Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Τρενάκι στην Τριχωνίδα;


Προς το παρόν όμως μελέτη για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης
Παρουσιάστηκαν χθες οι προτάσεις που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, «Μελέτη στρατηγικής χωροταξικής ανάπτυξης της περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας» τον οποίο είχε προκηρύξει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης......

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα brainstorming αναφορικά με την ανάπτυξη της Τριχωνίδας. Το πιο χειροπιαστό από όσα ειπώθηκαν χθες στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι πριν λίγες μέρες αναδείχτηκε ο ανάδοχος που θα εκπονήσει τη μελέτη για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης και τον σχεδιασμό της παραλίμνιας διαδρομής της Τριχωνίδας.


Η μελέτη, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η μελέτη αυτή και η υλοποίηση του έργου που θα ακολουθήσει είναι σίγουρα ένα πρώτο βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής.


Από εκεί και πέρα από ιδέες ανέκαθεν πηγαίναμε καλά σε αυτή τη χώρα, από πράξεις πάσχουμε….


Για την ιστορία πάντως η μελέτη που πήρε το πρώτο βραβείο εμπεριέχει μεταξύ άλλων και την ιδέα της λειτουργίας ηλεκτροκίνητου τρένου, μέγιστης χωρητικότητα 150 ατόμων, το οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιεί κυκλική τροχιά σε όλη την περίμετρο της λίμνης Τριχωνίδας εξυπηρετώντας και τους παραλίμνιους οικισμούς, αλλά έχοντας και στάσεις σε σημεία ειδικού ενδιαφέροντος.


Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο