Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Καταγγελία ΑΣΤΑΚΟΣ: Πολυτελές σκάφος σπαταλάει ασύστολα νερό στη Παραλία ενώ την ίδια στιγμή οι Κάτοικοι λένε: Το νερό, νεράκι..!!!

Ο Φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης καταγγέλει για προκλητική σπατάλη δεκάδων όγκων κυβικών δημοτικού νερού απο ιδιοκτήτη σκάφους στην Παραλία του Αστακού, ενώ την ίδια στιγμή οι κάτοικοι δεν έχουν νερό στις βρύσες τους και διαμαρτύρεται τονίζοντας: 

          Η προκλητικότητα χθες το απόγευμα ιδιοκτήτη σκάφους που έχει αγκυροβολήσει εδώ και λίγο καιρό μόνιμα στον Αστακό, η οποία παράλληλα συνοδεύονταν από μια περιφρόνηση προς τους κατοίκους του Αστακού, ξεπέρασε τα όρια της ανοχής και της υπομονής.
         Από τις 8:19 έως τις 8:47 (πάντα μ.μ.) καθάριζε (έπλενε) το σκάφος του με το πιεστικό που διέθετε, καταναλώνοντας δεκάδες όγκους κυβικών νερού, το οποίο είναι τόσο πολύτιμο για την διαβίωση των κατοίκων και το οποίο η πλειοψηφία των Δημοτών όχι μόνο το πληρώνει, αλλά το χρυσοπληρώνει!!!!!!!.....


             Εκμεταλλευόμενος την δωρεάν παροχή (άραγε γιατί) που παρέχει το Λιμενικό ταμείο σε όλους τους ιδιοκτήτες Έλληνες και αλλοδαπούς, μεγάλους και μικρούς (με την έννοια του όγκου και μήκος σκαφών) καθάριζε τις εξωτερικές επιφάνειες του σκάφους του αδιαφορώντας για τα τόσα ενοχλητικά βλέμματα που τον παρακολουθούσαν
             Προφανώς η δωρεάν παροχή του παρείχε τον εφησυχασμό για την ποσότητα νερού που θα κατανάλωνε, διότι αν το αγκυροβόλιο ήταν σε άλλο λιμάνι ή θα περιόριζε στο άκρως απαραίτητο όγκο κατανάλωσης ή θα πλήρωνε δεκάδες ευρώ. 
          Φυσικά ο "καταναλωτής" δεν είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος ο οποίος δέχεται το συγκεκριμένο "ευεργέτημα" αλλά και δεκάδες άλλοι, οι οποίοι (τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ' αυτών) διαθέτουν την αίσθηση της ντροπής και της αρνητικής δημοσίευσης και περιορίζουν τη χρήση και την κατανάλωση με πολύ διακριτικούς τρόπους. 

         Η χθεσινή απαράδεκτη, αλαζονική αλλά και έξω από κάθε έννοια συνείδηση καταναλωτή, ξεπέρασε τα όρια. Ας ελπίσουμε ότι η ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ που θα προβεί ο νέος Υπεύθυνος για το Λιμενικό Ταμείο θα είναι η κατάργηση της δωρεάν παροχής ρεύματος και νερού σε όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

         Φυσικά για την αντικειμενικότητα και την όποια τυχόν αμφισβήτηση για το πιο πάνω γεγονός υπάρχουν και οι φώτο μαζί με τις μαρτυρίες των θαμώνων των καφέ. Θέλω να ελπίζω ότι ο κύριος αυτός τουλάχιστον θα ζητήσει ένα συγνώμη από τους κατοίκους του Αστακού και κυρίως σε όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Περιμένοντας (θεωρητικά πάντα) καλύτερες ημέρες ευελπιστούμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα ξανά εμφανιστούν.

8 σχόλια:

  1. Αντε και στο Μυτικα να δεις
    τα χειροτερα.Εκει κι αν ειναι
    το μαυρο χάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους κάποιος ασχολείται με το θέμα και οτι θα υπάρξει και συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάθε συγχρονο και ανεπτυγμενο λιμανι είναι επιβεβλημενη η παροχη υπηρεσιων προς τα σκαφη.Αρχιζοντας από το να υπαρχει καποιος αρμόδιος να καθοδηγησει το κάθε σκαφος για το που θα δεσει,να υπαρχει καποιοε να τον βοηθησει να δεσει και να παρεχει νερο και ηλεκτρικο.Ετσι μπορει να μεινει κανενας ανθρωπος σε αυτό το χωριο και να αφησει και κανενα ευρω.Τι προσφερει αυτό το μερος στον κάθε τουριστα?Πως περιμενουμε να προσελκύσουμε κοσμο και να αναπτυχθεί η περιοχη.Αν καμια υπηρεσια δεν λειτουργει σωστα δεν μας φταιει ο ξενος.Ουτε μυαλο πολύ χρειαζεται ουτε να ανακαλύψουμε τον τροχο.Οτι γινεται σε κάθε λιμανι....τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο.Παντα φταιει ο αλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 10.58ΜΜ ΣΤΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΙ ΣΚΑΦΑΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΣΤΑ 15-20 ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣ ΒΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙΙΙΙΙΜΕ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποτε δεν μας φταιει ο σκαφατος που πλενει το σκαφος του.Φταιει το ανυπαρκτο λιμενικο ταμειο φταινε οι ανύπαρκτες υποδομες του λιμανιου φταιει η δημοτικη αρχη και πανω από όλα φταιει ο κατοικος του χωριου που απλα καθεται στην καφετερια και κρινει και κατακρινει ολους εκτος από τον εαυτο του για την κατασταση στην οποια βρισκεται το χωριο του,φταιει ο κατοικος του χωριου που δεκαετιες τωρα αντιμετωπιζει πρόβλημα υδρευσης αλλα όταν ερχονται οι εκλογες κοιταζει μονο τον εαυτο του και φταιει που αντι να το παιζει κριτης των παντων δεν κουνιεται από την καρεκλα του και να απαιτησει να δουλεψει σωστα και καμια υπηρεσια.Αφου ετσι θελει ο κατοικος ας πληρωνει και τον σκαφατο λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η συνεχής πυροσβεστική αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων δεν μπορούν να βοηθήσουν έναν οργανισμό να μεγαλώσει. Μόνο η αναγνώριση και η εκμετάλλευση των ευκαιριών προκαλεί την ανάπτυξη ενός οργανισμού.
    Peter Drucker, 1909–2005, Αυστριακός γκουρού του management.
    Και εγένετο φως...... Τίποτα δεν θα μπορέσει να αλλάξει αν δεν δούμε τη αλήθεια κατάματα και δεν αποφασίσουμε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ενεργειών σε σοβαρά ζητήματα. Η τουριστική ανάπτυξη αν αυτό μπορεί να γίνει θα έρθει μόνο με πρόγραμμα γνώση και ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο. Υποβολη μελέτης από ανθρώπους που μπορούν και ξέρουν συνεργασία με το Δήμο και τις αρχές του και πάνω από όλα σεβασμό τόσο στον Δημότη όσο και στον επισκέπτη. Ο Δήμος πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί σε νέα βάση να λύσει τα βασικά του προβλήματα και μετά να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Οι δημότες ζήτησαν αλλαγή πολιτικής και νοοτροπίας η νέα δημοτική αρχή πρέπει να ζητήσει συμμετοχή και δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα τα γραφει ο χρήστος τωρα απομένει ο νέος πρόεδρος του Λιμενικου Τσμείου να κάνει αυτα που επιβάλλεται.Να σπάσει αυγά και να πλητώνουν τα σκάφη και ο Νηρέας μεσά σε αυτούς.Ο κόσμος ψήφισε ρήξεις και οχι τακτικισμους και ισοροποίες.Σε αυτά θα είμαστε σκλήρα απέναντι και ιδιαίτερα σε παλαίεε νοοτροπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ-ΣΚΑΦΑΤΟΙ [ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ] ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΑΓΓΚΡΕΝΑ ΤΩΝ ΤΖΑΜΠΑ-ΣΚΑΦΑΤΩΝ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο