Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμος για τα Παιδιά μας : Ζητούμε συνεχή, ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο σε θεσμικό επίπεδο.


Αγαπητοί Συνδημότισσες / Συνδημότες,

ως συνδυασμός είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε το ρόλο που μας έδωσε ο λαός κάνοντας αισθητή την παρουσία του συνδυασμού μας μέσα από πραγματικά εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις και κριτική που στοχεύουν στη διόρθωση των όποιων λαθών γίνονται κατά τη διοίκηση του δήμου μας, λάθη που είναι πολλές φορές ανθρώπινα και δυστυχώς αναπόφευκτα.....

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησα από το Δήμαρχο κο Λύρο, να προχωρήσουμε σε διάλογο – ενημέρωση για ένα πολύ σοβαρό θέμα όπως αυτό του ΧΥΤΑ και των απορριμμάτων σε συνεννόηση μάλιστα με τους αρχηγούς των παρατάξεων. Επίσημη απάντηση δεν έχουμε πάρει για το θέμα. Αντί για αυτή είδαμε με έκπληξη από τα μέσα ενημέρωσης να προαναγγέλλονται αποκαλύψεις για πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και με άρωμα δικαστηρίων. Η κίνηση αυτή οδήγησε εμάς αλλά και κάθε νοήμονα άνθρωπο στο συμπέρασμα ότι επιχειρείται μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κάτι που αποτελεί πάγια τακτική του Δημάρχου κάθε φορά που ξεσπά κάποιο θέμα το οποίο τον αφορά και τον "στριμώχνει" πολιτικά. Δε θα τον ακολουθήσουμε σ' αυτόν τον κατήφορο που επέλεξε. Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε υπέρ της διαδικασίας του διαλόγου ως θεμελιώδους διαδικασίας για μια δημοκρατικά λειτουργούσα κοινωνία.

Κε Δήμαρχε, με τη σημερινή σας συνέντευξη-μονόλογο πράξατε ένα θεσμικό ατόπημα. Οφείλατε εφόσον ισχυρίζεστε ότι έχετε σοβαρά στοιχεία για κακή διαχείριση στο δήμο μας να έρθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερώσετε το σώμα και ακολούθως να δώσετε όσες συνεντεύξεις θέλετε. Μάλλον όμως φοβάστε το διάλογο ή τα στοιχεία που έχετε δεν είναι και τόσο ακριβή (πολλά από αυτά δε τα αναφέρει σε προηγούμενες συνεντεύξεις με προφανή σκοπό τη λάσπη που άφθονα εκτοξεύει).

Κε Δήμαρχε, έστω και την ύστατη στιγμή κάνω έκκληση να αναλάβετε το ρόλο σας ως Δημάρχου και να ασχοληθείτε με τα προβλήματα του δήμου όπως πρέπει. Δεν είστε εισαγγελέας. Στείλτε ότι νομίζετε στη δικαιοσύνη και αφήστε τους αρμοδίους δικαστές και εισαγγελείς να κάνουν τη δουλειά τους. Ο λαός σας ψήφισε να λύσετε προβλήματα και δύο χρόνια αδράνειας είναι αρκετά.

Επιλέξατε για δικούς σας λόγους να μηδενίσετε το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών και να στείλετε κάποιες υποθέσεις στη δικαιοσύνη. Ο ρόλος σας ωστόσο δεν είναι αυτός. Έφτασε το μέσο της θητείας και ακόμα ασχολείστε με το τι παραλάβατε. Αυτό σημαίνει ότι ή δεν έχετε να επιδείξετε έργο και λύσεις στα προβλήματα ή είστε πολύ αργός στη διαχείριση αυτών. Και στις δύο περιπτώσεις κατά τη γνώμη μας επείγει να επανεξετάσετε πολλά πράγματα στη διοίκηση που ασκείτε. Να είστε σίγουροι όμως ότι τόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο και ο κόσμος έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για τα πεπραγμένα σας.

Έχετε καταλάβει ότι τα σκουπίδια είναι έξω από τις πόρτες μας; Τα προβλήματα είναι εδώ και μάλιστα κάποια δε περιμένουν άλλο. Έπρεπε να έχετε χαράξει συγκεκριμένη στρατηγική για την επίλυσή τους και εσείς αντί αυτού «πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα».

Κε Δήμαρχε, δηλώνουμε παρόντες στη μάχη για τα προβλήματα που ταλανίζουν το δήμο μας και τα οποία εσείς επιλέγετε να τα αποσιωπείτε ή να τα αγνοείτε. Ελπίζουμε ότι στο προαναγγελθέν τρίτο σας μονόπρακτο θα έχετε εμπεδώσει ότι η διοίκηση του δήμου έχει συνέχεια και ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές πλήρωσαν υπέρογκες οφειλές παρελθόντων ετών και μείωσαν κατά πολύ το χρέος.

Ζητούμε συνεχή, ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο σε θεσμικό επίπεδο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο