Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

ΑΕΙ: Με κάρτα εισόδου και Πανεπιστημιακή Αστυνομία ανοίγουν τον Σεπτέμβριο!


Έρχονται αρκετές αλλαγές από τον Σεπτέμβριο στα ΑΕΙ, τα οποία θα ανοίξουν με κάρτα εισόδου και Πανεπιστημιακή Αστυνομία......

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργείας των ΑΕΙ θα έχουμε από τον Σεπτέμβριο, με τους φοιτητές να μπαίνουν σε μία νέα εποχή.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν αρκετές αλλαγές, με βασικότερη τη μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που αφορά στην θεσμοθέτηση ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ.

Θα υπάρχουν λοιπόν ειδικά μηχανήματα και κάρτα εισόδου, ενώ θα γίνονται περιπολίες αστυνομικών για την αποτροπή παραβατικών πράξεων στα Ιδρύματα.

Σε κάθε ΑΕΙ, θα έχει υποχρεωτικά σύστημα ελεγχόμενη πρόσβασης, ενώ α πρέπει οι πανεπιστημιουπόλεις περιβάλλονται υποχρεωτικά από περιμετρική περίφραξη ασφαλείας.

Σε περιπτώσεις που η εφαρμογή του συστήματος δεν είναι εφικτή σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. αν το ΑΕΙ συνορεύει με δημόσιο πάρκο), τότε το σύστημα εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και τα κτίρια.

Τέλος θα συστηθούν Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), οι οποίες θα στελεχώνονται από κατώτερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικούς φρουρούς, με ειδική εκπαίδευση για την αποστολή τους στο χώρο των ΑΕΙ.

Πηγή: sportime.gr

agriniopress

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο