Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Υπέβαλλε αίτημα ο Δήμαρχος για τεχνική υποστήριξη στις υπηρεσίες δόμησης (μεταφορά της Πολεοδομίας της Αμφιλοχίας στο Μεσολόγγι) χωρίς να ενημερώσει καν το Δημοτικό Συβούλιο!! -Ασπρογέρακας Νίκος: To μάθαμε από το διαδίκτυο!! -ΔΗΜΑΡΧΕ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι ούτε λάφυρο κανενός. Το θα κάνουμε ότι θέλουμε ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ!!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος του Δήμου από συστάσεως του μέχρι σήμερα.


Αγαπητοί Αναγνώστες
        Τη  Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας σε διπλή συνεδρίαση. Μία ειδική και μία τακτική συνεδρίαση.
       -Στην ειδική συνεδρίαση το ΔΣ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μασούρας Δημήτριος εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής για το υπόλοιπο της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου δηλαδή έως στις 31 Αυγούστου 2019. Επί των 21 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων με φανερή ψηφοφορία έλαβε 20 ψήφους. 

          Πριν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης τέθηκε, θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η συζήτηση του θέματος, που είχε  να κάνει με την τεχνική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες δόμησης του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, μετά από αίτημα του δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη προς το Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.  
            Ένα τόσο σοβαρό κατά τη γνώμη μου ήταν απαραίτητο να συζητηθεί στο ΔΣ πριν ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης κάνει οποιαδήποτε ενέργεια. -Το μάθαμε από το διαδίκτυο!!!!!! -είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου κ.  Ασπρογέρακας Νικόλαος. 

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..........

  
             Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης χωρίς να ενημερώσει καν το Δημοτικό Συμβούλιο υπέβαλλε αίτημα που είχε να κάνει με την τεχνική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες δόμησης του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, προς το Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Με λίγα λόγια μεταφορά της Πολεοδομίας της Αμφιλοχίας στο Μεσολόγγι. Το ΔΣ της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου με πλειοψηφία δέχτηκε το αίτημα αυτό.

           Αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσλειτουργία (εξυπηρέτηση Δήμου και Δημοτών) που θα δημιουργηθεί τόσο σε θέματα Πολεοδομίας που αφορούν το Δήμο όσο και τους Δημότες του Δήμου μας. Τούτο είναι άμεση συνέπεια ότι η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εξυπηρετεί 47.000 Δημότες της, τους Δημότες του Δήμου Θέρμου και ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Ξηρομέρου.
       Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρότατο θέμα, το οποίο ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης χειρίστηκε ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου. -Γιατί άραγε;   

      Στη συζήτηση ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης είπε ότι έθεσε και στο Δήμαρχο Αγρινίου το θέμα και δεν πήρε θετική απάντηση. Κατόπιν έκανε αίτημα στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου ως έδρα της ΠΕ Αιτ/νιας.  Είπε έτσι ορίζει ο νόμος.
         Αν είναι έτσι τότε γιατί να απευθυνθεί πρώτα στο Δήμο Αγρινίου; -Δεύτερο ερώτημα που δεν απάντησε.

          Παλιότερα το ΔΣ του Δήμου μας με εισήγηση του Δημάρχου ενέκρινε την παροχή Τεχνικής υποστήριξης στο Δήμο Ξηρομέρου σε ότι αφορά την επίβλεψη στο έργο του αποχετευτικού δικτύου του Μύτικα. Τρίτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: -Τότε είχε προσωπικό Δήμαρχε κ. Αποστολάκη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας;

Aγαπητοί  Αναγνώστες
          Ο νόμος που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης προβλέπει μεταξύ των άλλων και τη Διαδημοτική συνεργασία όμορων Δήμων. Πολλοί Δήμοι έχουν προχωρήσει σε Διαδημοτική συνεργασία. Αυτό το αποσιώπησε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης. -Γιατί άραγε; -Tέταρτο ερώτημα, το οποίο χρειάζεται απάντηση.

         Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μασούρας, κ. Μωραίτης, κ. Ασπρογέρακας καθώς και παριστάμενοι μηχανικοί έθεσαν το θέμα. Να υπάρξει Διαδημοτική Συνεργασία με το Δήμο Αμφιλοχίας του Δικού μας Δήμου και βεβαίως η Πολεοδομία να παραμείνει στην Αμφιλοχία. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωραΐτης είπε, υποχρέωση της πολιτείας είναι, να στελεχώσει με προσωπικό τη Πολεοδομία για την εξυπηρέτηση Δήμων και Δημοτών.

        Τελικά  στη ψηφοφορία που έγινε, πλειοψήφησε η πρόταση για Διαδημοτική Συνεργασία των Δήμων Αμφιλοχίας και Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας και παραμονή της Πολεοδομίας στην Αμφιλοχία. 

          Μετά ζήτησε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παππάς Βασίλειος. Ειπώθηκαν  απαράδεκτες κουβέντες από τον ίδιο  και από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Κασόλα. Το κλίμα ήταν απαράδεκτο. Δεν γνωρίζω τα θέματα που τέθηκαν από το κ. Παππά Βασίλειο για αυτό το λόγο σταματώ εδώ.

       Τότε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Μπαλατσούρας είπε διακόπτουμε για δέκα λεπτά. Σε λίγα λεπτά ο Πρόεδρος είπε η συνεδρίαση θα συνεχιστεί άλλη ημέρα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν κουβεντιάστηκαν ποτέ.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
         Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ένα τόσο σοβαρό θέμα το χειρίστηκε πολιτικά με απαράδεκτο τρόπο. Αγνόησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες. Δήμαρχε κ. Αποστολάκη ο Δήμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ. Ο Δήμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΦΥΡΟ κανενός. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα θεσμικά όργανα του Δήμου, και ο εκάστοτε Δήμαρχος τις κάνει πράξη.  
       Η πολιτική ανεπάρκεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαλατσούρα απεδείχθη μία ακόμα φορά. Απαξιώθηκε για μία ακόμα φορά ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου. 
       Ο αποτυχημένος (πολιτικά) Δήμαρχος κ. Αποστολάκης Γεώργιος υπέστη πολιτική πανωλεθρία. Πρώτη φορά δεν πλειοψήφησε πρόταση του στο ΔΣ. Η Δημοτική του ομάδα παρουσίασε εικόνα διάλυσης.
       -Πολιτικά ατυχέστατη η παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου  και υποψηφίου Δημάρχου κ. Κασόλα.
      -Απαράδεκτες εκφράσεις από Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας το κ. Παππά  και το κ. Κασόλα.
       -Θετικότατες οι  παρεμβάσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων κ. Μασούρα Δημήτρη και κ. Μωραΐτη Νίκου. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....


10 σχόλια:

  1. Δεν υπολογίζει κανέναν. Δεν κατάλαβε πως από εδώ και στο εξής θα λογοδοτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΣΙΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΠΙ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΟΘΗΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΣΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΙ ΜΒΟΥΛΙΑ ΝΤΡΟΠΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μπάλιος τώρα που δεν εξελέγη θυμήθηκε να μην ακολουθεί το Γεωρθοδωρο. Ντροπή ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Κώστα μάλλον δεν καταλάβατε ότι στις 2 Ιουνίου οι πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας έδωσαν με την ψήφο τους εντολή να ηγηθεί για άλλη μια φορά ο Γεώργιος Αποστολάκης και ομάδα του. Οι πολίτες έδωσαν μια απάντηση σε εσας κσι σε όσους προσπάθησαν τόσα χρόνια να μειώσουν το έργο του κυρίου Αποστολάκη. Βλέπετε ο λαός ξέρει να κρίνει και ξα τιμωρεί. Έκρινε θετικά την ομάδα του σημερινού Δημάρχου και δεν πήρε στα σοβαρά τα λεγόμενα σας . Γιστι να τα πάρει άλλωστε. Κατάλαβε τον ρόλο σας
    Παρακαλώ να δημοσιευθει ... μην φιμώνεται την αντίθετη άποψη με του αρθρογράφου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οσα και να γραφει ο κωστας τοσο πιο δυνατος γινεται ο αποστολακης
    γιατι εκλεγει παλι δημαρχος
    αραγε ειναι ικανος και καλος στους πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλιώς ψηφίζουν οι μέν και αλλιώς οι δέ
      ΜΌΝΟ ΤΟ 10-15 % ΨΗΦΊΖΕΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΉΡΙΑ

      Διαγραφή
  6. 8:48, 9:52 , Xαίρομαι ιδιαίτερα που διαβάζετε τα άρθρα μου. Σας ευχαριστώ που τα σχολιάζετε. Γιατί όμως ανώνυμα; Tι φοβάστε;

    Πάντως σε κάθε περίπτωση να διαβάζετε τα άρθρα μου και να τα σχολιάζετε.

    Αν έχετε την άποψη ότι η μεταφορά της Πολεοδομίας στο Μεσολόγγι εξυπηρετεί και συμφέρει τους Δημότες του Δήμου μας είναι δικαίωμα μας.
    Αυτό προσπαθεί και ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης. Σε αυτό εγώ διαφωνώ και κάνω κριτική.

    Αν συμφωνείτε με το να αγνοεί ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης για ένα τόσο σοβαρό θέμα τους Δημοτικούς Συμβούλους, ακόμη και τον εντεταλμένο σύμβουλο του που ο ίδιος επέλεξε, είναι δικαίωμα μας. Σε αυτό εγώ διαφωνώ και κάνω κριτική.

    Σε αυτά γιατί δεν λέτε την άποψη σας;

    Aκούτε και βάλτε καλά στο μυαλό σας. Η άποψη κέρδισε τις εκλογές δεν σημαίνει αυτόματα πως εγώ ή οποιοσδήποτε Δημότης ή πολίτης ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ.

    Σέβομαι το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά με θάρρος και παρρησία θα λέω και θα γράφω την άποψη μου.

    Όταν έκανα κριτική και όταν κάνω κριτική στο κ Φερεντίνο ή στο κ Κασόλα είμαι καλός;

    Φίλοι συνδημότες δεν έχω κανένα ύποπτο σκοπό , όπως σας λένε. Εξήντα χρόνια η δράση μου είναι στο φως της ημέρας. Υπηρετώ αξίες, θέσεις και ιδανικά. Θα μου το απαγορεύσετε;

    To τι θα κάνετε με αφήνει παγερά αδιάφορο.

    Κλείνοντας ένα μόνο σας λέω.

    Σας περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις.

    Μην εκτίθεστε έστω και ανώνυμα.

    Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.
    Καλό Καλοκαίρι

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
    Αν δεν έχετε 10 ευρώ να αγοράσετε το βιβλίο μου , ελάτε να σας το δωρίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δασκαλε με το να λασπολογεις και να κατηγορεις τους παντες για τα παντα δεν δινεις λυση στα προβληματα. οπως ομως φαινεται εχεις αλλους σκοπους αναδειξης κοινως την ψωνισες και την ειδες συγγραφεας με ενα βιβλιο που μεσα γραφεις οτι ολοι τα πηραν μαυρα χωρις δηλαδη προμηθειες εργασιες κλπ μονο εικονικα λεφτα ετσι για να κρατησουμε σε ενδιαφερον τους κουτσομποληδες του δημου που λενε οτι ο ταδε η ο ταδε εφτιαξε βιλες εχει σπιτια στο εξωτερικο με λεφτα του δημου και αλλα παραμυθια του κακου κουτσομπολιου. δεν ξερω τι σας πιανει εσας τους συγγραφεις μιας που πληθαινετε κιολας τωρα ειναι της μοδας φαινεται εμφανιζεστε σαν τα μανιταρια τσουπ και απο ενα βιβλιο παραμυθι. ξεκαβαληστε και το καλαμι λιγο και δειτε την πραγματικοτητα δεν ειστε κατι το ιδιαιτερο δεν γραψατε καποιο επιστημονικο βιβλιο. συγγραφεις απο την αλλη ηταν ο ντοστογιεφσι ο σεικσπηρ και αλλοι. με το βιβλιαρακι των 150-200 σελιδων και μεγεθους παλαμης κανενας δεν εφτιαξε συγγραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μωρέ λεφτά έχω να αγοράσω το βιβλίο σου κώστα. απόδειξη θα μου κόψεις όμως θα τα πάρεις μαύρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To βιβλίο μπορείτε 5:08 μμ να το αγοράσετε από το βιβλιοπωλείο της Παλαίρου της κ Ευαγγελίας Ζουμή.

    Εγώ δεν πουλάω βιβλία.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο