιλία είναι αναρτημένη και διαθέσιμη να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί στο site του Δήμου μας.


Το βίντεο ξεκινά στο 16:35.


Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μπακομήτρου για την παρουσία της και την εθελοντική συνεργασία της με το Δήμο μας καθώς και όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Ο Δήμος μας θα συνεχίσει τις στοχευόμενες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης και θα επεκτείνει τις συνεργασίες του με επιστημονικούς φορείς, έχοντας πάντα ως γνώμονα την προάσπιση της Κοινοτικής Υγείας.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο