Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Με έκπτωση 23,87 % η προμήθεια σε κάδους και καλαθάκια. Σύγκριση της τιμής προμήθειας κάδων σκουπιδιών ανά μονάδα άλλοτε και τώρα


πηγή : mytikaspress
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτήθηκε πρόσφατα πρόσκληση - γνωστοποίηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος, για την προμήθεια κάδων και καλαθιών. Δείτε εδώ την πρόσκληση - γνωστοποίηση......

Η συγκεκριμένη πρόσκληση - γνωστοποίηση έγινε προκειμένου, όποιος θέλει, να καταθέσει την προσφορά του και η απ' ευθείας ανάθεση που θα ακολουθήσει, να γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), δηλαδή επί της ουσίας μιλάμε για διαγωνιστική διαδικασία.

Η απ' ευθείας ανάθεση ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και βλέπουμε:

Προμήθεια καλαθιών και καδών.

· Προϋπολογισμός: 21.665,28 €.

· Τελική τιμή: 16.492,00 €.

· Έκπτωση: 23,87 %.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.


Σύγκριση της τιμής προμήθειας κάδων σκουπιδιών ανά μονάδα άλλοτε και τώρα.

Κάναμε μία έρευνα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του Δήμου Ξηρομέρου για να βρούμε πόσο στοιχίζει ανά μονάδα, η προμήθεια του γνωστού πλαστικού τροχήλατου κάδου απορριμμάτων μηχανικής αποκομιδής 1.100lt με πλαστικό επίπεδο καπάκι και μηχανισμό ποδομοχλού, επί τέως και νυν δημοτικής αρχής, γιατί με την τιμή ανά μονάδα βγαίνουν τα ορθά συμπεράσματα.

Βρήκαμε λοιπόν τα εξής:

Το 2015 είχαμε προϋπολογισμό 15.000 €, έγινε απ' ευθείας ανάθεση για προμήθεια κάδων και καλαθιών με 14.878,08 €, δηλαδή έκπτωση 0,81% και στην απ' ευθείας ανάθεση δεν αναγράφεται αριθμός κάδων και τύπος για να μπορούμε να βρούμε την τιμή ανά μονάδα (θα υπάρχουν στη μελέτη). [Δείτε εδώ].

Το 2016 δεν ξέρουμε πόσα χρήματα προϋπολογίστηκαν (δεν αναφέρεται στην απ' ευθείας ανάθεση), έγινε απ' ευθείας ανάθεση για προμήθεια κάδων και καλαθιών με 10.540 και στην απ' ευθείας ανάθεση αναγράφεται αριθμός κάδων και τύπος, αλλά επειδή έχουμε 2 τύπους κάδων 1.100 (πλαστικός και μεταλλικός), δεν ξεχωρίζουν οι τιμές μονάδας ανά τύπο, είναι όλα μαζί (θα υπάρχουν στη μελέτη) [Δείτε εδώ].

Το 2018 δεν ξέρουμε πόσα χρήματα προϋπολογίστηκαν (δεν αναφέρεται στην απ' ευθείας ανάθεση), έγινε απ' ευθείας ανάθεση για προμήθεια κάδων και καλαθιών με 7.464,80 € και στην απ' ευθείας ανάθεση για πρώτη φορά βλέπουμε την τιμή ανά μονάδα του επίμαχου κάδου στα 215 € χωρίς ΦΠΑ. [Δείτε εδώ]

Το 2019 επί δημάρχου Τριανταφυλλάκη, είχαμε προϋπολογισμό 19.995,00 €, έγινε απ' ευθείας ανάθεση για προμήθεια κάδων και καλαθιών με 16.647,00 €, δηλαδή έκπτωση 16,74% και στην απ' ευθείας ανάθεση η τιμή ανά μονάδα του επίμαχου κάδου είναι στα 179 € χωρίς ΦΠΑ, δηλαδή 16,74% πιο φθηνός ο κάδος ανά μονάδα απ' ότι επί Γαλούνη [Δείτε εδώ].

Το 2020 επί δημάρχου Τριανταφυλλάκη, είχαμε προϋπολογισμό 21.985,20 €, έγινε απ' ευθείας ανάθεση για προμήθεια κάδων και καλαθιών με 21.427,20 €, δηλαδή έκπτωση 2,50% και στην απ' ευθείας ανάθεση η τιμή ανά μονάδα του επίμαχου κάδου είναι στα 205 € χωρίς ΦΠΑ, δηλαδή 4,65% πιο φθηνός ο κάδος ανά μονάδα απ' ότι επί Γαλούνη [Δείτε εδώ].

Το 2021 επί δημάρχου Τριανταφυλλάκη έχουμε την χθεσινή προμήθεια, όπου είχαμε προϋπολογισμό 21.665,28 €, έγινε απ' ευθείας ανάθεση για προμήθεια κάδων και καλαθιών με 16.492,00 €, δηλαδή έκπτωση 23,87% και στην απ' ευθείας ανάθεση η τιμή ανά μονάδα του επίμαχου κάδου είναι στα 161 € χωρίς ΦΠΑ, δηλαδή 25,11% πιο φθηνός ο κάδος ανά μονάδα απ' ότι επί Γαλούνη [Δείτε εδώ].

Με όλα τα παραπάνω, οι αριθμοί δείχνουν:

· Η φθηνότερη προμήθεια κάδου ήταν η πρόσφατη του 2021 με 161 € χωρίς ΦΠΑ ανά μονάδα, άρα αποτυχία δεν το λες όταν έχεις πάρει την χαμηλότερη τιμή ανά μονάδα, αυτό σε όλο το κόσμο με την κοινή γλώσσα των μαθηματικών λέγεται επιτυχία.

· Επί διοίκησης Τριανταφυλλάκη η προμήθεια κάδων ανά μονάδα σε μία περίπτωση στοιχίζει φθηνότερα και σε δύο περιπτώσεις πολύ φθηνότερα από ότι επί Γαλούνη.

· Στις μελέτες βάζεις προϋπολογισθέν ποσό, το οποίο θα πρέπει να είναι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα της αγοράς εκείνη την στιγμή. Μπορείς να φτιάξεις μελέτη και να προϋπολογίσεις ότι θες κάδο με 1 € το τεμάχιο, απλά δεν θα έρθει κανένας προμηθευτής και η διαδικασία θα πάει πίσω και δεν θα προμηθευτείς τελικά κάδους για να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες σου. Μία μελέτη με χαμηλότερο προϋπολογισθέν ποσό δεν σημαίνει ότι θα αγοράσεις και φθηνότερα. Αυτό που μετρά είναι η τελική τιμή ανά μονάδα της προμήθειας, μετά την έκπτωση, και οι αριθμοί δείχνουν ότι η προμήθεια κάδων ανά μονάδα είναι φθηνότερη έως αρκετά φθηνότερη από το πρόσφατο παρελθόν και αυτό δεν αλλάζει με γλωσσοπλαστίες.



13 σχόλια:

  1. Το γραφείο τύπου του δημάρχου αποκρύπτει το γεγονός ότι έγινε μελέτη κ από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Που6 περνοντας προσφορές βρήκε τους με τα ίδια χαρακτηριστικά 20 ευρώ τον ένα φθηνότερα. Άρα λοιπόν με 23,87% έκπτωση το κόστος θα ήταν ακόμη μικρότερο. Ποια είναι η επιτυχία λοιπόν? Γιατί το συγκεκριμένο blog κρύβει την αλήθεια? Αυτός είναι ο ρόλος του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή αγαπητό ξηρομερο νιουζ έχεις επισκεψιμοτητσ αν θες να είσαι αντικειμενικς μην χρησιμοποιείς μόνο μια πηγή. Ανέβασε κ αυτό που έχει η βελουτσα για τους κάδους κ άσε τον κόσμο να κρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 και 31 το να προυπολογισεις κατι φθηνοτερα δεν σημαινει οτι θα το παρεις κιολας. την προσφορα και την εκπτωση την δινει ο προμηθευτης. πραγματα που τα γνωριζουν ολοι
    ασχετος η με δολο γραφεις
    περαστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2#34 ο βελουτσα γραφει αρεσ μαρεσ κουκουναρεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο μυτικαε γράφει αντικειμενικά. Μακάρι να είχα πάρει κι εγώ τα ποσά που έχει πάρει ετούτος

      Διαγραφή
  5. Γιατι εχει τεχνικη ο δημος ξηρομερου?μην το ξαναπειτε αυτο ολοι την κραζουν την τεχνικη τα χειροτερα λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει τεχνική και σας πονάει επειδή σας λέει το νόμιμο . Αλλά εσείς προτιμάτε τα λαμογια που κραζατε προεκλογικά. Έτσι δεν είναι κυρία μου;

      Διαγραφή
    2. Που ειναι η τεχνικη?χα χα αφαντη οπως παντα ολα τα εργα πανε πισω κ ολο τρικλοποδιες βαζει..

      Διαγραφή
    3. Χα χα το άλλο με τον Τοτο το ξέρεις;Τα έργα που υλοποιεις και κοκορευεσαι στην ανύπαρκτη τεχνική οφείλονται. Ρώτησε τα φιλαράκια σου
      εκείνοι ξέρουν. μη σε θεωρούν χαζούλα και σε κοροϊδεύουν.

      Διαγραφή
  6. ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ 5 ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ. ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΑ ΤΑ ΑΥΞΗΣΕΙ Η ΣΤΕΛΝΕ ΤΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ. ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γραφείο τύπου να μας ενημερώσει με τι ποσό προμηθεύτηκαν το πρώτο αποριματοφόρο; Όσο για τον 4.31 του έχω εξηγήσει κι άλλη φορά όταν όταν θα επανέλθει στα παλιά καθήκοντά του τότε θα πρέπει να βρεί πολύ χρόνο και όρεξη για διευκρινίσεις επι του έργου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενδιαφέρον θά είχε καί μία σύγκριση στην κατανάλωση νερού στις τουαλέτες τού δημάρχου καί τών αντιδημάρχων τότε και τώρα Τελικά βάλατε τόν πήχη πολύ ψηλά μόνο πού περνάτε μπουσουλοντας από κάτω καί στο τέλος πανηγυρίζετε κιόλας Για τό έργο σάς δεν ξέρω Αν θά σάς αναπολούμε Θά σάς αναπολουμε σίγουρα για την ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΚΑΊ ΤΌ ΘΡΆΣΟΣ ΣΆΣ Σάς αγαπάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα αν δεις τα ποσά που έχεις ως προϋπολογισμό έβαλες 21000 έναντι 15 και 1600ο. Σαν να λες ότι θα το δώσω απευθείας στο φίλο μου που αντί για 21000 έδωσε 16000 ενώ οι άλλοι είχαν δώσει 14 και 15000. Ε απο μαθηματικά κάτι σκαμπαζοθμε... Αν είχες προϋπολογισμό 16000 θα ήσουν στο συν λοιπόν.. Δηλ αν οι προηγούμενοι είχαν προυπολιαμο 30000 θα φαίνονταν μια καλύτερη έκπτωση.. Μας κοροϊδεύεις μέσα στα μάτια μας και νομίζεις ότι είσαι κι έξυπνος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο