Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αγρίνιο: Μικρή η ανταπόκριση για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον


Μέσα σε τρεις εβδομάδες λειτουργίας του προγράμματος στην περιοχή του Αγρινίου έγιναν μόλις 25 εμβολιασμοί....

Εδώ και τρεις εβδομάδες ξεκίνησαν από Κέντρο Υγείας Αγρινίου οι διαδικασίες για την έναρξη των κατ’ οίκον εμβολιασμών από κινητά συνεργεία, τα οποία συγκροτούνται από ένα γιατρό και ένα νοσηλευτή, οι οποίοι μετακινούνται με όχημα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όλο το φάσμα του δήμου Αγρινίου και εμβολιάζουν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson άτομα που διαθέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις αδυναμίας μετακίνησης!

Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, των τρίων εβδομάδων, μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 25 εμβολιασμοί σύμφωνα με την Πρόεδρο των Γιατρών του Κέντρου Υγείας Αγρινίου Ντίνα Σιδέρη.


H Πρόεδρος των Γιατρών του Κέντρου Υγείας Αγρινίου Ντίνα Σιδέρη

Τη δήλωση επιθυμίας εμβολιασμού ενός ατόμου που διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις στην πλατφόρμα έχουν το δικαίωμα να την κάνουν τόσο οι ιδιώτες γιατροί, όσο και οι γιατροί που εργάζονται σε κάποιο δημόσιο φορέα!

Το κινητό κλιμάκιο πραγματοποιεί δύο φορές την εβδομάδα επισκέψεις για εμβολιασμό κατ’ οίκον, ενώ την πρώτη εβδομάδα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13 εμβολιασμοί!

Οι παθήσεις που έχουν οδηγήσει στην αδυναμία μετακίνησης και που προβλέπονται για την ένταξη του ασθενούς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εμβολιασμών μπορεί να είναι η νόσος τελικού σταδίου, παραπληγία, τετραπληγία, ημιπληγία, η νόσος του Πάρκινσον σε προχωρημένο στάδιο, άνοια προχωρημένου σταδίου, γεροντική εξασθένηση και αδυναμία, σοβαρές κακώσεις απότοκες ατυχήματος, σοβαρές ρευματολογικές παθήσεις κλπ που έχουν επιφέρει κατάργηση κινητικότητας, βαριά ψυχική ή νοητική νόσο ή άλλο παθολογικό αίτιο που έχει οδηγήσει μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλο σε αδυναμία κίνησης. Τα άτομα αυτά δικαιούται εμβολιασμό κατ’οίκον και μόνο.

Το κλιμάκιο ανάλογα με τις αιτήσεις που υπάρχουν στην πλατφόρμα κάθε εβδομάδα σχεδιάζει το δρομολόγιό του, ώστε να εμβολιάσουν άμεσα και με ασφάλεια τα άτομα που πρέπει και το έχουν δηλώσει.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο