Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ : ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ;


Κοινωνίες, χωρίς κινήματα, δεν έχουν καλή εξέλιξη.
Κοινωνίες, χωρίς κινηματικού τύπου δράσεις, δεν έχουν μέλλον.
Κοινωνίες, σε λήθαργο τις ποιο δραστήριες ηλικίες ,είναι καταδικασμένες στα χειρότερα.
Κοινωνίες ,χωρίς κοινωνικά ενδιαφέροντα, καταλήγουν σε βαριεστημένο κύκλο ζωής ......

Οι κοινωνίες με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά ,τελικά καταλήγουν να χάνουν την ελευθερία τους ,να χάνουν την ίδια τους την προσωπικότητα και να γίνονται άθελά τους πιόνια στην σκακιέρα των εξουσιαστών ,καταστρέφοντας την ίδια τους τη ζωή και των οικείων τους.

Τώρα κλείνει και το τραπεζικό κατάστημα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στον ΑΣΤΑΚΟ!!! και η κοινωνία του τόπου μας τι κάνει; Αυτό που έκανε πάντα ,γυρίζει πλευρό, αλλάζει θέση στον καναπέ, κλείνει τραπέζι στη παραλία, με παγωμένη μπύρα , ελπίζοντας το βράδυ να νικήσει η Α ή η Β ομάδα στο Πανευρωπαϊκό!!!

Και εν τω μεταξύ οι θάλασσες καταστράφηκαν, η βιοποικιλότητα απειλείτε ,η Ποσειδωνία ,που εκτός των άλλων συγκρατεί το μεγαλύτερο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα, εξαφανίσθηκε!!!. Η Π.Ο.Α.Υ 41.000 στρεμμάτων απειλεί να καταστρέψει και ότι απέμεινε!!!. Η Α.Π.Ε ,ο Θεός να τις κάνει ανανεώσιμες, κυριεύουν 20.000στρέμματα των χαμηλών βουνών μας ,πάνω από τα κεφάλια μας και τα Φωτοβολταικά ισοπεδώνουν 22.000 στρέμματα στις χαμηλές οροσειρές μας, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να ανεβάσουν την θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα κατά 3-5 βαθμούς !!! Τα ψάρια εξαφανίσθηκαν και όσα έμειναν ξεβράζονται στην επιφάνεια του νερού, ελλείψει οξυγόνου και παρουσίας μόλυνσης των υδάτων (βλέπε λίμνη Βουλκαριά, Βόνιτσας και Αμβρακικός)

…και μείς οι τρεις στο Καφενέ ,τσιγάρο πρέφα και καφέ ,ε δε βαριέ ,ε δε βαριέσαι αδερφέ.(στοίχοι Σώτιας Τσώτου ,απόδοση Κώστας Χατζής)

Μόνο που έτσι, κάποια μέρα θα συνειδητοποιήσουμε ότι μας έχουν πάρει και τα σώβρακα!!!

Ζητείται λύση…!!!

Παναγιώτης Ηλ. Χολής



9 σχόλια:

  1. ΩΡΕ ΠΑΝΟ ΡΩΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι την επαρχία ειδικά την εχουν γραμμένη κανονικα με συνεχή υποβάθμιση δεν τολμώ να σκεφτώ πως θα είναι η κατάσταση ΣΕ μερικά χρόνια από τώρα ακόμη και για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας αλλά δεν το καταλαβαίνουν αυτό η δεν θέλουν να το καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δυστηχως αν κανετε μια αναδρομη πως ειμασταν και πως εχουμε καταντησει μεσα σε μια 20αετια περιπου , θα μπορεσετε να φανταστειτε και το μελλον των παιδιων μας και των εγγονων μας πως θα ειναι . φυση , ανθρωπινη αξια χαθηκαν . πλεων το χρημα κανει το απολυτο κουμαντο στις ζωες μας . ολα πλεων εχουν μια τιμη ακομα και η υπαρξη σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ !!! ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΟΥ ΑΡΧΗΣΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΕΦΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΑΝΟ ΓΙΑΤΙ΄΄΄΄΄΄΄΄ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΜΑΤΑ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΙΓΑ ΒΟΥΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΠΑΝΟ. ΔΙΩΞΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανο οι πολιτευτες που στηρίζεις όλα αυτά τα χρόνια ως ΠΑΝΣΥ φρόντισαν να διώξουν όλους τους νεους από την περιοχή, από ποιον περιμένεις τα κινήματα; ΠΑΝΣΥ, ΟΠΣΥΞ και λοιποί τόσα χρόνια οι ίδιοι κ οι ίδιοι, δεν αφήνετε τους νέους να ασχοληθούν κ εσείς πια είστε εντελώς συστημικοι φωνάζετε για το φαίνεσθαι, όχι για την ουσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει δίκιο. Δεν αντιδρά και δεν αγωνίζεται κανένας. Ωμός οι αθηναιει έχουν καταστρέψει τον τόπο με την εμμονή να μην γίνει τίποτα για να κάνουν αυτοί 10 μέρες διακοπές στην ερημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. …και 'μείς οι τρεις στο Καφενέ ,τσιγάρο πρέφα και καφέ ,ε δε βαριέ ,ε δε βαριέσαι αδερφέ.(στοίχοι Σώτιας Τσώτου ,απόδοση Κώστας Χατζής)
    ..αυτό ακριβώς ταιριάζει, στα σχόλια των αναγνωστών. Τα σχόλια επιβεβαιώνουν το κείμενο του κυρίου Χολή. Ως, συνήθως αντί να δούμε την πραγματικότητα και να προβληματιστούμε ή και να αναλύσουμε τα γεγονότα ,τι κάνουμε; Το ποιο απλό, στοχοποιούμε τον κειμενογράφο για να πετάξουμε από πάνω μας τις όποιες ευθύνες μπορεί να έχουμε ως κοινωνία και δεν πιστεύω ότι πιστεύει κάποιος ότι η αγωνία του Χολή είναι που θα κάνει μπάνιο!!. Όσο λοιπόν στοχοποιούμε τον Πάνο και τον κάθε ενεργό πολίτη ,από τον καναπέ μας, τότε να περιμένουμε τη στοχοποίηση των εαυτών μας από τα ίδια τα γεγονότα…αλλά τότε ποιον θα κατηγορήσουμε για να αισθανθούμε καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως ενας ανθρωπος που ζει και εργαζεται στην αθηνα ξαναλεω πως ειναι δυνατον να αφυπνησει το ξηρομερο με αυτα που γραφει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο