Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Παρουσίαση βιβλίου «Σε πρώτο πληθυντικό» του Κωνσταντίνου Γεωργίου στο Αγρίνιο 3 Οκτωβρίου 2021


Ο Δήμος Αγρινίου και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στη βραδιά παρουσίασης της ποιητικής συλλογής «Σὲ πρῶτο πληθυντικὸ», του Κωνσταντίνου Γεωργίου, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ., στο Cafe - Restaurant Veggera (πρώην Δημοτικό Καφενείο, 26410-49111), στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου....... Την παρουσίαση θα κάνουν: Απόστολος Βετσόπουλος (διδάκτωρ Ιστορίας, συντονιστής Εκπ/κού Έργου Φιλολόγων, τέως σχολικός σύμβουλος), Γεωργία Λαϊνά Καψάλα (φιλόλογος), Χρυσούλα Σπυρέλη (ποιήτρια, διδάκτωρ Λογοτεχνίας). Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αργυρούλα Ίσκου (φιλόλογος, τέως διευθύντρια Γενικού Λυκείου).

Με τη συλλογή ο δημιουργός αυτοσυστήνεται στο αναγνωστικό κοινό, προσδιορίζοντας όχι μόνο τις ποιητικές του συντεταγμένες, αλλά κι ορίζοντας ποιητικά την ιδεολογική του τοποθέτηση μες στον κόσμο. Πρόκειται για μία κοινωνική και πολιτική διακήρυξη απέναντι στο σύγχρονο αυτιστικό τρόπο ζωής και την αυστηρά καθορισμένη, εμμονική κι ανορθόδοξη λογοκρατική αντιμετώπιση τόσο του κοσμικού μυστηρίου όσο και του ανθρωπίνου βίου.

Στα ποιήματα προβάλλεται το νόημα της ενσυνείδητης και βιωμένης αγάπης, του έρωτα και του ονείρου, του ανθρωπισμού και της κοινής συλλογικής εμπειρίας ως μέσα διάθλασης μιας υπέρμετρης και υπερφίαλης ατομικότητας που τελικώς εκμηδενίζει την ύπαρξη. Ονειροπόληση και ρομαντισμός, νοσταλγία κι ομορφιά, επιθυμίες και ματαίωση. Μικρές μικρές ψηφίδες που συνθέτουν την εικόνα μιας ζωής ιδωμένης με τα μάτια του ποιητικού λόγου.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργίου γεννήθηκε το 1976 στο Αγρίνιο. Το 1998 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ζει στο Αγρίνιο με την σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Είναι λειτουργός της Μέσης εκπαίδευσης και τα τελευταία έντεκα χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του ως φιλόλογος στο Γενικό Λύκειο Γαβαλούς του δήμου Αγρινίου. Το βιβλίο Σὲ πρῶτο πληθυντικὸ είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο