Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Κ. Τζαβάρας- Κ. Καραγκούνης: Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα η παραίτηση των εισαγγελέων

     Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
    "Οι παραιτήσεις των οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ.Πεπόνη και Μουζακίτη, εγείρουν τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Το οποίο προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης....


      Από το ίδιο το κείμενο της παραίτησής τους προκύπτει σαφώς ότι αναγκάζονται να παραιτηθούν γιατί κάποιοι, προφανώς υψηλά ιστάμενοι, ενοχλούντο από την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα με την οποία ασκούσαν τα καθήκοντά τους. 
      Προκύπτει ακόμη ότι “κάποιοι” προσπάθησαν είτε να τους υπαγορεύσουν είτε να τους απαγορεύσουν υπηρεσιακές ενέργειες κατά τη δίωξη συγκεκριμένων περιπτώσεων. 
     Στοιχειώδεις, λοιπόν, λόγοι δικαιοσύνης και διαφάνειας επιβάλλουν τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με παραγγελία του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να εξακριβωθούν:
      Ποιοί έχουν παρέμβει στο έργο των εν λόγω οικονομικών Εισαγγελέων είτε υπαγορεύοντας είτε απαγορεύοντας ενέργειες είτε καθ΄ οιονδήποτε άλλο τρόπο δυσχεραίνοντας την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους. Σε ποιες υποθέσεις εκδηλώθηκαν αυτές οι παρεμβάσεις. Ποιών τα συμφέροντα καλύπτουν οι παρεμβάσεις αυτές."

Τζαβάρας - Καραγκούνης: Για ποιες υποθέσεις υπήρξαν παρεμβάσεις

Καταπελτης η ΝΔ για τις παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων


ProgressBar
      Ψηλά στην αντιπολιτευτική της ατζέντα θέλει να κρατήσει η ΝΔ το θέμα με τις παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν συμφέροντα πίσω από τις παραιτήσεις , ενώ μιλούν και για συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης στο όλο ζήτημα. Μετά από συνεννόηση του τομέα δικαιοσύνης με τον Αντώνη Σαμαρά οι κ.κ. Τζαβαρας και Καραγκούνης εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση :

"Οι παραιτήσεις των οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ.Πεπόνη και Μουζακίτη, εγείρουν τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Το οποίο προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Από το ίδιο το κείμενο της παραίτησής τους προκύπτει σαφώς ότι αναγκάζονται να παραιτηθούν γιατί κάποιοι, προφανώς υψηλά ιστάμενοι, ενοχλούντο από την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα με την οποία ασκούσαν τα καθήκοντά τους. Προκύπτει ακόμη ότι “κάποιοι” προσπάθησαν είτε να τους υπαγορεύσουν είτε να τους απαγορεύσουν υπηρεσιακές ενέργειες κατά τη δίωξη συγκεκριμένων περιπτώσεων. Στοιχειώδεις, λοιπόν, λόγοι δικαιοσύνης και διαφάνειας επιβάλλουν τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με παραγγελία του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να εξακριβωθούν:
Ποιοί έχουν παρέμβει στο έργο των εν λόγω οικονομικών Εισαγγελέων είτε υπαγορεύοντας είτε απαγορεύοντας ενέργειες είτε καθ΄ οιονδήποτε άλλο τρόπο δυσχεραίνοντας την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους. Σε ποιες υποθέσεις εκδηλώθηκαν αυτές οι παρεμβάσεις. Ποιών τα συμφέροντα καλύπτουν οι παρεμβάσεις αυτές."
Πηγή : ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο