Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ένας νεκρός μετά τα 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης


Iσχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:17, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άρβης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο......

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρο το νησί.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Αρκαλοχώρι.

Σημειώνεται ότι δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, στον Προφήτη Ηλία Αρκαλοχωρίου γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού δύο ανθρώπων μέσα από ναό. Ενώ στο χωριό Πατσίδερος γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισού ατόμου από κτίσμα που έχει καταρρεύσει. Στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεχγος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, κλείνουν όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Της σεισμικής δόνησης των 5,8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει και άλλες σεισμικές δονήσεις, έντασης 4,5 Ρίχτερ αλλά και μικρότερες.

aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο