Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Αιτωλοακαρνανία: Στο 40% οι πλήρως εμβολιασμένοι


Σχεδόν 10% χαμηλότερη επίδοση από το μέσο όρο πανελλαδικά

Στο σύνολο της χώρας η εμβολιαστική κάλυψη της μιας δόσης έχει φτάσει στο 54,65%, ενώ στο 49,82% οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί. Αυτά είναι τα νεότερα στοιχεία στον επιδημιολογικό χάρτη του Υπουργείου Υγείας με ημερομηνίας αναφοράς 45/8.....

Στην Αιτωλοακαρνανία, η εμβολιαστική κάλυψη μιας δόσης είναι στο 40,68%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί αφορούν το 37,51%. Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία των εμβολιαστικών κέντρων της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη με βάση τη διαθέσιμη πληροφορία των διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας, δηλαδή συνυπολογίζοντας και Αιτωλοακαρνάνες που ενδεχομένως εμβολιάστηκαν στον εκτός νομού τόπο εργασίας τους.

Με βάση αυτά τα ποσοστά η εμβολιαστική κάλυψη μιας δόσης φτάνει το 44,93%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο 40,23% του τοπικού πληθυσμού. Σε κάθε περίπτωση όμως η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται τουλάχιστον 9,5 % περίπου κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Ενώ εντελώς ενδεικτικά για την φθίνουσα πορεία των εμβολιασμών αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές 4/8 οι εμβολιασμοί στην Αιτωλοακαρνανία ήταν μόλις 452, με την πλειοψηφία τους να αφορούν τους εμβολιασμούς της β’ δόσης (306) και μόνο 164 να αφορούν τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα οι εμβολιασμοί που γίνονταν στην Αιτωλοακαρνανία ξεπερνούσαν καθημερινά τους 1.500. Βεβαίως η φθίνουσα πορεία των εμβολιασμών είναι δεδομένη σε όλη τη χώρα. Τις τελευταίες ημέρες οι εμβολιασμοί μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τους 40.000 στο σύνολο της επικράτειας.

Με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson οι εμβολιασμοί στις απομακρυσμένες περιοχές από τα κινητά συνεργεία

Για αυτό σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθούν τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον προς όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά και τους εμβολιασμούς στις απομακρυσμένες περιοχές με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson, προκειμένου να υπάρχουν άμεσα ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

Pfizer στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας

Παράλληλα στα περιφερειακά κέντρα της Αιτωλοακαρνανία, που μέχρι πρότινος χορηγούσαν αποκλειστικά το εμβόλιο της AstraZeneca ενεργοποιείται η δυνατότητα να χορηγούν πλέον το εμβόλιο της Pfizer.

Ήδη από χθες Πέμπτη 5 Αυγούστου στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας σε δεύτερη γραμμή εμβολιασμού ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των πολιτών με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.Το ίδιο θα συμβεί στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και Θέρμου

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

5 σχόλια:

  1. Στην παλαιρο χαμός . Κρουσματα σε νέους. Απαράδεκτοι καταστηματαρχες δέχονται ανεμβολιαστους σε κλειστους χώρους και διασκεδάζουν μέχρι πρωιας . Η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια. Ντροπή σας.
    2 μαγαζιά είστε και θα'πρεπε να ντρέπεστε. Εγώ το παιδι μου το μαζεψα. Γονείς παρτε και εσείς τις ευθυνες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παραπανω απο 40 τις εκατο ειναι.ολοι σχεδον ειναι εμβολιασμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ανεβάζετε σχόλια ακόμα μια φοα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ανεβάζετε σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος ο λόγος να επιτρέπεται σχόλια αφου δεν τα ανεβάζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο