Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Έρχεται αεροδρομιόσημο 13 ευρώ στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (και Ακτίου)!

        Επιβάρυνση της τάξης των 13 ευρώ, ως αεροδρομιόσημο, θα υπάρχει στα αεροπορικά εισιτήρια από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία ιδιωτικοποιούνται και περνούν στον έλεγχο της γερμανικής Fraport.
        Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου – παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων.
    Σύμφωνα με τα «Νέα», πρόκειται για απόφαση που προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων............



     Με βάση τις ίδιες πληροφορίες το αεροδρομιόσημο θα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος (13 ευρώ) για διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων, κατά το οποίο η κοινοπραξία της Fraport καλείται να υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ και στα 14 αεροδρόμια.
     Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, το αεροδρομιόσημο των περιφερειακών αεροδρομίων προβλέπεται να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ!
        Σύμφωνα με την ίδια υπουργική απόφαση, οι επιβάτες θα πληρώνουν το τέλος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αερολιμένος στην αεροπορική εταιρεία με την οποία μετακινούνται, μέσω του εισιτηρίου τους ή άλλου παραστατικού.
       Οι αερομεταφορείς θα το αποδίδουν, με τη σειρά τους, σε μηνιαία βάση (εφόσον πρόκειται για τακτικές αερογραμμές) ή επιτόπου πριν από την αναχώρηση του αεροσκάφους (εφόσον πρόκειται για πτήσεις τσάρτερ).
     Σήμερα το ύψος των τελών στα αεροδρόμια της περιφέρειας είναι 12 ευρώ για τους επιβάτες που μετακινούνται εντός της ζώνης Σένγκεν, ενώ για κάποιους προορισμούς εκτός Σένγκεν φτάνει τα 22 ευρώ.
      Ακόμα, για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των εσόδων από το τέλος του αεροδρομιόσημου κάθε αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να τηρεί αρχεία επιβατών, όπως ονομαστικές καταστάσεις, ηλεκτρονικά αρχεία, αποκόμματα εισιτηρίων καθώς και το ποσό των τελών που καταβάλλονται σε αυτήν.
       Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) δια των αρμόδιων οργάνων της θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιθεωρεί και να λαμβάνει αντίγραφα όλων αυτών των αρχείων.
Σημειώνεται ότι τα 14 αεροδρόμια που έχουν περάσει στον έλεγχο της Fraport είναι τα εξής:

Θεσσαλονίκης,
Κέρκυρας,
Χανίων,
Κεφαλονιάς,
Ζακύνθου,
Ακτίου,
Καβάλας,
Ρόδου,
Κω,
Σάμου,
Μυτιλήνης,
Μυκόνου,
Σαντορίνης
Σκιάθου

iefimerida.gr
http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο