Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Εθνική ανάταση με επαναπροσδιορισμό της Δεξιάς


Γράφει ο: Φωτάκης Βασίλειος

        Χρόνια τώρα πίστευα, ότι το πολιτικό σύστημα, είναι αυτό που θα περιγράφαμε ως η αιτία του κακού για τα γενόμενα και ότι  ευθύνεται για την ασυδοσία που επικρατεί στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι....
 
    Η κοινοβουλευτική δημοκρατία μας, εξέθρεψε στο κόρφο της «τέρατα» πολιτικής παραφροσύνης (πως αλλιώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ηγέτες που συστηματικά εξαπατούσαν έναν λαό που καλούνταν αν μη τι άλλο  να καθοδηγούν). Διαπιστώσεις, θα βιαστούν  ίσως κάποιοι να πουν, αρκετές  φορές όμως (όπως και πολλοί άλλοι) αναθεμάτισα λογικές, πολιτικές και πρακτικές που εξύφαιναν το πλεκτό που ενέδυσαν τη δημοκρατία μας, κεκαλυμμένο και  με το συνταγματικό μανδύα.
      Αυτό (το Σύνταγμα) είδαμε από τις κυβερνώσες πλειοψηφίες και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου αρκετές φορές να χρησιμοποιείτο και να ερμηνεύεται κατόπιν εντολών και υποδείξεων και άλλες όπως πρόσφατα, απλά να μην τηρείται για λόγους εθνικής «αναγκαιότητας».
       Σαφώς αυτό το πολιτικό σύστημα υπηρετήθηκε, έδωσε (;) ό,τι είχε να δώσει, αλλά χρεωκοπημένο παταγωδώς έφτασε στην νομοτελειακή φάση του θανάτου του.  ΄Ηγγικεν η ώρα όμως όπου οι συνειδήσεις απελευθερώθηκαν και αφυπνίσθηκαν , που τα πραγματικά σχέδια συμφερόντων και πολιτικών ταγών (ξεγυμνωμένων πλέον στο σύνολο του κόσμου) και κάτω από κοινωνική κατακραυγή φανερώθηκαν.
    Ετούτος ο πολύπαθος τόπος από συστάσεως κράτους ευτύχησε να ζήσει μεγάλες στιγμές μόνο και εφόσον η λεγόμενη δεξιά είχε το πρώτο ή κυρίαρχο λόγο στο δημόσιο βίο. Σύμπτωσις ή συνέπεια ορθού λόγου των  υπηρετούντων των Ελληνισμό; Σίγουρα  ιστορικά δικαιωμένη δύναμη επιλογής .
    Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια διαφαίνεται ένα σχέδιο διάλυσης της Δεξιάς και κάθε τι που έχει ως κεντρική του αναφορά το Έθνος και την Πατριδα. Ποιοι εξυφαίνουν τέτοια σχέδια και ποια κέντρα είναι πίσω από όλο αυτό δεν είναι της παρούσης. 
    Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να ακολουθηθεί ο μονόδρομος της Εθνικής αφύπνισης, της Εθνικής ευθύνης, ως βασική αναγκαιότητα από όλους μας.
    Το υπάρχον σύστημα πρέπει να ξεμπουντουλωθεί εκ βάθρων, για να μπορέσει να αναγεννηθεί και να δώσει ελπίδα σε ένα λαό που δεν έφταιξε σε τίποτα, πέρα από το να πιστέψει και να ακολουθεί τους ηγέτες του. Σε αυτή τη διαδικασία ανάτασης της πατρίδος όμως, χρειάζεται, είναι απαραίτητη, μια ισχυρή Δεξιά , που θα αγκαλιάσει και θα συμπαρασύρει σαν ορμητικός χείμαρρος ο,τιδήποτε σταθεί εμπόδιο σε αυτή την αναβαπτισμένη διαδικασία λειτουργώντας ως άλλη κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Η Εθνική ανάγκη είναι τέτοια που τα επιμέρους περισσεύουν. 
    Χρέος μας είναι παραμερίζοντας διαφορές και αναγνωρίζοντας μόνο όσα μας ενώνουν (έστω και αν είναι για κάποιους μόνο η αγάπη για την πατρίδα) να επαναπροσδιορίσουμε τη Δεξιά και το ρόλο της .Χρειάζεται να εγκαθιστήσουμε έναν  νέο αξιακό κώδικα ως άτομα και ως κοινωνία. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ωστόσο ποτέ,  ότι ο Ελληνισμός είναι ο φωτοδότης του Φιλελευθερισμού και του Δυτικού κόσμου και αυτός ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι ανάγκη αδιαπραγμάτευτη.
     Να επαναπροσδιορίσουμε και να επιστρέψουμε σε  αρχές και αξίες με Ελληνική αναφορά, που μας χαρακτηρίζουν χιλιάδες χρόνια ως Έθνος. Να αποκτήσουμε ξανά φιλότιμο, αξιοπρέπεια  και να υπάρξουμε αυτό που υποδειγματικά μας δίδαξαν οι παππούδες και γιαγιάδες μας, χρήσιμοι στην κοινωνία.
    Απαλλαγμένοι από πάθη να μπορέσουμε να τροχοδρομήσουμε εκ νέου το εκτροχιασμένο από ατυχείς επιλογές και «σωτήριες» επεμβάσεις τρένο που λέγεται Ελλάδα. Η πατρίδα δεν έχει ανάγκη από διλημματικά σύνδρομα από ατυχείς εμπνεύσεις και από ψυχωτικές αναφορές.
    Η πατρίδα έχει ανάγκη τους Έλληνες.

Φωτάκης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο