Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Κέντρο Υγείας Μύτικα: Ευοίωνες εξελίξεις - Τα καλά νέα.


KΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ MYTIKA
ΕΥΟΙΩΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.


Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μύτικα! Επιτέλους έλαβε τέλος η σύνδεση του νέου κτηρίου του Κ.Υ. με το δίκτυο ύδρευσης και τελευταία με το δίκτυο της ΔΕΗ, με αδικαιολόγητη καθυστέρηση περισσότερο από ένα (1) χρόνο!....
Από τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, που δεν έπαψα να έχω, σαν ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, με την 6η Υ.ΠΕ, προχθές ημέρα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, Διευθυντικό Στέλεχος της Υπηρεσίας αυτής, μου έδωσε τις παρακάτω πληροφορίες: Οι δημοπρατήσεις για τον εσωτερικό εξοπλισμό του νέου κτιρίου έχουν γίνει, και η προμήθεια μέρους του εξοπλισμού επιτεύχθηκε, ενώ για ορισμένο εξοπλισμό δεν υπήρχαν προσφορές και επαναλήφθηκε η δημοπράτηση και ο φάκελος με τις προσφορές θα ανοίξει, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.
Ευχάριστα τα νέα λοιπόν, έστω και αργοπορημένα, για να ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ του νέου κτηρίου που θα λαμπρύνει τον Μύτικα και θα πλημμυρίσει με αισθήματα αισιοδοξίας, ελπίδας και ασφάλειας όλους τους κατοίκους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και των δύο απέναντί μας νησιών Καλάμου και Καστού!
Εκείνο όμως που σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής μας αισθάνονται με ιδιαίτερη ικανοποίηση, αποτελεί το ευχάριστο γεγονός ότι το Κ.Υ. Μύτικα λειτουργεί εύρυθμα και ανελλιπώς κάθε μέρα, αφού σε αυτό υπηρετούν πέντε Αγροτικοί Γιατροί και ο Γενικός Γιατρός Διευθυντής του Κ.Υ. Μύτικα κύριος Ιωάννης Χρόνης και έρχονται κατά διαστήματα από το Νοσοκομείο Αγρινίου, ο Συντονιστής Γιατρός της ΤΟΜΥ Αγρινίου κύριος Ποσονίδης, με δύο άλλους ειδικευόμενους Γιατρούς.
Επίσης στο Κ.Υ. Μύτικα, υπηρετούν δύο νοσηλεύτριες και μία παρασκευάστρια και ένας οδηγός του ασθενοφόρου αυτοκινήτου.
Με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι το δικό μας Κ.Υ. Μύτικα λειτουργεί εύρυθμα και το καλοκαίρι ακούσαμε ευνοϊκά σχόλια από ντόπιους και ξένους τουρίστες οι οποίοι επισκέφτηκαν τους Γιατρούς για προβλήματα της υγείας τους. Τα συγχαρητήριά ανήκουν στους μοχθούντες Γιατρούς, το Νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό.
Αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα έχουμε και το νέο σύγχρονο κτήριο πανέτοιμο, που θα λαμπρύνει τον τόπο μας και θα αποτελέσει τον ακοίμητο ΦΡΟΥΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στην περιοχή μας!
Όλοι μας πρέπει να ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ! Αλύζιοι, Καλαμισάνοι, Καστιώτες, ΑΠΟΔΗΜΟΙ στην ΕΛΛΑΔΑ και στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Έλθετε ΑΡΩΓΟΙ να καταστήσουμε το Κ.Υ. Μύτικα μία μικρή επαρχιακή ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, όπως λειτουργούσε στην αρχή το υπάρχον, που το ίδρυσαν οι φίλοι μας οι Σουηδοί! Ναι ήταν μία μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα με 10 κρεβάτια, όπου νοσηλεύονταν ασθενείς και γίνονταν και τοκετοί!
Τελειώνοντας το σημερινό δημοσίευμα μου, αισιοδοξώ ότι δεν θα διαψευσθούμε στις προσδοκίες και προβλέψεις μας, καθ’ όσον ο συνεχώς αυξανόμενος ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στον Μύτικα, Κάλαμο και Καστό, θα ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ της ίδιας της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για την ΠΛΗΡΗ και ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Κ.Υ. Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας! Ο Θεός βοηθός! Όμως οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει»! Να κουνάμε και εμείς τα χέρια μας! Και οι βουλευτές μας και οι ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ, δημοτική αρχή και 6η Υ.ΠΕ! Το ευχόμαστε!

Μύτικας 29 Σεπτεμβρίου 2021

Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο