Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

10 αστικοί μύθοι με ταξίδια στο χρόνο

Παρά τις φωτογραφικές αποδείξεις και τους αυτόπτες μάρτυρες, αυτές οι ιστορίες ταξιδιωτών στο χρόνο ήταν αυτό που λέμε "πολύ καλό για να είναι αληθινό".


Ο Billy Meier και οι Plejaren
Δεν υπάρχουν πολλοί ταξιδιώτες στο χρόνο που έχουν και φωτογραφικό άλμπουμ με στιγμιότυπα από τα ταξίδια τους, όπως ο Billy Meier. Στη δεκαετία του 1970, μια φυλή εξωγήινων που ονομάζεται Plejaren, πήρε τον Ελβετό Meier σε μερικά ταξίδια στο χρόνο. Του έδειξαν την προϊστορική γη με τους δεινοσαύρους, την επιφάνεια του αρχαίου Άρη και του σύστησαν τον Jmmaneul, τον πραγματικό Ιησού. Οι φωτογραφίες με τα διαστημόπλοια των Plejaren του Meier αποδείχθηκαν ότι ήταν ένα διακοσμημένο καπάκι κάδου σκουπιδιών. Οι δεινόσαυροι ήταν θολές λήψεις των εικόνων ενός βιβλίου που ονομάζεται "Life Before Man". Και οι όμορφες Plejaren, φωτογραφίες της εκπομπής "The Dean Martin Show" που είχε τραβήξει ο Meier από την τηλεόραση του.

Ο Rudolph Fentz
Το 1950, ένας άνδρας με φαβορίτες και ρούχα της Βικτοριανής εποχής βρέθηκε στην Times Square. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι έμοιαζε ξαφνιασμένος, και ένα λεπτό αργότερα, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ...................

και σκοτώθηκε. Η αστυνομία βρήκε πάνω του, χρήματα του 19ου αιώνα, μια επιστολή με ημερομηνία 1876 και επαγγελματικές κάρτες με το όνομά του, Rudolph Fentz. Κανένα από αυτά τα στοιχεία έδειχναν σημάδια παλαιότητας. Τελικά εντοπίστηκε κάποια κα Rudolph Fentz, χήρα του Rudolph Fentz του νεώτερου, η οποία ανέφερε πως ο πατέρας του είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς το 1876. Τελικά διαπιστώθηκε ότι αυτός ο αστικός μύθος προέρχεται από ένα διήγημα του 1950 γραμμένο από τον Jack Finney.
Ο John Titor
Πώς είναι η ζωή το 2036; "Τα τρόφιμα και τα ζώα καλλιεργούνται σε τοπικό επίπεδο. Οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο διαβάζοντας και μιλώντας πρόσωπο με πρόσωπο. Η θρησκεία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και ο καθένας μπορεί να πολλαπλασιάσει και να διαιρέσει με το μυαλό του", έχει δηλώσει ο John Titor. Ο Titor, ένας ταξιδιώτης από το μέλλον, εμφανίστηκε πρώτα σε διαδικτυακές συζητήσεις το 2000, κάνοντας προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια. Το 2001, επέστρεψε στο έτος 2036. Οι περισσότερες από τις προβλέψεις του δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.

Η Chronovisor
Η Chronovisor, μια μαγική τηλεόραση-κάμερα με την οποία ο καθένας θα μπορούσε να συντονιστεί σε χρόνους και τόπους από το παρελθόν, εφευρέθηκε το 1950 από έναν μοναχό Βενεδικτίνο μοναχό, τον Πατέρα Ernetti Pellegrino. Τη χρησιμοποίησε για να βιντεοσκοπήσει την Σταύρωση, και αυτό το βίντεο, μαζί με την Chronovisor, φέρεται πως είναι πλέον κρυμμένη στα θησαυροφυλάκια του Βατικανού.

 
Ο Χένρι Φόντα
 
 Στην ταινία του 1948 " Fort Apache", υπάρχει μια σύντομη σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Φόντα, φαίνεται να ελέγχει την διαδρομή της άμαξας του με ένα iPhone. Τα σημειωματάρια μερικές φορές μοιάζουν ... με τα iPhone.
Ο Andrew Carlssin
Συναγερμοί ήχησαν στη Wall Street και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2002, όταν ο άγνωστος επενδυτής Andrew Carlssin έβγαλε πολύ γρήγορα από 800 δολάρια 350.000.000, "τζογάροντας" σε ορισμένες υψηλού κινδύνου μετοχές. Ο Carlssin συνελήφθη και ομολόγησε ότι ερχόταν από το έτος 2256. Τελικά η ιστορία προήλθε από την ολοένα και αυξανόμενη πηγή φαρσών, "The Weekly World News".

Ο "προχό" νεαρός του 1941
Στην φωτογραφία (στην αρχή του θέματος) του 1941, ανάμεσα στον κόσμο που φοράει καπέλα και κοστούμια, υπάρχει ένας νεαρός που φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου. Φοράει νέου τύπου γυαλιά ηλίου και μπλουζάκι ενώ κρατάει και μια φορητή κάμερα. Τελικά αποδείχτηκε πως αυτού του τύπου τα γυαλιά ηλίου ήταν ασυνήθιστα, αλλά όχι άγνωστα εκείνη την εποχή, το μπλουζάκι ήταν ένα πουλόβερ με στάμπα ένα γράμμα, και η κάμερα ήταν μια Kodak μοντέλο Kodak Folding Pocket.

Ο John Krasinski
Θα μπορούσε ο Jim από το "The Office" να είναι ένας ταξιδιώτης του χρόνου; Ή ίσως ένα βαμπίρ; Όταν κάποιοι "είδαν" σε ένα πορτρέτο του 1835 του Δανού καλλιτέχνη Christen Købke εντυπωσιακή ομοιότητα με τον ηθοποιό John Krasinski, η ιστορία έγινε viral.


Η κυρία με το κινητό τηλέφωνο του 1928





Κατά τη διάρκεια μιας κινηματογραφικής πρεμιέρας στο Λος Άντζελες, μια γυναίκα περπατά μέσα στο πλήθος και μιλάει στο κινητό της. Όχι και τόσο αξιοσημείωτο, μέχρι να σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για το 1928. Το βίντεο είναι από bonus υλικό σε DVD του Τσάρλι Τσάπλιν "Το τσίρκο" και έγινε viral το 2010. Εννοείτε πως δεν υπήρχαν κινητά και δορυφόροι εκείνη την εποχή. Η συσκευή ήταν κάποιο ακουστικό βαρηκοΐας.
Hakan Nordkvist
Ενώ έκανε τα υδραυλικά, ο Nordkvist γλίστρησε μέσω μιας σκουληκότρυπας στο χρόνο και ξαφνικά ήρθε αντιμέτωπος με μια παλαιότερη έκδοση του εαυτού του. Οι δύο τους μίλησαν, συνέκριναν τα τατουάζ τους και συνδέθηκαν με δεσμούς αίματος. Και ο Nordkvist το κατέγραψε στο κινητό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τα πάντα ήταν μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας μιας ασφαλιστικής εταιρείας για την προώθηση των οφελών από τα προγράμματα σύνταξης.

από: mental floss

http://3otiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο