Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους οπλαρχηγούς και αγωνιστές του Μοναστηρακίου την Κυριακή 8 Αυγούστου στο Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας


Την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 20:30 στην Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριακού του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους οπλαρχηγούς και αγωνιστές του Μοναστηρακίου καθώς και αναφορά στις Μάχες που Μοναστηρακίου την περίοδο της Παλιγγενεσίας.

πηγή facebook : BONITSA VOICE....





Στη συνέχεια παρουσιάστηκε και χορευτικό δρώμενο αφιερωμένο στο Δημοτικό Τραγούδι την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης , καθώς και παρουσίαση Παραδοσιακής Ελληνικής φορεσιάς .

To δρώμενο παρουσιάστηκε από το Χορευτικό Τμήμα Μοναστηρακίου και το χορευτικό  του συλλόγου γυναικών Βόνιτσας «ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ»

Στην εκδήλωση έγινε εκτενή αναφορά στις οικογένειες Σουλτάνη και Μοναστηριώτη καθώς και αναφορά στην δράση άλλων οπλαρχηγών και αγωνιστών του Μοναστηρακίου . Επίσης αναφορά έγινε και σε οπλαρχηγούς που πολέμησαν σε μάχες του Μοναστηρακίου.

Συντονιστής εκδήλωσης : Έφη Φουσέκη (Δημοσιογράφος)

Ομιλιτές :

– Γεώργιος Τσούκας (π. Γενικός Διευθυντής Υπ. Ανάπτυξης)

– Λουκία Κακούρη Αρνή (Φιλόλογος)

– Μαρία Λούντζη Πετροπούλου (Καθηγήτρια Θεολογος)

Χορευτικό Δρώμενο από το :

Χορευτικό τμήμα Μοναστηρακίου

Χορευτικό του συλλόγου γυναικών Βόνιτσας  το «Ανακτόριο» 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο