Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

O ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ για το βιβλίο της ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΠΑΛΟΥΚΗ: "Το νερό σύμβολο και πηγή ζωής"

      Ο τ. Λυκειάρχης Νώντας Νικάκης γράφει για το Βιβλίο της Ρόης Παλούκη: "Το νερό σύμβολο και πηγή ζωής-Η παρουσία του στο λαϊκό μας πολιτισμό".

Μια ανάσα στην ξεραΐλα
ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!!!


          Προ ημερών είχα την τύχη και την τιμή να παρευρεθώ σε μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση, μια αλλιώτικη βιβλιοπαρουσίαση, αφού οι παρευρισκόμενοι στη κατάμεστη πλατεία δημαρχείου Βόνιτσας έφυγαν κατενθουσιασμένοι. 
      Οι εκπληκτικοί ομιλητές ανέβασαν ψηλά τον πήχυ των πνευματικών αναζητήσεων με τα όσα ανέφεραν σ' ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν το πάνελ των ομιλητών το οποίο συμπλήρωναν έγκριτοι επιστήμονες, άνθρωποι του πνεύματος, της επιστήμης και της τέχνης, οι οποίοι με τη ζεστασιά τους δημιούργησαν την επιτυχία.
       Προσωπικά είχα την τύχη να συνεργαστώ με τη Ρόη, στον επαγγελματικό μας χώρο την εκπαίδευση και είναι στις αρχές μου να τιμώ, να σέβομαι και να προβάλλω το έργο των συνεργατών μου όταν μου δίνεται η ευκαιρία και δημοσίως..........



         Συνεργαστήκαμε άψογα στο Επαγγελματικό Λύκειο, εγώ τότε ως διευθυντής και η Ρόη ως φιλόλογος. Στη συνέχεια συστεγαστήκαμε στον ίδιο κτηριακό χώρο (Επαγγελματικό Λύκειο ως διευθυντές πλέον) και οι  δυο  αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα και η επιτυχία ήταν αυτονόητη. 
    Παρακολούθησα το έργο της που είχε κύρια χαρακτηριστικά τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, στοιχεία απαραίτητα και δεσμός αναγκαίος  για να είναι ενωμένη η σχολική μονάδα. Παιδί της δουλειάς από τα γεννοφάσκια της, μπήκε επάξια στην εκπαιδευτική οικογένεια και είχε μια σημαντική επαγγελματική και κοινωνική ζωή. Πάντοτε σεμνή, ουσιαστική, βαθιά συναισθηματική και ακριβοδίκαιη, μετέδιδε στους μαθητές της τη γνώση αλλά και τους βοηθούσε να μάθουν να βάζουν τη ψυχή τους σε αυτό που θέλουν να πετύχουν.

Ειδικότερα:
-Εφάρμοσε για πρώτη φορά στην ιστορία της σχολικής μονάδας που υπηρέτησε ευρωπαϊκά προγράμματα συμπράξεων σχολείων με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έδωσε την δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν και άλλους πολιτισμούς και εκπαιδευτικά συστήματα και γενικότερα να βελτιώσουν, να ενισχύσουν και να διευρύνουν την ευρωπαϊκή τους διάσταση.
-Προώθησε πολλά περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα, ιδίως θεατρικά, προσκαλούσε ψυχολόγους, προκειμένου να στηριχτούν  οι μαθητές, αλλά και άλλους πνευματικούς ανθρώπους, όπως π.χ. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Αιτ/νίας, κ.κ Κοσμάς, ο οποίος απεκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις.
-Τέλος, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το κτηριακό και  είχε έντονη παρουσία στην επίσπευση και αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος του ΓΕΛ και για ένα καλοκαίρι εργάσθηκε  για την μεταφορά του, σχεδίασε και άλλα έργα όσον αφορά την υγιεινή του χώρου και του σχολικού περιβάλλοντος.

Της εύχομαι κάθε προσωπική οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία και το βιβλίο της να ταξιδέψει σε όσους περισσότερους αναγνώστες γίνεται....
Καλοτάξιδο...

1 σχόλιο:

  1. "Αυτους που ειναι υποκριτες ο μυθος κατακρινει-δεν γινεται τον ποταμο να υποκριθει μια κρηνη..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο