Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Με θερμά σχόλια η απονομή των χρηματικών βραβείων της Ένωσης Αγρινίου


Επιταγές 1.500 ευρώ σε 6 μαθητές που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές, από την Ένωση Αγρινίου. 
Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγκαλιάσει το θεσμό και το έδειξε ξανά στην εκδήλωση απονομής των επάθλων.....

Σε μια λιτή εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο από το 2016 οπότε και η Ένωση Αγρινίου αθλοθέτησε τα χρηματικά έπαθλα, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η απονομή των υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας που πέτυχαν την καλύτερη απόδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, o προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Σαρδέλης και Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Κώστας Νάκος ήταν εκεί για να συγχαρούν τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους. 

Τα χρηματικά έπαθλα των 1.500 ευρώ που έλαβε κάθε φοιτητής, σε επιταγή άμεσα εξαργυρώσιμη, έχουν περισσότερο το συμβολικό χαρακτήρα της επιβράβευσης της προσπάθειάς τους. Ταυτόχρονα, όμως, με αυτή την πρωτοβουλία, η Ένωση Αγρινίου θέλησε να δώσει ένα πρόσθετο κίνητρο στους μαθητές, ώστε να επιλέγουν σχολές με αγροτικό προσανατολισμό, αλλά και να στηρίξει οικογένειες από αγροτικές περιοχές του νομού μας.

Όσο για τα παιδιά που φέτος βραβεύτηκαν, ο κ. Κουτσουπιάς σημείωσε ότι η Ένωση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους, προσβλέποντας, μάλιστα, και σε μελλοντική συνεργασία μαζί τους. 

Μάλιστα, ο κ. Κουτσουπιάς εξήγησε το πόσο σημαντικό είναι να υπηρετεί κάποιος τον τόπο του και να εργάζεται για να βελτιωθούν οι συνθήκες σε αυτόν. 

Επίσης, μίλησε για την αξία της εκπαίδευσης, εστιάζοντας στο ότι η Ένωση Αγρινίου επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και στις προοπτικές που οι νέοι άνθρωποι μπορούν να διαμορφώσουν για την Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Σαρδέλης, απ' την πλευρά του μίλησε για τη σημασία της βράβευσης, υπό το πρίσμα της ενεργοποίησης του δυναμικού που διαθέτει ο τόπος μας, αναφερόμενος παράλληλα σε σταθερές αξίες της εκπαίδευσης, όπως η άμιλλα, η γνώση, η πρόοδος, τη συμβολή του Συνεταιρισμού στην οποία τόνισε ιδιαίτερα ο κ. Νάκος. 

Υποτροφία έλαβαν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροτικό προσανατολισμό και ακόμη τρεις που εισήχθησαν σε οποιαδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, να μην έχουν αποφοιτήσει από λύκειο των πόλεων του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς επιδίωξη της Ένωσης Αγρινίου είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές, που ενδεχομένως βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη.

Από την πρώτη κατηγορία βραβεύτηκε ο Κωνσταντίνος Κουρμούσης απ’ το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, η Αθανασία Μπισδούνη απ’ το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και η Κατερίνα Ζάκκα απ’ το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, ενώ από τη δεύτερη κατηγορία, υποτροφία έλαβαν η Κωνσταντίνα Χουλιάρα απ’ το ΓΕΛ Ευηνοχωρίου, η Θεώνη Μαρία Καφίρη απ’ το ΓΕΛ Αμφιλοχίας και Γεωργία Καρατζογιάννη απ’ το ΓΕΛ Νεοχωρίου.

Υπενθυμίζουμε η Ένωση Αγρινίου δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών, η οποία και έγινε με απόλυτη διαφάνεια και με μοναδικό κριτήριο τα μόρια εισαγωγής, από την ίδια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και τα Λύκεια του νομού. 

Οι βραβευθέντες φοιτητές πλέον και οι γονείς τους, που δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα όταν πληροφορήθηκαν ότι η Ένωση θα τους χορηγήσει υποτροφία, μίλησαν για μια ουσιαστική πρωτοβουλία, πολλαπλών μηνυμάτων.

e-ea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο