Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Έκλεισε η πλωτή εξέδρα στο πάνω Μύτικα για λόγους ασφαλείας και επίκειται η επισκευή ή η αντικατάσταση της. Είναι επείγον να γίνει.



Παρά τα εντάλματα πληρωμής χιλιάδων ευρώ του Λιμενικού Ταμείου, που κόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια στον Μύτικα από την τέως διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, η πλωτή σκαλωσιά στο πάνω Μύτικα παραδόθηκε σε άθλια κατάσταση. Το ένα ράουλο είχε φύγει, η λαμαρίνα που πατούσαν τα ράουλα τρυπημένη, σκουριά, άβαφη κ.λπ......
Το Λιμενικό Ταμείο έκανε κάποιες μικρές επισκευές τον Ιούλιο του 2020. Τρίψιμο και βάψιμο.
Με παρέμβαση του Προέδρου του Μύτικα και συνδρομή του Λιμενικού Ταμείου, έγιναν εργασίες συντήρησης τον Σεπτέμβριο του 2020 (δείτε εδώ) και η κατάσταση μαζεύτηκε.
Τον Φεβρουάριο του 2021 έφυγε από την θέση της και με επέμβαση διορθώθηκε (δείτε εδώ).
Το Απρίλιο του 2021 η πλωτή παρουσίασε πάλι προβλήματα με σανίδες να φεύγουν και μάλιστα συνέβη και ένα ατύχημα εκεί (δείτε εδώ). Πάλι με παρέμβαση του Προέδρου του Μύτικα έγιναν εργασίες και η σκαλωσιά επανήλθε και όλο το καλοκαίρι ήταν προσβάσιμη χωρίς κανένα πρόβλημα.
Εδώ και 20 μέρες πάλι παρουσίασε προβλήματα, πάλι έγινε παρέμβαση και στερεώθηκαν σανίδες, όμως πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Έχουν σαπίσει σίδερα από κάτω και γενικά η σκαλωσιά αυτή θέλει μία πιο βαριά συντήρηση ή αν δεν συμφέρει οικονομικά, καλύτερα να αλλάξει και να μπει μία καινούρια.
Ο Πρόεδρος πολύ σωστά τοποθέτησε για λόγους ασφαλείας κορδέλα και άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει η επισκευή της ή η ολική αντικατάσταση της. Αρκετά χάθηκε χρόνος να προσπαθούμε να κρατήσουμε σε ζωή έναν εξοπλισμό που τα έχει φάει τα ψωμιά του όπως φαίνεται.
Αν δεν υπάρχει περίπτωση με μία βαριά συντήρηση να πάρει ζωή για άλλα 4-5 χρόνια ας αντικατασταθεί. Αυτή είναι η δική μας γνώμη.
mytikaspress

4 σχόλια:

  1. Η Αλυζία στο έλεος.
    Δεν έχουν τελειωμό τα επικίνδυνα σημεία !!!!
    Πρώτα το νηπιαγωγείο τώρα η γέφυρα ο φωτισμός που εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ...
    Εγκαταλείψατε τον δήμο ..
    Κύριοι της δημοτικής αρχής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας δουλεύετε? Ότι γίνετσι γίνεται για την αλυζια. Ας είναι καλά ο πουρναρας κ το γραφείο τύπου. Έλα μια βόλτα αστακό κ φυτείες να δεις τι σημαίνει εγκατάλειψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12 38
    ΚΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟΣ .ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τη φωτογραφία που βλέπουμε σήμερα ρωτάμε δικαιωματικά και γιατί είναι άβαφη? Γιατί είναι σκουριασμένη το 2021?
    Είναι δυνατόν μετά από δύο χρόνια ημίμετρων με μικροσυντηρησεις ή μικροπαρεμβάσεις η τραυματισμούς, όπως παραδέχεται το δημοσίευμα, να ομιλούμε για άθλιες παραδοθείσες καταστάσεις άλλων ετών?
    Τα επικίνδυνα τα ιεραρχούμε και τα φτιάχνουμε πρωτα- πρωτα και έπονται τα υπόλοιπα. Μετά τις εκλογες του 2019 ποιος ιεράρχησε τί και τι έγινε τελικά στα δύο χρόνια? Πρεπει να μπει τέλος στη παρελθοντολογία γιατί προσβάλει τη νοημοσύνη μας. Με τη λογική αυτή μετά τις εκλογές του 2023 κάποιοι άλλοι θα λένε:
    Ας απαντήσει καποιος σε αυτό? Επί του θέματος το μόνο που μένει να συζητηθεί είναι τι πρέπει να γινει ΣΗΜΕΡΑ. Να επισκευαστεί ριζικώς ή να αντικατασταθεί με άλλου τύπου λετουργική και ασφαλής και να αντέχει στις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές και λοιπές συνθηκες στις οποιες υφίσταται καθημερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο