Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Αυγούστου η διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή στη ΒΕΛΑ και η ενημερωτική εκδήλωση στον Αστακό




Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Αυγούστου στις 07:00 μ.μ., η διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή στη ΒΕΛΑ και η ενημερωτική εκδήλωση στον Αστακό στις 08:30 μ.μ., με διοργανωτή την Επιτροπή Αγώνα, για να εκφραστεί η αντίθεση στον προτεινόμενο σχεδιασμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που περιλαμβάνει την μεγάλη αύξηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων και ειδικά στο παράκτιο μέτωπο, που συνοδεύεται από επίσης μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας, παράλληλα με την δέσμευση χιλιάδων στρεμμάτων για μελλοντικές συνεχόμενες αυξήσεις σε θάλασσα και στεριά.......

Τα αυτοκίνητα είναι η αλήθεια ότι προσήλθαν λίγο αργότερα από την καθορισμένη ώρα και ενώ στις 8 παρά 15 ήταν 61, τελικά λίγο πριν της 8 και 10 που η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε για Αστακό, ήταν 102.

Στο Αστακό έλαβε χώρα η ενημερωτική εκδήλωση με το Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, στην ομιλία του να δίνει ένα πολύ σύντομο ιστορικό της υπόθεσης και που βρίσκονταν όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου και περιέγραψε τα επόμενα βήματα στην υπόθεση.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Βουλευτής Αιτ/νίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Παπαναστάσης, ζητώντας από την κοινωνία να μπει μπροστάρης και αυτή να καθοδηγεί την Επιτροπή Αγώνα και όχι το ανάποδο. Δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ, το οποίο θα είναι με την κοινωνία στο δρόμο, για να αποτρέψει αυτό το καταστροφικό σχεδιασμό.

Μετά το λόγο έλαβε ο Αστακιώτης κ. Δημήτρης (Τάκης) Στρατούλης, πρώην Υπουργός Εργασίας και πολιτικό στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ολική κατάληψη του θαλασσίου χώρου, χωρίς κανένα έλεγχο που επέρχεται με αυτόν τον σχεδιασμό της Π.Ο.Α.Υ., δηλώνοντας στο πλευρό της κοινωνίας να σταματήσει αυτή τη δυσάρεστη για όλους εξέλιξη.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος Εφετών κ. Αλέκος Σάββας από την Χρυσοβίτσα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, μέλος της νομικής ομάδας που έχει συσταθεί και αποτελείται από τους: κα Ανθή Γιαννούλου, κ. Βασίλη Δοροβίνη και κ. Αλέξη Φραίμη, η οποία εμπλουτίζει με νομικά επιχειρήματα τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα και του Δήμου Ξηρομέρου. Ο κ. Σάββας αναφέρθηκε στις πολλαπλές νομικές ατέλειες που παρουσιάζει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αποτελούν βάσιμους λόγους ώστε να καταπέσει η Π.Ο.Α.Υ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την σίγουρη προσφυγή που θα ακολουθήσει αν και όποτε αυτή γίνει Προεδρικό Διάταγμα.

Η εκδήλωση τελείωσε με τη τοποθέτηση του μέλους της Επιτροπής Αγώνα κ. Βασίλη Σούλα, ο οποίος παρουσίασε ορισμένα από τα στοιχεία της Προκαταρκτικής Έρευνας για την Εκτίμηση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Ιχθυοκαλλιεργειών στις Νήσους και τις Ακτές της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας, που διενήργησε για λογαριασμό της Επιτροπής Αγώνα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”. Παρουσιάστηκε επίσης οπτικό υλικό από τηλεχειριζόμενο Υποβρύχιο Όχημα (Remotely Operated Vehicle-ROV) που χρησιμοποιήθηκε από τους επιστήμονες για να τεκμηριώσουν την επιβάρυνση του βυθού σε αποστάσεις 500 μέτρων από τις μονάδες.

ΒΕΛΑ 




































































ΑΣΤΑΚΟΣ 










































9 σχόλια:

  1. Πολυκοσμία.... Χαχαχαχα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καποιοι αγωνιουν και προσπαθουν να αποτρεψουν το κακο και καπιοι παντελονατοι τρωνε με τους ιχθυοκαλλιεργητες για διορισμους και ψηφαλακια.
    ποτε θα ξυπνησετε χαιβανια ποτε;;;; να τους παρετε με τις κλωτσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Να μην πω ουτε 50 άτομα θα πω ουτε εκατο και νεολαια δν βλεπω σχεδόν καθόλου άρα κάτι λέει και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ..ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.. ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΨΙΝ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΜΟΝΟ...ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΜΟΝΑΔΕΣ.. ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΑΝ ΑΦΙΑΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ.. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΛΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ AVRAMAR ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΩΞΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ.. ΔΙΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ .. ΕΡΧΟΝΤΕ ΓΙΑ 20ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9:12 ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ Σ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

      Διαγραφή
  5. 9 12 δεν ειπε κανεισ να φυγουν τα κλουβια .να μην μπουν αλλα καινουργια στισ ακτεσ μασ λεγαν . βεβαια αν καποιοσ προκαλει μολυνση πρεπει να παραμεινει γιατι δινει 10 θεσεις εργασιας ;.η avramar εξαλλου δεν εχει ιχθυοκαλλιεργειεσ στισ ακτεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ο δήμος και η επιτροπή αγώνα και οι επιστήμονες που ασχολούνται λένε ότι δεν σηκώνει ο τόπος άλλες ιχθυοκαλλιέργειες. Οι επιχειρηματίες θέλουν να δεσμεύσουν 41.000 στρέμματα θαλασσας. Φαίνεται σε κανέναν λογικό και ακίνδυνο αυτό;Αυτές που υπάρχουν καλώς ή κακώς ας παραμείνουν τηρώντας βέβαια κάποιους κανόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πωπω λαοθάλασσα, καλά που χωρεσατε τόσα άτομα; Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο