Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση Θανάση Καββαδά με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Ιωάννη Καρβέλη

 


Νέο ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής – Μόνιμος ψυχίατρος στο Νοσοκομείο Λευκάδας - Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του πρώην Ξενοδοχείου Αβέρωφ – Συνάντηση Θανάση Καββαδά  με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Ιωάννη Καρβέλη.....


Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για όλα τα θέματα υγείας του Νομού είχαν ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννης Καρβέλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα.

Ο Βουλευτής τον ευχαρίστησε για τη διάθεση στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής ενός από τα 10 ασθενοφόρα που παρέλαβε πρόσφατα η 6η ΥΠΕ, κάτι που στο παρελθόν είχε ζητήσει και είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα υλοποιηθεί. Μέσα στον Οκτώβριο θα παραληφθεί από το Κέντρο Υγείας.

Σε ό,τι αφορά το Κέντρο Υγείας Λευκάδας, και ενώ έχουν προχωρήσει οι εργασίες για την επισκευή του, χρειάστηκε μία συμπληρωματική μελέτη, η οποία έχει ολοκληρωθεί, ώστε μέσα στον επόμενο μήνα να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση και των εργασιών που απαιτούνται, ύψους 25.000 ευρώ, προκειμένου το Κέντρο Υγείας Λευκάδας να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η στελέχωση του Νοσοκομείου Λευκάδας. Ο κ. Καββαδάς επεσήμανε ότι από τις 15 θέσεις ΤΕ νοσηλευτών που είχε εγκρίνει το Υπουργείο, προσλήφθηκαν 3 άτομα και αναμένονται 2 ακόμη. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθούν όλες οι θέσεις, καθώς στη λίστα των υποψηφίων δεν υπήρχαν άλλοι με τα τυπικά προσόντα. Επιπλέον, προσλήφθηκαν μία μαία και 2 άτομα γενικών καθηκόντων.

Ζήτησε από το Διοικητή την έγκριση νέας λίστας θέσεων που έχει στείλει το Νοσοκομείο, αυτή τη φορά για 10 νοσηλευτές ΔΕ, που στη συνέχεια θα εγκριθούν από το Υπουργείο, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες.

Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η προσωρινή αναπλήρωση, για 3 μήνες σε πρώτη φάση, 7 επιπλέον θέσεων (5 νοσηλευτών και 2 τραυματιοφορέων) που αφορούν ανεμβολίαστους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι θέσεις θα έχουν εγκριθεί μέχρι την Παρασκευή.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε για το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγου. Ο Βουλευτής ζήτησε και εξασφάλισε τη διαβεβαίωση του Διοικητή ότι θα καλυφθεί το Νοσοκομείο, μέχρι τέλος του μήνα, αλλά και όλο τον Οκτώβριο με ιατρούς αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας. Παράλληλα συνεχίζονται οι προκηρύξεις και οι ενέργειες για την εξασφάλιση μονίμων ιατρών.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου, η οποία πρόσφατα επέστρεψε στη διαχείριση του ΓΝ Λευκάδας, ώστε να αναζητηθούν τρόποι για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευσή τους, με οποιονδήποτε τρόπο κρίνει πρόσφορο το Νοσοκομείο.

Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Πήρα την πρωτοβουλία να επισκεφθώ στην Πάτρα τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη ώστε να δρομολογήσουμε όσα πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον για την Υγεία στο Νομό μας.

Πολύ καλές εξελίξεις υπάρχουν, αφενός στο θέμα του ασθενοφόρου που τις προσεχείς ημέρες θα έρθει, όπως είχα υποσχεθεί, στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής, και αφετέρου στο διαγωνισμό για την ολοκλήρωση του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Λευκάδας, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Επίσης, θεωρώ πολύ θετική την πρόσφατη απόφαση για να περιέλθει και πάλι στα χέρια του Νοσοκομείου μας η ακίνητη περιουσία του. Η περιουσία του Νοσοκομείου που είχε πάει στο ΠΕΣΥ (Περιφερειακό Εθνικό Σύστημα Υγείας) από το 2008 και στη συνέχεια στη ΔΥΠΕ, με διαπιστωτική πράξη στις 22/9/2021 μεταβιβάζεται η κυριότητά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας. Οπότε πλέον το Νοσοκομείο μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία του.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος και για το πρώην Ξενοδοχείο Αβέρωφ, και μπορούμε πλέον να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί προς όφελος του Νοσοκομείου και της λευκαδίτικης κοινωνίας. Το θέμα είχα ανακινήσει από τον Νοέμβριο του 2020, σε συνάντησή μου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μπάκαβο, είχε ξεκινήσει η καταγραφή αγροτεμαχίων, οικοπέδων, κατοικιών, καταστημάτων και άλλων κτιρίων ιδιοκτησίας του ΓΝ Λευκάδας και χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαστε πλέον σε θέση να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Τέλος, το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η στελέχωση του Νοσοκομείου μας. Τον τελευταίο χρόνο είδαμε αλματώδη βελτίωση, με 10 μόνιμους νέους ιατρούς και δεκάδες προσλήψεις νοσηλευτικού, βοηθητικού και λοιπού προσωπικού. Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου αναλαμβάνει υπηρεσία ένας ακόμη μόνιμος ιατρός Ψυχίατρος, ενώ διαρκώς εγκρίνονται νέες θέσεις προς κάλυψη.

Βεβαίως, δεν μπορώ να μην μιλήσω και για το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγου - ένα πρόβλημα διαχρονικό, αφού οι ανάγκες καλύπτονταν είτε από επικουρικούς είτε από προσωρινές διαθέσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία διότι δεν έχει καταστεί δυνατό να καλυφθούν οι 2 από τις 3 οργανικές θέσεις. Κάνουμε προσπάθεια ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, όμως σε δύο διαδοχικές προκηρύξεις οι θέσεις έμειναν άγονες, δηλαδή δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ιατρούς της ειδικότητας. Αυτή τη στιγμή τρέχει μία νέα τρίτη προκήρυξη για τις δύο θέσεις μονίμων αναισθησιολόγων, που ελπίζω να μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα αγωνιζόμαστε για να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι ασθενείς. Σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, όμως κανείς δεν εγγυάται ότι πάντα θα βρίσκεται διαθέσιμος ιατρός και βεβαίως δεν μπορεί μια προσωρινή λύση να γίνεται μόνιμη. Καταβάλλω προσπάθειες και με το Υπουργείο, στην πρόσφατη συνάντησή μου με την νέα Υπουργό είχαμε και μια συζήτηση για τα πιθανά κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν, ώστε το πρόβλημα του αναισθησιολόγου, αλλά και κάθε άλλη έλλειψη σε ειδικότητες που προκηρύσσονται και δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, να καλυφθεί με μόνιμους γιατρούς.

Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κύριο Ιωάννη Καρβέλη, για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε από την πρώτη στιγμή, καθώς και τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ιωάννη Μπάκαβο διότι με τη συμβολή όλων και βεβαίως με τη βοήθεια της Κυβέρνησης, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λευκάδας, των υπηρεσιών υγείας του νομού και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας. Η προσπάθεια συνεχίζεται.»

1 σχόλιο:

  1. Να πάρετε αναισθησιολόγο απο τον στρατό Κύριε Βουλευτά αν δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος, που δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο