Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Κυψέλη Αγρινίου: Εκδήλωση της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου


Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί στην εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ στο μνημείο στη Κυψέλη Αγρινίου.....

Η ανακοινωση:

Καλούμε τους βιοπαλαιστές Αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου. Που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτώβρη 10.30 π.μ στο μνημείο στη Κυψέλη.

Ο Μήτσος Βλάχος δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής της τότε αστικής κυβέρνησης στο συλλαλητήριο των καπνοπαραγωγών 8 Σεπτέμβρη 1962 στο χωριό Κυψέλη της Αιτωλοακαρνανίας.

Συνάδελφοι Αγρότες θέλουμε να φωτίσουμε τους λόγους όπου οι καπνοπαραγωγοί της Ακαρνανίας οδηγήθηκαν σ’ αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία βάφτηκε με το αίμα του Μήτσου Βλάχου .Χαμηλές τιμές προϊόντων, Μεγάλο κόστος παράγωγης ,ανοιχτές τιμές προϊόντων ,και σε πολλές των περιπτώσεων απλήρωτη παραγωγή.

Αν και πέρασαν 59 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Μήτσου Βλάχου τα αιτήματα ,τα μηνύματα εκείνης της εποχής είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ .Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που πηρέ την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με την ίδια ένταση την αντιλαϊκή πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε που σπρώχνει με γρήγορους ρυθμούς στον αφανισμό φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους.

Φόροι χαράτσια του ΕΝΦΙΑ υψηλές εισφορές σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ έρχονται να προστεθούν στο μεγάλο κόστος παράγωγης. Την ώρα που οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την φετινή παραγωγή, έχοντας να αντιμετωπίσουν αβοήθητοι από την κυβέρνηση, το φαινόμενο της «ακαρπίας» σε μια σειρά καλλιέργειες, καταστροφές από τους καύσωνες του καλοκαιριού, έρχονται να προστεθούν οι αυξήσεις στις τιμές ρεύματος των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Οι αυξήσεις στο ρεύμα, στις τιμές των ζωοτροφών και των αγροτικών εφοδίων, το κόστος του πετρελαίου εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής, που σε συνδυασμό με τις τιμές πώλησης στους εμπόρους, αφήνουν χωρίς εισόδημα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, κάνοντας απαγορευτικό για αρκετούς από εμάς να συνεχίσουμε την παραγωγή και την επόμενη χρονιά.

Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες οτι αυτή η πολιτική είναι θηλιά στο λαιμό των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που τους οδηγεί στον αφανισμό. Απέναντι σε αυτή την πολιτική ένας δρόμος υπάρχει ο δρόμος του αγώνα της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική που μας ξεκληρίζει, η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και της υπαίθρου για την ανατροπή της .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ

agriniopress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο