Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Δ. Ράπτης: «Η ΔΕΗ βάζει ‘ταφόπλακα’ στους αγρότες της Κατοχής»


«Η καλλιεργητική περίοδος ολοκληρώνεται και μαζί με αυτήν οι κόποι τόσων ανθρώπων της περιοχής είναι ενα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή», αναφέρει σε δήλωση του ο Ανεξάρτητος Δημ. Συμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου, Γεωπόνος, Δημήτρης Ράπτης......

Ράπτης Δημήτρης
Γεωπόνος MSc
Ανεξάρτητος Δημ. Συμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου»



Σε δήλωση του αναφορικά με την διακοπή λειτουργείας του ΤΟΕΒ Κατοχής αναφέρει τα εξής:.

«Τις τελευταίες μέρες οι αγρότες που καλλιεργούν στον κάμπο της Κατοχής αναγκάστηκαν να γίνουν θεατές σε μια παράσταση πέρα απο κάθε φαντασία. Η ΔΕΗ βάζει τέλος στην λειτουργεία του ΤΟΕΒ Κατοχής λόγω χρεών. Η κακοδιαχείρηση όσων αφορά την διοίκηση του οργανισμού όλα αυτά τα χρόνια και συνάμα οι οφειλές προς αυτον οδήγησε σε οικονομικό τέλμα.

Η χρονική στιγμή όπου πραγματοποιειται η συγκεκριμένη ενέργεια από την πλευρά της ΔΕΗ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εκατοντάδες παραγωγούς της περιοχής. Μια «στροφή» πριν την λήξη της καλλιεργητικής περιόδου δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στους παραγωγούς. Το χτύπημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε τόσες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοι τα 2 τελευταία χρόνια, μειωμένη ζητηση προιόντων λόγω covid19, ανατιμήσεις γεωργικών εφοδίων – πετρελαίου και φυσικά τις φυσικές καταστροφές λογω της κληματικής αλλαγης.

Η καλλιεργητική περίοδος ολοκληρώνεται και μαζί με αυτήν οι κόποι τόσων ανθρώπων της περιοχής είναι ενα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή. Ας αναλογιστούν οι υπευθυνοι, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο θα επέλθουν τόσες οικογένειες από την επικείμενη καταστροφη και ας δείξουν μια υποτυπώδη ανθρωπιά.

Είναι χρέος της πολιτείας να σταθεί για μια φορά αρωγός στο πλευρό των ανθρώπων αυτών που μοχθούν καθημερινά μέσω της ενασχόλησης τους με τον πρωτογενή τομέα παραγωγης. Ας μην μπει η «ταφοπλακα» στην οικονομία της περιοχής μας.


agriniopress

2 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΚΥΡΙΕ ΡΑΠΤΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ Η ΔΕΗ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΗΔΗΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΡΑΠΤΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΕΦΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΣΗ ΚΛΑΨΑ,ΨΑΞΕ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι έχουμε περάσει το σημείο παραλογισμου και παραφροσύνης. Τα ΤΟΕΒ δεν πληρώνουν και φταίει η ΔΕΗ; Αυτοί που δεν πληρώνουν δεν έχουν ευθύνη; Επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε και να μάθουμε να πληρώνουμε. Πρέπει να αποδίδονται ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να σταματήσουμε να υπερασπιζομαστε τα λαμογια και τα κάθε λογής "τσιμπουρια,χρησιμοποιώντας σαθρά επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο