Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου τίμησε σε ειδική εκδήλωση τον Αγρινιώτη δρομέα Φώτη Ζησιμόπουλο, νικητή του 39ου «Σπάρταθλον».


Τον Φώτη Ζησιμόπουλο συνόδευσαν συνάδελφοι του, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) και της Τροχαίας Αγρινίου....

Στην πλατεία Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον αθλητή μέσα σε χειροκροτήματα ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου :

«Το Αγρίνιο υψώνει τείχη υπερηφάνειας και υποδέχεται έναν σπουδαίο Αγρινιώτη. Φώτη, πέρασες στην ιστορία ενός μοναδικού αγώνα. Από τους πρόποδες της Ακρόπολης, στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, σε μια διαδρομή που περιγράφεται ως η πιο δύσκολη στον κόσμο. Έτρεξες σε δύσβατα μονοπάτια, στο πυκνό σκοτάδι, σε μια αναμέτρηση με τα όρια σου, σε μια πρόκληση με την ανθρώπινη αντοχή. Και τα κατάφερες. Το όνομα σου πέρασε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του 39ου «Σπάρταθλον». Στα χνάρια του Φειδιππίδη, πέτυχες μια θριαμβευτική νίκη. Με μια εκπληκτική απόδοση, που συγκλόνισε τους συναθλητές σου και ξεσήκωσε το κοινό, επέδειξες ψυχή και τόλμη. Ένας δικός μας δρομέας, ένα Αγρινιώτης θεματοφύλακας υψηλών ιδανικών. Ένας ένστολος που τιμά το Αστυνομικό Σώμα. Ας γίνει η επιτυχία σου κληρονομιά για όλα αυτά τα παιδιά που σήμερα σε χειροκροτούν και διδάσκονται από τον άθλο σου».

Συγχαρητήρια έδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Δ.Γαλαζούλας ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του Φ. Ζησιμόπουλου αναγνωρίζοντας παράλληλα την υπηρεσιακή του πληρότητα.

Στην ιστορική αξία του Αγώνα αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης σημειώνοντας μεταξύ άλλων : «Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια ημέρα από την αναχώρηση του από την Αθήνα, το μήνα Σεπτέμβριο. Στο φετινό αγώνα συμμετείχε ένα δικό μας παιδί, ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ο οποίος κατάφερε να κάνει το αδύνατο δυνατό. Το όνειρο, πραγματικότητα. Όχι μόνο κέρδισε αλλά έκανε και έναν φανταστικό χρόνο κατεβαίνοντας τις 22 ώρες».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Διονύσης Μπαρμπαρούτσης ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος ,οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Θεοδωρόπουλος,Π.Καψάλης, ΛΆραχωβίτης, Γ.Καραμητσόπουλος και η πρόεδρος της κοινότητας Αγρινίου Φωτεινή Βλάχου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο