Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Αιτωλοακαρνανία: Νέες άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για έργα αντλησιοταμίευσης ενέκρινε η ΡΑΕΆδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για 8 σταθμούς αντλησιοταμίευσης σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο έλαβε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με τις σχετικές αποφάσεις να αναρτώνται στην πλατφόρμα της Διαύγεια.....

Οι αποφάσεις της ΡΑΕ λήφθηκαν κατά την τακτική συνεδρίασή της, στην Ολομέλεια της 9ης Σεπτεμβρίου 2021. Τα έργα αφορούν στις περιοχές Αγρίνιο, Αμφιλοχία και Άρτα.

Τα έργα είναι τα εξής:

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αντλησιοταμιευτικό (αποθηκευτικό) σταθμό παραγόμενης ισχύος 685 ΜW και ικανότητας άντλησης 716 MW, στην θέση «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Ι» στην Δημοτική Ενότητα Θέρμου του Δήμου Θέρμου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αντλησιοταμιευτικό (αποθηκευτικό) σταθμό παραγόμενης ισχύος 191,2 ΜW και ικανότητας άντλησης 209 MW, στην θέση «ΡΑΧΗ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ» της Δημοτικής Ενότητας Στρατού του Δήμου Αγρινίου και της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου του Δήμου Αμφιλοχίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αντλησιοταμιευτικό (αποθηκευτικό) σταθμό παραγόμενης ισχύος 138,6ΜW και ικανότητας άντλησης 98,27 MW, στην θέση «ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΙ» των Δημοτικών Ενοτήτων Ινάχου και Αμφιλοχίας του Δήμου Αμφιλοχίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αντλησιοταμιευτικό (αποθηκευτικό) σταθμό παραγόμενης ισχύος 195,2 ΜW και ικανότητας άντλησης 137,94 MW, στην θέση «ΔΑΙΜΟΝΟΠΥΡΓΙΑ» της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου του Δήμου Αμφιλοχίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αντλησιοταμιευτικό (αποθηκευτικό) σταθμό παραγόμενης ισχύος 171,6 ΜW και ικανότητας άντλησης 120,7 MW, στην θέση «ΔΙΑΣΕΛΛΑ» του Δήμου Παρακαμπυλίων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αντλησιοταμιευτικό (αποθηκευτικό) σταθμό παραγόμενης ισχύος 36,6 ΜW και ικανότητας άντλησης 51,9 MW, στην θέση «ΠΑΛΙΟΣΤΑΝΗ» στην Δημοτική Ενότητα Βλαχερνών του Δήμου Αρταίων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αντλησιοταμιευτικό (αποθηκευτικό) σταθμό παραγόμενης ισχύος 142 ΜW και ικανότητας άντλησης 101 MW, στην θέση «ΦΙΛΟΣ» στην Δημοτική Ενότητα Ινάχου του Δήμου Αμφιλοχίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αντλησιοταμιευτικό (αποθηκευτικό) σταθμό παραγόμενης ισχύος 72 ΜW και ικανότητας άντλησης 50 MW, στην θέση «ΤΣΟΥΓΚΑΡΙΑ» της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Πηγή: energypress.gr
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο