Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΥΓΕΩΡΓΟΣ: Στους πρώτους των Πανελλαδικών ο Γιάννης Κατωχωρίτης απο την Κανδήλα. Δεύτερος επιτυχών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών!

Του Κωνσταντίνου Μακρυγεώργου
Συνταξιούχου Δάσκαλου

“Θαυμάζω σε, Γιάννη Κατωχωρίτη”!

    Θαυμάζω τα πουλιά που πετάνε στον αέρα και λημεριάζουν στα πιο ψηλά καταράχια!
   Θαυμάζω τούς αεροπόρους που καθημερινά διασχίζουν την ατμόσφαιρα και προκαλούν δέος και υπερηφάνεια σ' όλους εμάς τούς πεζούς!
   Θαυμάζω τούς αστροναύτες που βλέπουν τόσο μικρό τον κόσμο απ' τα δυσθεώρητα ουράνια και κάνουν “πασαρέλα” και στις δυο πλευρές του φεγγαριού!
    Θαύμαζα όμως, εδώ και μερικά χρόνια και υπερθαυμάζω σήμερα το Γιάννη Κατωχωρίτη, του Δημητρίου και της Ελένης, από την Άνω Κανδήλα – Αλυζίας – Ξηρομέρου, που στις πανελλαδικές του 2016, εκτινάχθηκε στο πνευματικό διάστημα με τη φανταστική ταχύτητα των 19.394 μορίων.
  Υψιπέτης και υψιπετής!
 Ηλίβατος ανέβηκε στο κορυφαίο βάθρο του θριάμβου - “Ασημένιος θριαμβευτής”!
 Δεύτερος επιτυχών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.
Υποκλίνομαι Γιάννη!..........



 Και πέτυχε τον άθλο τούτο, με την προσωπική του ρομφαία, που δεν είναι άλλο από τη δεινή του πνευματική ικανότητα, την έφεση προς μάθηση – μόρφωση και τον έρωτα προς την ανθρώπινη πνευματική καλλιέργεια.
  Και αυτά όλα, με έναν αδαμάντινο χαρακτήρα και μια λεπτή και ευγενική ψυχή.
   Οι γονείς του, τον στήριξαν όσο έπρεπε και μπράβο τους. Η νίκη όμως είναι του Γιάννη. Αυτοί, όπως και οι υπόλοιποι δικοί του, να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν.
    Μετά την κατάκτηση της Ασημένιας αυτής θέσης, εμείς ελπίζουμε και ευχόμαστε, ο Γιάννης, να πορευθεί στη λεωφόρο που θα τον οδηγήσει σε μια ολόχρυση Πανεπιστημιακή έδρα. Τα δεδομένα αυτά μας λένε. 
      Με την ευκαιρία αυτή, πρέπει να συγχαρούμε και όλα τα παιδιά της Αλυζίας που πέτυχαν στις εξετάσεις, αλλά και όλα τ' άλλα, που σε μια άτυχη στιγμή βρέθηκαν έξω απ' το στόχο τους. Οι πόρτες δεν έκλεισαν και δεν θα κλείσουν ποτέ. Ας προχωρήσουν με θάρρος και αισιοδοξία.

Μπράβο Γιάννη!
Μας έκανες όλους υπερήφανους.

Σε παρακαλώ Γιάννη να παρακάμψεις τα λάθη μου και να κρατήσεις τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια.

Κανδήλα 25/08/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο