Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Πάτρα: «Μπλοκάρουν» το νεκροτομείο αρνητές-συγγενείς θανόντων από Covid


Ζητούν νεκροψίες, αμφισβητούν τους ιατρικούς φακέλους-«βλέπουν» στημένη βιομηχανία οι γιατροί

Οι αρνητές του κορωνοϊού κάνουν πλέον «ντου» στο νεκροτομείο της Πάτρας. Και καταφέρνουν να το «μπλοκάρουν»!.....

Oι ενέργειες οικογενειών ατόμων που κατέληξαν από κορωνοϊό, με τους συγγενείς να αμφισβητούν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και να κινούν διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν ιατρικές παραλείψεις δεν έχουν τελειωμό! Και φυσικά όπως συμβαίνει και με τις περιπτώσεις των ιστοσελίδων και «ομάδων του facebook» κάποιοι πίσω από αυτές τις κινήσεις βλέπουν ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, με δικηγόρους και τεχνικούς συμβούλους, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε αρνητές, προσπαθώντας να στρέψει τους συγγενείς του θανόντος εναντίον των γιατρών που είχαν αναλάβει την περίθαλψη του ασθενούς, ζητώντας αποζημίωση.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, πως ο τρόπος που κινούνται οι συγγενείς είναι σχεδόν πανομοιότυπος.

Αρχικά, προσφεύγουν σε αστυνομικό τμήμα κάνοντας καταγγελία ώστε να διενεργηθεί έρευνα για τυχόν ιατρικές παραλείψεις, που σημαίνει ότι ανοίγει φάκελος και εξετάζεται πιθανή ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη συνέχεια, η αστυνομία -ως οφείλει- δίνει εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής. Και εδώ αρχίζει ένας μεγάλος φαύλος κύκλος, αφού η νεκροτομή είναι αντικειμενικά αδύνατον να δώσει απαντήσεις, ακόμη και αν υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τα εσωτερικά όργανα που να δείχνουν επιπλοκές του συγκεκριμένου ιού, αν δεν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος.

Όπως είναι γνωστό, η ολοκλήρωση ενός εργαστηριακού ελέγχου απαιτεί τουλάχιστον 2 μήνες και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους συγγενείς -χρησιμοποιώντας μια προσωρινή αιτία θανάτου, για παράδειγμα «απροσδιόριστη αιτία»- να οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν κορωνοϊός. Και φυσικά να «διαδώσουν» στα social media πως και εκείνοι «έπεσαν θύματα της μεγάλης απάτης του κορωνοϊού» αφού ο γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου, έγραψε «κορωνοϊός», ενώ το νεκροτομείο και ο ιατροδικαστής… δεν το βεβαιώνει! Έτσι με τον τρόπο αυτό οι «αρνητές» στρέφονται νομικά εναντίον γιατρών ελπίζοντας σε μία καλή αποζημίωση!

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Τρίτη το νεκροτομείο της Πάτρας έμεινε κλειστό για 24 ώρες ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του, μετά τη διενέργεια νεκροτομής σε περιστατικό COVID-19. Οι συγγενείς της νεκρής προσέφυγαν στις αστυνομικές αρχές αμφισβητώντας την αιτία θανάτου, θέλοντας να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ιατρικών λαθών ή παραλείψεων, που οδήγησαν στον θάνατο του ασθενούς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε σε πανελλαδικό επίπεδο με αφετηρία την Πάτρα.

Νεκρός με… κορωνοϊό «έκλεισε» το νεκροτομείο Πατρών

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών να διενεργηθεί νεκροτομή στην υπόθεση του 41χρονου Πυργιώτη Νίκου Λυμπερόπουλου, που κατέληξε στο Νοσοκομείο Πύργου από COVID την περασμένη άνοιξη, ήταν η φλόγα που άναψε το φιτίλι για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις συγγενών που στρέφονται εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλέον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται τι θα γίνει αν τα περιστατικά αυτά πυκνώσουν, με τους γιατρούς, αφενός, να αναγκάζονται να δουλεύουν υπό το καθεστώς φόβου και αφετέρου υπηρεσίες με μεγάλο φόρτο δουλειάς, όπως το νεκροτομείο, να «παραλύουν» κάθε φορά που καλούνται να διαχειριστούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

ΣΤΗΜΕΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Αυτό που φαίνεται είναι να έχει στηθεί μία βιομηχανία σε βάρος γιατρών. Οι δικηγόροι που εμπλέκονται είναι από όλη τη χώρα. Υπάρχουν απειλές μηνύσεων και ζητούν επαλήθευση ευρημάτων των νοσοκομείων. Είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση. Ευτυχώς έχουν ενεργήσει οι δικαστικές αρχές βάζοντας κάποιο φρένο. Εμείς ζητάμε να υπάρξει προστασία του ιατρικού κλάδου. Ζητάμε ακαταδίωκτο με την έννοια της προστασίας της επιστημονικής αλήθειας. Έχουν απειληθεί και πατρινοί γιατροί, άλλωστε ποιος δεν έμαθε για το εξώδικο στο Νοσοκομείο Ρίου» τόνισε.

Η κυρία Μαστοράκου προχώρησε και σε μία ακόμη πολύ σοβαρή καταγγελία. Όπως είπε τους παίρνουν τηλέφωνα στα ιατρεία τους ή όταν έρχονται ασθενείς και οι γιατροί τους μιλούν για κορωνοϊό, δέχονται μία επιθετική συμπεριφορά. «Νομίζω ότι πλέον φθάσαμε στο σημείο οι αρνητές να έχουν δογματική συμπεριφορά» καταλήγει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

pelop.gr

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο