Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

O σεισμός της Λευκάδας, γεμίζει νέους επιστήμονες τη Βόνιτσα και το Ξηρόμερο!

  • Αναλυτικά, στις λυκειακές τάξεις του Μύτικα σε σύνολο 26 υποψηφίων με το νέο σύστημα, πέτυχαν οι 25. 
  • Στον Αστακό, σε σύνολο 31 υποψηφίων εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι 30 και 
  • στην Πάλαιρο, από 23 οι 21. 
  • Στο λύκειο της Βόνιτσας από 48 υποψηφίους,  πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 47 με το νέο σύστημα, ενώ άλλοι δύο εισήλθαν με το παλιό.
  • Τέλος στο ΓΕΛ Κατούνας, από τους 29 υποψηφίους, πέτυχαν την εισαγωγή τους οι 28! 
  • Ακόμη 12 τελειόφοιτοι μαθητές εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το ΕΠΑΛ της Βόνιτσας.
    ..............
    Με την ανάρτηση των βάσεων ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι διαδικασίες που σχετίζονται με τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016.
     Διαδικασίες που «σημαδεύτηκαν» από την πρωτοφανή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δώσει ποσόστωση σε σχολεία του Ξηρομέρου (λύκειο Βόνιτσας, λύκειο Αστακού, λύκειο Κατούνας και λυκειακές τάξεις Παλαίρου και Μύτικα) που χαρακτηρίστηκαν δήθεν ως σεισμόπληκτα, ενώ είναι γνωστό ότι δεν επλήγησαν από τους σεισμούς του Νοεμβρίου της Λευκάδας και έκλεισαν για δυο μόλις μέρες!
      Η απόφαση αυτή του Υπουργείου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τόσο στην Λευκάδα, όσο και στην Αιτωλοακαρνανία, αφού δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ευνοούσε σκανδαλωδώς τους αποφοίτους μαθητές των παραπάνω σχολείων των δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας.....


     Την απόσυρση της απόφασης του κ. Φίλη είχε ζητήσει και ο πρόεδρος της Β” ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, κάνοντας λόγο για ρουσφετολογική και σκανδαλώδη ρύθμιση, μάταια όμως. Να θυμίσουμε πως ο πρόεδρος της Β” ΕΛΜΕ κ. Καραμητσόπουλος είχε στα μέσα Ιουλίου στο Θέρμο συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας όπου του διαμαρτυρήθηκε για το θέμα και σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ο υπουργός του είπε πως ουσιαστικά «εξαπατήθηκε» με αποτέλεσμα να υπογράψει την σχετική απόφαση. Την συζήτηση αυτή επικαλέστηκαν φορείς γονέων από την Λευκάδα στη συνέχεια με το Υπουργείο όμως, σύμφωνα με πληροφορίες,  να διαψεύδει πως ο υπουργός είπε ποτέ κάτι τέτοιο…
      Τα στοιχεία με τους επιτυχόντες στα λύκεια του Ξηρομέρου και τους δυο δήμους του, είναι χαρακτηριστικά. Οι επιτυχίες αγγίζουν το 100% και υπάρχουν Πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα ΤΕΙ όπου υποψήφιοι με πολύ χαμηλή βαθμολογία εισέρχονται με άνεση και ξεκινούν την φοιτητική τους σταδιοδρομία, κάτι που ενδεχομένως ούτε στα όνειρα τους θα περίμεναν!

     Αναλυτικά, στις λυκειακές τάξεις του Μύτικα σε σύνολο 26 υποψηφίων με το νέο σύστημα, πέτυχαν οι 25. Στον Αστακό, σε σύνολο 31 υποψηφίων εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι 30 και στην Πάλαιρο, από 23 οι 21
     Στο λύκειο της Βόνιτσας από 48 υποψηφίους,  πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 47 με το νέο σύστημα, ενώ άλλοι δύο εισήλθαν με το παλιό.
     Τέλος στο ΓΕΛ Κατούνας, από τους 29 υποψηφίους, πέτυχαν την εισαγωγή τους οι 28! Ακόμη 12 τελειόφοιτοι μαθητές εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το ΕΠΑΛ της Βόνιτσας.

       Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι επιτυχόντες εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με χαμηλότατες βαθμολογίες, εξαιτίας της ποσόστωσης. Αντίστοιχη πάντως είναι η εικόνα και στην Λευκάδα, που έχει επίσης πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχόντων και να θυμίσουμε, φορείς του νησιού ζητούσαν τον «διαχωρισμό» των μαθητών τους από αυτούς του Ξηρομέρου. Αυτό τελικά δεν έγινε με αποτέλεσμα κάποιες καλές Σχολές να «χαθούν» για τους μαθητές της Λευκάδας και αντίστοιχα να «κερδηθούν» από μαθητές των λυκείων του Ξηρομέρου που είχαν καλύτερη βαθμολογία.
      Με τα παραπάνω δεδομένα, κλείνει ουσιαστικά η υπόθεση της περιβόητης υπουργικής απόφασης, χωρίς «ν” ανοίξει μύτη»… Mιας απόφασης που ελήφθη κατόπιν πιέσεων τοπικών παραγόντων, χωρίς ποτέ να ρωτηθούν, σύμφωνα με παλιότερο ρεπορτάζ του agriniopress.gr οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας και της δυτικής Ελλάδος.
      Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέραν της δεδομένης αντιπάθειας που όπως φαίνεται την διακατέχει σε ότι σχετίζεται με την αριστεία, δείχνει πως η σχέση της με έννοιες όπως  «δικαιοσύνη» και «ίσες ευκαιρίες» είναι γι” αυτήν κάπως «ελαστική». Αντιθέτως, όπως περίτρανα αποδεικνύεται στην περίπτωση των δήθεν σεισμοπλήκτων σχολειών της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας, πριμοδοτεί την ήσσονα προσπάθεια και δεν διστάζει να νομοθετήσει ρουσφετολογικά με μοναδικό γνώμονα το μικροπολιτικό όφελος. 
    Το εξαιρετικά δυσάρεστο είναι πως σε αυτήν την πρωτοφανή ιστορία πίεσαν και συνέπραξαν και βουλευτές της αντιπολίτευσης, μετατρέποντας την σε διακομματική.

Π.Η.Τ.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο