Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Γιώργος Βαρεμένος για Πανεπιστημιακά Τμήματα: Μετά τον προμελετημένο όλεθρο, τί;


Ο προμελετημένος και, ως εκ τούτου, αναμενόμενος όλεθρος στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, είναι πλέον μία θλιβερή πραγματικότητα..... Ακόμη πιο ζοφερό γίνεται το τοπίο από την άκρα του τάφου σιωπή που επικρατεί σε θεσμικούς ή άλλους φορείς του Νομού για το τί πρέπει να γίνει και τί τέλος πάντων θα διαδεχθεί τον αναμενόμενο θάνατο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Η υπουργός κ. Κεραμέως ισχυρίζεται ότι απεγκλώβισε τους νέους από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Σε ποια ακριβώς παγίδα εγκλωβίζονται οι προοπτικές της Περιφέρειάς μας από άποψη Παιδείας και Ανάπτυξης, το βλέπει κάποιος; Και τί έχει να προτείνει ή να αντιτάξει σ’ αυτό το σκοτεινό μέλλον; Υδροκεφαλισμός και ολιγαρχικός σχεδιασμός παντού; Η λύση είναι τα ΙΕΚ; Ίδωμεν Επιτέλους Κύριοι του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

7 σχόλια:

  1. ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ . ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΩΝΤΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΗ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙ Ο ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΟΣΑΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ . ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΝΑ ΦΚΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ . ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΩ. ΚΑΛΑ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η πιό εύκολη "σπουδή" ειναι να εκλγεις πρωρα τοπικος συμβουλος στο χωριο σου μετά δημοτικος συμβουλος
      και νσ τα 'εχεις καλα' με το οικονομικό γιγνεσθαι ή πεστο απλα με το κεφάλαιο.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ 11:41 ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΤΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ.ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Ή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΛΙΓΑ ΨΩΡΟΔΙΦΡΑΓΚΑ ΛΕΣ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΑΝΕΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ; ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ.ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ.ΤΟ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΟ BCA, ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠ ΕΞΩ.ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΚΗΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

      Διαγραφή
  2. Παραδειγμα. δέν θελω να γινω Μεγας Επιστήμονας αλλα θελω να γινω ας πουμε Ιχθυολογος στο Μεσολόγγι και να εχω και γνωσεις Κοινωνιολογίας τέτοιες γνωσεις ώστε εαν βρω δουλεια ως Ιχθυολογος να κοιταζω τι ειναι καλό κσι υγειινο για την παραγωγή αγαθών για τους καταναλωτες και τι ειναι καλό για το φυσικό καιι κοινωνικο μου περιβαλλον.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πιστευω κ.Βαρεμενε οτι ΔΕΝ θα επρεπε να εκφραζετε ουτε καν την προσωπικη σας γνωμη για το πως και με τί βαθμολογια θα επρεπε να εισερχονται στα πανεπιστημια μας οι καλοι και οι αλλοι μαθητες,γιατι δεν θα τους πω κακους αλλα μαθητες που μεχρι εκει μπορουν και δεν τους ενδιαφερει το να προχωρησουν γιατι εχουν αλλα ενδιαφεροντα και επαγγελματικες βλεψειςστο κατω-κατω,επειδη εσεις ειστε απλα μονο ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,δεν σπουδασατε,σχολη δημοσιογραφιας περασατε??????......χρειαζομαστε μυαλά στα επαγγελματα που πρεπει και χερια σε οσα επαγγελματα χρειαζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με Βαρεμένους δεν πρόκειται να δει στον ήλιο μοίρα ο ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε εσυ που λες ότι με το βαρεμένος δεν θα δει στον ήλιο μοίρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Κοίταξε καλά να δεις ποιον ψηφίζεις και ποιος σε κυβερνά. Ο Λιβάνος και ο καραγκούνης . Και οι δυο δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους ενώ ο βαρεμένος είναι. Στο πεζοδρόμιο από μικρό παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο