Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Χριστίνα Σταρακά: «Ταφόπλακα στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου βάζει η ελάχιστη βάση εισαγωγής του Υπουργείου Παιδείας»


Τις καταστροφικές συνέπειες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή από την επίμαχη διάταξη της ελάχιστης βάσης εισαγωγής εκφράζει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά με αφορμή την ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων στα Πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Σταρακά κάνει λόγο για ένα «νέο Σχέδιο Αθηνά από την πίσω πόρτα» καθώς, όπως υποστήριξε, το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση βάζει οριστικά λουκέτο στα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου και κατ’ επέκταση ταφόπλακα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του τόπου μας.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στο Τμήμα Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής που εδρεύει στο Αγρίνιο, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 234, οι εισακτέοι ανέρχονται σε 88 .

Στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας (Αγρίνιο)οι προσφερόμενες θέσεις είναι 187 και οι επιτυχόντες 123 .

Στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος (Αγρίνιο)οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 157 και οι επιτυχόντες είναι 21 .Στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Μεσολόγγι), όπου οι προσφερόμενες θέσεις εισακτέων ήταν 223, οι επιτυχόντες είναι 29.

Στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας- Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι), ενώ οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 178, μόλις 13 είναι οι εισακτέοι.



«Εδώ δεν μιλάμε για συρρίκνωση αλλά για εξαφάνιση», επισημαίνει η Χριστίνα Σταρακά και προσθέτει: "Αφού πρώτα πω ένα μεγάλο μπράβο σε όσα παιδιά έδωσαν τον πολύ δύσκολο φετινό αγώνα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε πέτυχαν είτε όχι, θα πρέπει να επισημάνω πως όλα αυτά συμβαίνουν στην εποχή της πανδημίας και σε μια περίοδο που η λογική και ο κοινός νους επιτάσσουν την άμεση στήριξη της περιοχής μας, που υστερεί στους δείκτες ανάπτυξης από άλλες περιοχές. Κι όχι μία συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αποψίλωση δομών, πόσο μάλλον εκπαιδευτικών δομών, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στη γενικότερη πρόοδο μίας κοινωνίας και ενός λαού.

Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τις καταργήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει την Αιτωλοακαρνανία από το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις έχουμε μια δημοτική αρχή η οποία κρατούσε και κρατάει ακόμη μια παθητική στάση στο θέμα, χωρίς ουσιαστικές πρωτοβουλίες, χωρίς φωνή στα κέντρα αποφάσεων, περιοριζόμενη σε ανακοινώσεις για εσωτερική επικοινωνιακή κατανάλωση".

Κλείνοντας, η κυρία Σταρακά καλεί παρατάξεις και φορείς για κοινή συστράτευση και υπογραμμίζει: «Οφείλουμε να καταδικάσουμε ομόφωνα τους απαξιωτικούς αυτούς σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας, που μόνο καταστροφικές συνέπειες θα έχουν για την πόλη και τον Δήμο μας και που θα πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι».

4 σχόλια:

  1. Που είναι η βουλευτές της ΝΔ?ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ?όλοι για διάλυση της αιτωλοακαρνανιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα που αυτός ο πολιτικός αστέρας να βρίσκεται εκτός της κεντρικής πολιτικής σκηνής του τόπου....Θα είχαμε σωθεί τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό μας λέτε κ προτείνετε Βουρ όλοι πανεπιστήμιο κ κάτω από την βάση δεν μαζεύονται έτσι οι ψήφοι κυρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα είχαν λυσσάξει της πείνας κάτι Μεσολόγγια και Γιάννενα αν δεν είχαν τους φοιτητες και τους φαντάρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο