Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ


Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αγρινίου η προβολή του ντοκιμαντέρ του Αγρινιώτη Χρήστου Μαγκλίνη «Μια μπομπίνα αναμνήσεις» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Ελληνίς», τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.....

Μια ταινία που ζέστανε τις αναμνήσεις όσων παραβρέθηκαν χθες το βράδυ στον κινηματογράφο αλλά και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε μέσα σε αυτόν, με τις ανάγλυφες μαρτυρίες όλων όσων πέρασαν από το κινηματογραφικό πανί, μιλώντας για την ιστορία του κινηματογράφου της πόλης και ειδικότερα του Δημοτικού κινηματογράφου «Ελληνίς».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου εστίασε στην αγάπη των Αγρινιωτών για τον κινηματογράφο και ότι η συντήρηση και εξέλιξη των Δημοτικών κινηματογράφων του Αγρινίου ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου. Συνέχισε λέγοντας ότι:ανάμεσά μας απόψε βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι ο καθένας από άλλη σκοπιά και με άλλη ιδιότητα αγάπησε και υπηρέτησε τον κινηματογράφο στην πόλη μας. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές μας. Τέλος συνεχάρη τον νεαρό ταλαντούχο Χρήστο Μαγκλίνη και του ευχήθηκε να συνεχίσει να δημιουργεί.

Στη συνέχεια ο Σκηνοθέτης Χρήστος Μαγκλίνης δήλωσε ότι η ταινία του, είναι μία καταγραφή της κινηματογραφικής εμπειρίας στην πόλη μας που εστιάζει όχι μόνο στην ιστορία αλλά και στο πως βίωσαν οι άνθρωποι το κινηματογραφικό θαύμα και στο πως επιβίωσε μέχρι σήμερα. Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγρινίου κ.Γιώργο Παπαναστασίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου για την βοήθεια τους καθώς επίσης όλους όσους κατέθεσαν αναμνήσεις και σκέψεις αλλά και για την υπομονή τους μπροστά στο βασανιστήριο του φακού .Κλείνοντας τόνισε ότι , σημασία έχει να θυμηθούμε, να γνωρίσουμε και να προβληματιστούμε για το μέλλον του κινηματογράφου στην πόλη δηλαδή για την παρουσία της 7ης τέχνης στις ζωές μας.

Στην ταινία εμφανίστηκαν κατά σειρά : Κώστας Πατρώνης, Λάμπρος Τσιτσιμελής, Κώστας Βοσκόπουλος, Θανάσης Γαλαζούλας, Θωμάς Μανιάκης, Βαγγέλης Κρικοχωρίτης, Θανάσης Βαλαώρας, Λευτέρης Τηλιγάδας, Χριστίνα Μπαλάσκα, Γιώργος Γαλανόπουλος, Γιούλα Τζογάνη, Ηλίας Λαίνας, Ζαχαρίας Καλόφωνος, Ιωάννα Σερμιντζέλη.

Αφιερώθηκε στους μηχανικούς προβολής:

Γιώργος Χατζηελευθερίου, Θανάσης (Σάκιας) Τσαλαβράς, Γιώργος Βοσκόπουλος, Νίκος Βοσκόπουλος, Κώστας (Μπέμπης) Αργιαδίτης, Κώστας Βοσκόπουλος, Θωμάς Μανιάκης, Γιώργος Μανιάκης, Πάνος Λουπέτης, Νήσας Σαμψών, Γιώργος Βελούδας, Δημήτρης(Αβώρ) Χριστοδούλου, Χρήστος Τσοκάντας, Θανάσης Γαλαζούλας, Θανάσης Ρεντζέπης, Ευθύμιος Ευθυμίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο